Kovově resonující motor
- mentuli
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Kovově resonující motor
Ahoj! Teď jak začlo zimní období a přišly nízké teploty a kdy jsem kolikrát nechával auto rozehřívat než pojedu, jsem zjistil, že mi za studena něco divně kovově rezonuje u motoru. Přesněji řečeno vychází tento zvuk od rozvodové části. Ač jsem se snažil sebevíc, tak jsem původ nerozpoznal. Klidně to znělo jakokdyby byl alternátor špatně uchycen a při jiným úhlu poslechu to znělo zas odjinut. Takže fakt nevím. Ale je fakt, že to dělá jen za studena. Pokud je motor zahřátý, tak se takhle neprojevuje ani při vytočení na volnoběžné otáčky za studena (za studena to přece jenom točí tak o 700 otáček výše). Nemá někdo ponětí, čím by to mohlo být? Napadla mě jen výměna rozvodů...
Jinak mimochodem na Tipcars.cz byla uvedena moje recenze. Je už zařazena ve starších, ale pořád tam je. Nekamenujte mě, pokud se Vám recenze nebude líbit. Je ale fakt, že jsem už ztratil chuť psát recenze na internet díky některým komentářům.
Jinak mimochodem na Tipcars.cz byla uvedena moje recenze. Je už zařazena ve starších, ale pořád tam je. Nekamenujte mě, pokud se Vám recenze nebude líbit. Je ale fakt, že jsem už ztratil chuť psát recenze na internet díky některým komentářům.
Toyota Avensis 2.0 Linea Sol (1998) 94 kW
- mentuli
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Díky za radu.. ale s pískáním klíňáku jsem se setkal už tolikrát, že ten zvuk už si s ničím nespletu a vím naprosto jistě, že to není ono. Jde o takový zvuk, jakokdybys měl nedotažené nějaké šrouby blízko motoru a vibrace otáček motoru tam něším hýbaly .... Jen si tak v duchu přemítám, zda to není nic závažného...Jenda píše:Cau, no ja jsem se setkal s necim podobnym minuly rok. Kdyz se ochladilo, motor jakoby piskal, znelo to taky skoro kovove a jak bylo tepleji tak ok. Piskalo to i pri zahratym motoru, ja mam teda diesel ne benzin. V servisu mi rekli, ze to bude klinak, vymenili ho a od ty doby ok.
- yenda
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
těžko se to odhaduje, zajeď s tím do servisu, řeknou ti víc ... mě to nic nedělá... nezažil jsem to u toyoty, ale u Opla to dělal lehce prasklý vlnovec - takový kovový klepající zvuk, a jak se to zahřálo tak O.K. stačilo zavařit a bylo to. Ale po čase se to objevilo znovu.
K recenzi - četl jsem jí hned z čerstva... s některými věcmi cos psal sice nesouhlasím, ale jinak v pohodě, napsal jsi tam co si o autě myslíš, a je dobré napsat i negativní věci.
A komentáře: myslím že názor člověka, který se pod něj ani nepodepíše, a píše jako anonym, bych fakt neřešil...
K recenzi - četl jsem jí hned z čerstva... s některými věcmi cos psal sice nesouhlasím, ale jinak v pohodě, napsal jsi tam co si o autě myslíš, a je dobré napsat i negativní věci.
A komentáře: myslím že názor člověka, který se pod něj ani nepodepíše, a píše jako anonym, bych fakt neřešil...
Toyota Avensis sedan Sol 2.0 16V (94 kW) r.v. 2000
Zdravím všetkých.
Práve tento problém riešim aj ja. V pondelok s tým idem do T.servisu.
Ja mám pocit že to bude ložisko na napínacej kladke na rozvodovom alebo klynovom remeni. Kolko máš najazdených km na rozvodoch ?
Ja mám na aute (Avensis 2L D-4D) 177 tis.km. Technik v T.servise tvrdí, že nap.kladky sa menia každú 2 výmenu roz.remeňa a že to môže byť moja závada. Som zvedavý ako to dopadne, koncom týždňa dám vedieť.
Keď som pri tých rozvodoch. Mení sa u vás vodné čerpadlo pri vímene rozvodového remeňa ( každých 90 tis.km ) alebo až každý druhý krát pri výmene napinacích kladiek ?
Dosť ma to teraz zaujíma, keď to budú mať rozobraté.
ĎAKUJEM
Ja mám pocit že to bude ložisko na napínacej kladke na rozvodovom alebo klynovom remeni. Kolko máš najazdených km na rozvodoch ?
Ja mám na aute (Avensis 2L D-4D) 177 tis.km. Technik v T.servise tvrdí, že nap.kladky sa menia každú 2 výmenu roz.remeňa a že to môže byť moja závada. Som zvedavý ako to dopadne, koncom týždňa dám vedieť.
Keď som pri tých rozvodoch. Mení sa u vás vodné čerpadlo pri vímene rozvodového remeňa ( každých 90 tis.km ) alebo až každý druhý krát pri výmene napinacích kladiek ?
Dosť ma to teraz zaujíma, keď to budú mať rozobraté.

