Vyhřívání zrcátek

vše ohledně modelové řady Avensis
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

K tem zrcatkum. Mam avensise kombi 2.0TD r.v. 1999. Vyhrivany zrcatka mam, zapinaj se soucasne s vyhrivanim predniho okna. Minuly tyden mi jedna krava protismeru (byla ji uzka silnice) rozbila sklo v levym zrcatku. ND origos od Toyoty 1990,- Kc do druhyho dne. Z toho pvodniho jsem vykuchal tu hrejivou vrstvu (sklo je na ni nalepeno). Zere kolem 1A, odpor cca 10 ohm. Koupim neorigo sklo (v Meteoru za 180,- Kc) a budu mit jedno nahradni.
Jinak pokud tam jsou draty a na skle konektory, tak to je divny. Ty konektory totiz lezou z ty hrejivy vrstvy. Proc by bylo drahy sklo s vyhrivanim a nebylo funkcni. Doufam, ze to za ten litr to koumaci v ervisu aspon zmerili. Ja sobne bych si to radsi jeste zkontroloval. Mam komplet elektro plany (servisni kniha -cca 400 stran), ale pouze pro modely do 2000. Kdyztak muzu poradit, pokud budu vedet, zas takovej rozdil to nebude.
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

říkali(a měřili to předemnou) že tam jsou na slepo jenom koncovky nalepené na tom skle, aby prý neplandaly dráty.já právě nemám vyhřívané přední sklo, vím , že se to zapíná všechno najednou tím knoflíkem na vyhříváni zadního skla. přední okno mám pojištěné na deset tisíc a je poškozené od šutrů, takže si tam nechám hodit vyhřívané a pak dořeším ty zrcátka,když budu potřebovat plány, tak aspoň vím na koho se obrátit :wink: ( a jsou tam i čísla relátek jako ,,nd,, abych věěděl co koupit?) :?:
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

Ty plany mam v jpg souborech, stranka=obrazek. Celkem 90 mega. Muzu je nekam nahodit, at si to muzes v klidu prohlidnout. Cisla rele tam nejsou, ale podle tohodle manualu to zvladne zmerit, ci vymenit i pekar nebo zednik. Tim nechci tyto povolani znevazovat, ale je tam vysvetleno treba i to, jak merit multimetrem. Skenoval jsem rucne a to nekecam 13 hodin pouze s prestavkami na curani - musel jsem to do 24 hodin vratit. Doporuc nejaky uloziste a ja to nahodim.
Obrázek
sarin
Člen Týmu

el. schema

Příspěvek od sarin »

hm taky mam zajem , mam sice 2001 ale myslim z ehodne tam bude podobneho
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Ja mam 2002 ale tiez myslim ze by sa to mohlo hodit.

Rasto

Skus to uploadnut na 4shared.com

1: Podla http://techdoc.toyota-europe.com/search ... n&mscssid= Potrebujeme:
Electrical Wiring Diagram Manual
Supplement for vehicles from Jul. 2000 to Dec. 2002 production
(EWD418)

Nasiel som iba tento Supplement, mozno main manual je manual pre starsie rocniky a toto je iba doplnok...

Rasto
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

tak v takových věcech se moc nevyznám :cry: :oops:
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

Jeste k tem zrcatkum. Nechci se v tom vrtat, je to koneckoncu tvoje valka, ale napadla me jeste jedna vec. Pokud jsou na tom skle konektory, tak urcite ne proto aby draty neplandaly. Naparit konektor na sklo je docela obtizne a pokud tam je, tak tahrejiva vrstva by byla uz jen soucast te vyroby. Bud jsou ty vrstvy prerusene (nevim jestli rozdelavali obe zrcatka), kdyz nenamerili zadny odpor. Zaroven bych zmeril napeti na dratech pri zapnutem tlacitku vyhrivani zadniho nebo predniho skla (pokud je jim auto vybaveno). Zkratka bych to jeste pro sichr prosel. Jsem elektrikar, tak mi to hold neda. Ale jak jsem rekl, je to tvuj boj.
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

mě těší, že se staráš, ale fakt dráty jdou od zrcátek a končí v kabině . proměřovali sice jenom jednu stranu, ale to až potom, co mi řekli že je to tam jenom na to ,aby se tam ty dráty jen tak neválely, a já jsem se tvářil, že tomu nevěřím :wink: je to prostě taková ,,příprava na vyhřívané zrcátka,,.teď to neřeším, teď řeším rozvody ,(tochu jsem se vylekal, švagrovi prdnul minulý týden rozvoďák tak jsem si řek , že to preventivně vyměním, ikdyž mám ještě podle papírů cca 30-tis. čas ovšem jestli to tak opravdu je ... zicher je zicher) všechny řemeny,vzduch.filtr a cívku startéru takže avošek bude mít ježíška a já se budu tvářit vesele při placení :lol:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“