POMOC - Klesající brzdový pedál

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
rendas
Člen Týmu

POMOC - Klesající brzdový pedál

Příspěvek od rendas »

Nemá někdo zkušenosti s opravou klesajícího brzdového pedálu.
Na technické prohlídce na válcích byly brzdy v pořádku, jen se technikovi nezdál klesající pedál.
V klidu, při vypnutém motoru, pedál nejde vůbec promáčknout. Za jízdy brzdy fungují zcela normálně, ale když už auto stojí se spuštěným motorem a já mám stále nohu na brzdě, tak pedál po určité době začne pomalu klesat na podlahu.
Hlavní brzdový válec jsem nechal vyměnit, ale pořád brzdový pedál klesá.
Nesetkal jste se někdo s podobným problémem, a nebo nevíte jak ho vyřešit?
Rendas
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

někde něco protéká, nebo se může nafukovat nějaká hadice. Chce to vidět.
RAV4 D-CAT
rendas
Člen Týmu

Příspěvek od rendas »

No je fakt, že jsem pod autem nebyl, ale je to už skoro půl roku co jsem byl na technický ( v červnu ) a až do dneška, kdy jsem vyměnil hlavní brzdový válec a odvzdušnil brzdy, by se to asi ukázalo. Buď by praskla nějaká hadice, nebo by byl znatelný úbytek kapaliny. Nic z toho, ale se nestalo. Tak jsem blázen. Všichni mě přesvědčovali, že je to válec a vlastně dneska jsem zjistil, že není. TAk asi budu muset do Toyoty a sáhnout hluboko do peněženky...
Rendas
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Je pri tom klesaní počuť také mierne syčanie? Môže to byť potom vadná membrána na posilňovači bŕzd. Kedysi mi to robilo na R5ke :roll:
Po výmene celého posilňovača z vrakáča bol problém vyriešený :wink:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

rendas píše:No je fakt, že jsem pod autem nebyl, ale je to už skoro půl roku co jsem byl na technický ( v červnu ) a až do dneška, kdy jsem vyměnil hlavní brzdový válec a odvzdušnil brzdy, by se to asi ukázalo. Buď by praskla nějaká hadice, nebo by byl znatelný úbytek kapaliny. Nic z toho, ale se nestalo. Tak jsem blázen. Všichni mě přesvědčovali, že je to válec a vlastně dneska jsem zjistil, že není. TAk asi budu muset do Toyoty a sáhnout hluboko do peněženky...
Může to být špatně odvzdušněno. Tím ti nenaznačuji, že bys byl lempl, ale že si auto někdy tak postaví hlavu, že se musí odvzdušnit třeba na 6x (tzn 6x odvzdušnit - jezdit - odvzdušnit...).
Také to může být netěsná membrána, jak píše chmelo, nebo netěsné podtlakové potrubí od sání.
Pokud má tvoje RAVka vzadu bubny, tak to mohou být sjeté brzdové čelisti nebo opotřebené brzdové válečky, a to i přes to, že kapalina neubývá.
Viz: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... %E1le%E8ek
Obrázek
rendas
Člen Týmu

Příspěvek od rendas »

Děkuji vám za rady, ani jsem nečekal tak rychlou pomoc. Určitě se zaměřím na tu membránu a zkontroluju hadice. Výsledek vám dám vědět. Snad to nebude něco většího. Dík....
P.S. Nevíte o nějakém dobrém vrakáči - eventiuelně kvůli bubnu, když to bude membrána?
Rendas
rendas
Člen Týmu

Příspěvek od rendas »

Tak jak jsem slíbil, že dám vědět, tak právě teď činím. Dal jsem na radu několikrát to odvzdušnit ( opravdu 4x a jednou i v servisu Toyota ). No a musím konstatovat, že nějaké zlepšení nastalo. Do servisu jsem si radši stejně zajel, aby mi ve finále sdělili, že výměna "střev" hlavního brzdového válce byla možná zbytečná a vše stačilo pouze možná odvzdušnit. No přesto jsem rád, že je to zkontrolovaný v autorizovaném servisu a údajně je tento jev ( mírný pokles pedálu brzdy při stálém tlaku na něj ) zcela běžný. Tak mě informovali v servisu Brožovský v Sokolově.
Rendas
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“