ĎAKUJEM
Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
- mentuli
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No uvidíme... kdyžtak mi pak dej vědět, jak jsi dopadl. Každopádně já to nechám obhlídnout u jednoho soukromého mechanika, který na to snad příjde! Jak jsem psal... dělá mi to jen pokud je motor úplně studený. Pak to přestane. Z toho se dá aji vyvodit, že to bude nějaká součást blízko motoru, která díky teplotní roztažnosti přestane klepat, jakmile je zahřátá!Stanley píše:Zdravím všetkých.
Dosť ma to teraz zaujíma, keď to budú mať rozobraté.![]()
![]()
![]()
ĎAKUJEM
No uvidíme .. akorát mě štve, že to nemůžu udělat hned, protože jsem teď služebně pryč a od svého Avika vzdálen přes 800 km ... kua
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
mi to za studena vrže jakoby od serva(mechanik ale říkal, že serva nikdy neslyšel vrzat spíš propouštět olej)takže se zatím mění pouze řemen ale taky mi to dělá jenom za studena takový vrzavě-skřípavý zvuk zítra mi budou měnit všechny řemeny, včetně rozvodů, nevíte někdo jak je to stou vodní pumpou?je to napojené na rvozvoďák?(švagrovi se právě před 14-ti dny kousla vodní pumpa a následně rozvody ... motor v kelu... na oplu)
Ahoj, ja som na 219tis km a pri druhej vymene rozvodaku som menil aj vodnu pumpu. S tym kolieskom starej pumpy som potocil a nebolo nejak vyrazne vybehane (tzn. islo o dost lahsie ako na novej pumpe, ale vola bola minimalna) ale radsej som vymenil teraz ako riskovat havariu motora. Takisto pri druhej vymene bola vymenena aj klatka. Neviem ci v servise overili aj napinak (je tam treba zmerat volu) ale ten tam ostal stary. Bolo potrebne vymenit aj ozubene koleso ktore pohana palivove cerpadlo, lebo tam nasli prasklinu zacinajucu na vyreze pre klinok (fakt malu, ani nie pol milimetra).Stanley píše:Zdravím všetkých.
![]()
![]()
ĎAKUJEM
Teraz ma caka vymena klinoveho, co prisla zima tak mi zacal piskat pri studenom motore...
Rasto
P.S Napinacia klatka je osobitne od pritlacneho kolieska s napinakom vid. obrazok

Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Aaahojte !!!Stanley píše:Zdravím všetkých.
![]()
![]()
ĎAKUJEM
Tak som už konečne doma (služobná cesta).

S tým mojím vŕzganím to bolo jednoduché.
Ten kovový ,vŕzgavý, škrýpavý zvuk robili slabo napnuté remene na serve a alternátore. Nie rozvody. Že vraj sa to stáva. Už dva dni na tom jazdím a zatial to drží.
Však uvidíme, povedal S.Wonder.

K vodnej pumpe.
Na Slovensku mi v piatich toy.servisoch povedali, že vod. pumpa sa mení len keď začne tiecť. Čiže vímena nieje závislá na výmene rozvodov. Taký bol verdikt. Čo vi v Čechách na to ???

ĎAKUJEM
majme sa

Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi
tak tyhle zvuky mi to delalo taky - vymenil jsem remeny a po ujeti asi 5tis km se to ozvalo znovu - coz by melo byt roztazenim novych remenu, tudiz jsem je dotahnul a pak byl zas chvilku klid a pak znova... vyustilo to az do tohoto zjisteni viz http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6390 tak ted nevim, zda to je opravdu ta pumpa nebo ne...
Avensis 2.0 D4D 2002
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV