kontrolka mazání
kontrolka mazání
zdravím všechny příznivce aut toyota carina, a zároveň prosím o radu, občas se mi stává, že se mi rozsvítí kontrolka mazání, olej se však neztrácí, svítí to chvíli pak to zase zhasne. ...prosím tedy o radu . co s tím a jak na to.
-
- Věčnej rejpal
-
- Věčnej rejpal
....tak jsem se díval, a at jsem hledal sebevíce, musím se přiznat,že sem nepoznal které to vlastně je, nejsem zrovna znalec motorů,. kdyby bylo foto kde jej najít byl bych vděčný za něj. to čidlo asi je zralé na výměnu i tak, zkusil jsem nalít ojel, neb byl v půli rysce mezi min-max. a i tak stále svítí, poslední dny to svítí častěji, někdy i celou cestu, ikdyž dálkovky nejezdím ( cca 20km +-) absolutně nevím co se může stát, tím že mi stále svítí ta kontrolka.takže asi váhat nebudu s výměnou. takže kdo může poradit budu rád.
-
- Věčnej rejpal
hele to že tam byla půlka mezi min a max bylo záměrně, má tam totiž tolik být nemělo by tam být max. Může to motoru škodit.
Jinak to čidlo je někde na hlavě motoru, mám celicu tak nevím jak to je na tom tvém. jinak zjistíš to tak, že zapneš zapalováí aby se rozsvítili kotnrolky, pak odpojuješ konektory od kulatých čidel a díváš se až zhasne mazání, když zhasne tak to je to čidlo.
Jinak to čidlo je někde na hlavě motoru, mám celicu tak nevím jak to je na tom tvém. jinak zjistíš to tak, že zapneš zapalováí aby se rozsvítili kotnrolky, pak odpojuješ konektory od kulatých čidel a díváš se až zhasne mazání, když zhasne tak to je to čidlo.
RAV4 D-CAT
jednou jsem někde četl v článcích co se týkalo oleje, že je lepší, aby byl olej lehounce nad ryskou max, takže hádat se nebudu, a vyvracet něco už vůbec ne, každopádně vytahovat jedno za druhým mě nenapadlo, nerad dělám něco v autě hokus pokus, na vlastní pěst, bez toho , žebych se prvně nezeptal.
Tak zatím díky moc za rady a snad se to povede odstranit.
Tak zatím díky moc za rady a snad se to povede odstranit.

-
- Věčnej rejpal
...tak čidlo je objednané za nějakých 140 kč , ale než to vyměním zkusil jsem dolít olej na maximum a paslo mi i cestování, takže jsem po dolití obsolvoval nějakých 60km, mno musím říci,že čidlo zpočátku jízdy chvilku svítilo,poté zhaslo a při jízdě nesvítilo,jak tomu bylo při nižším množství oleje,(na rysce - v půli mezi min-max). ale i tak si myslím, že pokud neukazuje ryska na min tak by čidlo nemělo spínat chybějící olej a tím i rozsvěcovat kontrolku mazání. takže i tak jej raději vyměním neb při volnoběhu se i tak občas ještě rozsvítí.ikdyž je olej full. až vymením čidlo, napíši zda to úplně přestalo nebo ne.