Vibrace řízení

vše ohledně modelové řady Avensis
Segi
Člen Týmu

Vibrace řízení

Příspěvek od Segi »

Zdravím všechny,
měl bych dotaz!? Vlastním Toyotu avensis 1,6 kombi r.v.1999.Při překročení 105 km/h mám ve volantu mírné vibrace, v rozmezí 120-130 je to mírnější a při vyšších rychlostech se to ztratí úplně.Pneu mám nové, najeto asi 3000km(matador MP 43 AQUILLA EVO). Kola jsou tedy vyvážená rovněž jsem nechal seřídit geometrii.Mohl by mi někdo prosím poradit co s tím může bít.
Jen pro představu nejsou to moc velké vibrace ale cítit a někdy i vidět na volantu to je. Díky za názor. :lol:
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

A nemáš tam náhodou litá kola bez středících kroužků ? Mě to právě dělalo jen v létě a pak jsem se dopátral k tomu, že mám kola bez střed. kroužků, takže byly středěné jen maticema a to není úplně to pravé. Po instalaci kroužků se to rapidně zlepšilo. V zimě s plecháčema je to vždy OK.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
smyl.flek
Člen Týmu

Re: Vibrace řízení

Příspěvek od smyl.flek »

Segi píše:Zdravím všechny,
měl bych dotaz!? Vlastním Toyotu avensis 1,6 kombi r.v.1999.Při překročení 105 km/h mám ve volantu mírné vibrace, v rozmezí 120-130 je to mírnější a při vyšších rychlostech se to ztratí úplně.Pneu mám nové, najeto asi 3000km(matador MP 43 AQUILLA EVO). Kola jsou tedy vyvážená rovněž jsem nechal seřídit geometrii.Mohl by mi někdo prosím poradit co s tím může bít.
Jen pro představu nejsou to moc velké vibrace ale cítit a někdy i vidět na volantu to je. Díky za názor. :lol:
Mám přesně stejnej Avensis i rv a dělá mě to taky, ale už jsem si na to zvyknul a už to nevnímám. A jinak to řeším tím, že jezdim buď pod 90km/hod nebo přes 140km/hod.:) Zjistil jsem, že tomu přispěla i výměna novejch letních gum, na starejch ojetech jsem to skoro necejtil.
TOYOTA AVENSIS 2.0D4kombi
Mihal
Člen Týmu

Příspěvek od Mihal »

mi dělá moje rollca to samé. snad by to mohly být čepy nebo...uvidím příští týden jdu na technickou tak možná budu moudřejší.
Corolla E 11 liftback 1,6 4A-FE rv.98
Segi
Člen Týmu

Vibrace řízení

Příspěvek od Segi »

Díky za postřehy.
Litá kola nemám mám plecháče.Je však pravda že když jsem tam měl ty ojeté pneu, také jsem to nevnímal. :lol: Jestli zjistím neco nového dám určitě vědět.Jinak Toyota byla moje touha a zatím naprostá spokojenost. :lol: :banana: :banana: :banana:
Markever
Člen Týmu

Příspěvek od Markever »

No já mám uplně ty samé problémy. pravda, že ke stovce už je to viditelné.
Toyota Avensis T22 1.6i 16V liftback '99
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Nam to dela Camry mezi 110-120 ze se trese, nikdy jsem nezjistil cim to. Mame plechy, gumy uz byly parkrat menene, na technicky nic nerikaly. Da se s tim zit.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
montanius
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

ten isty problem

Příspěvek od montanius »

Kupil som avensis 2002 v bazare pred mesiacom. Stal dlho u majitela potom u nich, lebo mal prasknuty zotrvacnik (ale to je o inom) Podstatne je, ze gumy boli 'prelezane' a vybrovalo to pri 100 - 130 km/h. Dal som vyvazit kolesa a bolo to opoznanie lepsie. Teraz po mesiaci jazdenia sa gumy rozjazdili a nieje to vobec citit. Je to velmi citlive na vyvazenost kolies, tym by som pri rieseni zacal. (bezpecnostna matica na kolese tiez spravi svoje).
schilik
Člen Týmu

VIBRACE DO VOLANTU

Příspěvek od schilik »

AHOJ ZKUS JESTE DEMONTOVAT KOLA ZNOVA PREVAZIT DEMONTOVAT KOTOUCE OCISTIT DUKLADNE DOSEDACI PLOCHU KOTOUCE TAK I NABOJE A OCISTENE TO SMONTUJ A BUDE TO OK! JESTLI SE TI TO STALO AZ PO VYMENE PNEU TAK JE DOST PRAVDEPODOBNY ZE SE TI PRI PREZOUVANI DOSTAL TREBA REZ S KOTOUCU MEZI DOSEDACI PLOCHY CAU A DEJ VEDET JAK SI DOPADL. :wink:
mick11
Člen Týmu

Příspěvek od mick11 »

čau, vibrace okolo 100km/hod způsobuje špatné vyvážení kol. Doporučuji to nechat převážit v jiném servise než to dělali naposled. Určitě to není problém Avensise, ale dělá to u všech aut :)
los fazeros
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od los fazeros »

chlapi,taky bych vsadil všechny prachy na vyvážení kol,to se právě projevuje v rychlostech mezi 100-130 km/h,a to všichni udáváte...ale nejezděte do stejného pneuservisu,většinou je to způsobeno špatnnou kalibrací vyvažovačky!by mě zajímalo jak často se má provádět,a jak často to skutečně provádí.... :shock:
Markever
Člen Týmu

Příspěvek od Markever »

při cca 110 už to mizelo asi jako pračka při vyšších otáčkách vystředí všechny nerovnosti malých otáček.

při přezutí na zimní a tedy i vyvážení, mi to zcela odpadlo. :D
Toyota Avensis T22 1.6i 16V liftback '99
imperator
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od imperator »

Ahoj.
Jsem tady nováček. Rád bych koupil Avensise:-) Včera jsem se byl na jednoho podívat.

Měl stejný problém, který tady popisujete: vibrace ve volantu. Majitel tvrdil, že na letních gumách to nedělá...ale buhví....
Další věc, která se mi nelíbila byla jakoby trochu vůle v řízení. Projevovalo se to tím, že při zabrzdění a následném přidání plynu byla ve volantu cítit cvaknutí nějaké vůle. Jednou mi přišlo, že to udělalo i při zatáčení. Blbě se to popisuje:-(
Jak je to vážná závada a kolik by stála případná oprava?

Díky za případný rady:-)
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

mě řikali, že je to způsobeno tím, že ty první Aveny měly nějaky problem s řizením, nic važnyho, jen že se to kapke třese, že se nějak přenašej vibrace do řizeni nebo co...nevim co je na tom pravdy... mi to děla jak na zimnich + plechy tak i na letních + lity... tak mi připada že na každych gumach při jiny rychlosti... ale už se si na to zvyk :lol:
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

los fazeros píše:chlapi,taky bych vsadil všechny prachy na vyvážení kol,to se právě projevuje v rychlostech mezi 100-130 km/h,a to všichni udáváte...ale nejezděte do stejného pneuservisu,většinou je to způsobeno špatnnou kalibrací vyvažovačky!by mě zajímalo jak často se má provádět,a jak často to skutečně provádí.... :shock:
pokud s ezamyslíš tak sjíždením s evyvážení pneumatiky dost mení takže čím časteji tím lépe, osobenpřevažuji každých 10-15tis km ( cca 1x měsíčne ) a je to poznat ( na vyvažovačce ) ale málokdo to delá..
Odpovědět

Zpět na „Avensis“