Avensis vs Xenony

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
M42Orion
Člen Týmu

Avensis vs Xenony

Příspěvek od M42Orion »

Ahoj jsem novy majitel Avensise 2.0 D4 rok.v . 05/2004 . Ma xenonova svetla, ale nezda se mi jejich svetelny vykon. Je mozne, ze jsou vybojky jiz na pokraji zivotnosti . Neresil jste uz nekdo vymenu vybojek a pokud ano , tak jaka je jejich cena ? Diky moc za odpoved.
M42Orion
Člen Týmu

Příspěvek od M42Orion »

tak kolik vybojky stoji jsem si uz zjistil sam . mam je uz doma, tak mne alespon poradte jestli je problem pro prumerne zrucneho cloveka je vymenit v domacich podminkach ?
yenda
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenda »

Asi by to člověk zvládl vyměnit sám, ale osobně bych to raději svěřil autorizovanému servisu.

Při zapnutí je na patici dost vysoké napětí, tak nezapomenout vypnout světla! :). Pak je myslím problém v tom, kam dát starou výbojku ... je to nebezpečný odpad (myslím), protože výbojka je naplněna nejen xenonem, ale i jinými plyny a při rozbití by ses mohl nadýchat ... ? A pak vzhledem k vysoké ceně výbojky bych se docelá bál, že jí rozbiju a budu muset kupovat jinou ...
Toyota Avensis sedan Sol 2.0 16V (94 kW) r.v. 2000
M42Orion
Člen Týmu

Příspěvek od M42Orion »

Mas pravdu , dnes jsem se na to dival a radeji to sverim odbornikum. K tomu svetlu je dost spatny pristup a jeste je ta patice chranena nejakym plastem, ktery neumim odmontovat . Alespon , ze vybojky jsem sehnal za slusnou cenu a v servisu zaplatim pouze za praci.
Petr N.
Navigátor

Příspěvek od Petr N. »

A na kolik teda takové světla vlastně přijdou..?? To asi nestačí koupit jen new žárovky a přehodit je..?!
M42Orion
Člen Týmu

Příspěvek od M42Orion »

Petr N. píše:A na kolik teda takové světla vlastně přijdou..?? To asi nestačí koupit jen new žárovky a přehodit je..?!
Staci , prave jsem se vratil z Toyoty . Vybojky prehodili za mirny poplatek . Me orig. Philips prisly na cca 800 za kus . :-) Ale v diagnostice nasli vadnou lambda sondu :-( a tu za 800 nesezenu :-((
Odpovědět

Zpět na „Avensis“