ARETACE DVEŘÍ

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
fil
Člen Týmu

ARETACE DVEŘÍ

Příspěvek od fil »

Máte prosím někdo zkušenost s opravou aretace dveří ? Mám třetím rokem Carinu E combi a tohle je jediný problém s tímhle autem, pokud otevřu dveře a stojím i v mírným kopci, dveře nedrží a zavírají se, před tím jsem měl pět let Carinu II a tam byla aretace naprosto v pohodě.
Díky.
Carina E 2,0 TD
Koulas
Člen Týmu

Příspěvek od Koulas »

Měl jsem s tím problém také a navíc mi dveře strašně vrzaly, a tak mi mechanik vyměnil ty pantíky ve dveřích a je to super..Aretace super a vrzání zmizelo..Sehnal je na vrakovišti a cena příjemná..:) Můžu se tě zeptat, kolik ti Carina dlabe nafty a zda dlabe olej?..Já mám také TD a bere si přes 7litrů, čekal jsem trochu méně,díky za info,měj se
fil
Člen Týmu

Příspěvek od fil »

Já jsme se spotřebou spokojenej, kombinovaná je většinou 5,5 l-,5,8 l ( 40% město, 40% mimo, 20% dálnice) v zimě v podstatě jen město 7l-8l.
Olej měním jednou za rok zhruba po 12 tis. ( moc toho nenajedu), dávám Castrol Powertec 10W-40 a mezi výměnama jsem dolíval jen jednou 0,5l.
Zatím až na tu aretaci velká spokojenost, teď jsem si měnil žhavící svíčky a startuje jak common rail :D , před tím startovala taky vždycky na poprvý, ale motor se musel několikrát převalit než chytnul. Na jaře mě čekají rozvody a klínové řemeny - blíží se 200 tis. jestli už si rozvody měnil, můžeš mi napsat na kolik Tě to vyšlo ? A co všechno si měnil ( rozvoďák, kladky, vodní pumpu) ?
Díky.
Carina E 2,0 TD
Mike Stratocaster
Člen Týmu

aretace dveří

Příspěvek od Mike Stratocaster »

Mám Carinu E kombi 2.0D a mám ten samej problém, když stojím v mírném náklonu a jednu nohu si dám ven, tak to po chvíly docela zabolí...
můžeš mi prosím tě napsat na kolik tě to vyšlo?
Jinak mě holka žere na zimákách v létě průměrná 5-6litrů, ted je to tak 6-7, záleží na naftě...a hlavně jak s ní jezdím a jelikož je docela líná, tak vám hoši závidím ty turba...
Pak jsem se chtěl zeptat...když jde na volnoběh taky se vám vevnitř klepe palubka? a co hluk? přece jenom je to diesel, a ten je slyšet dost..
Jo a cena těch rozvodů by mě docela zajímala...Díky
Mike Stratocaster
Člen Týmu

Carina E Diesel

Jo a nejste náhoudou někdo z vás z Budějc? jezdí tu jedna stejná jako mám já akorát turbo...modrozelená kombi
fil
Člen Týmu

Příspěvek od fil »

Tak já z Budějic nejsem ( Praha ) k tomu klepání a hlučnosti, při jízdě se od motoru žádné vibrace nepřenáší, pouze když stojím na volnoběh s nezahřátým motorem tak se klepe volant. Hlučnost motoru bych řekl taky není nijak tragická, můžu to porovnávat jen s Octávkou 1,9 TDI 66 kW a Carina se mi zdá tišší, taky podle papírů má méně db.
Carina E 2,0 TD
Mike Stratocaster
Člen Týmu

hluk

A můžu se tě zeptat jaký máš rok výroby? Já mám 93. A s tím klepáním jsem to už vyřešil, přišel jsem na to, že to dělá kricí plast na konektory pod kastlíkem u spolujezdce, stačilo se ho dotknout a přestalo to...jinak volant se mi moc neklepe, na to že bylo auto bouraný na předek, tak vibrace jsou v pohodě...spíš bych si rád poslechnul na vlastní uši jinou dieselovou Carinu...Je fakt, že Octavka po najetejch min 400 000km bude znít dle mého názoru podobně...Já mám na tachometru 268 000km a jinak pohodička...
fil
Člen Týmu

Příspěvek od fil »

Mám rok 96 výroba, 5/97 do provozu, koupená tady. Myslím že ta Octávka nemusí mít najeto 400 tis aby byla hlučná, spíš je to daný jejich systémem přímýho vstřiku do válce ( sice vyšší hluk, ale nižší spotřeba a větší výkon oproti našemu vstřiku do předkomůrky).
Před tím jsem měl Carinu II z 89, 1,6 motor 4A-F ( elektronicky říz. karbec) a ta byla tichoučká, ale zase si vzala o litr až dva víc benzínu na sto km.
Carina E 2,0 TD
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

Sice je tohle hodně starý téma, ale přidám svou zkušenost. Aretace dveří nefungovala, furt se to zavíralo a hrozně to vrzalo. Předchozí majitel to asi nikdy nemazal, tak se záseky vydřely.
Dneska sem koupil všechny 4 v dobrým stavu z vrakáče (Olomouc Nedvězí). Cena 100,- kus. 3 kusy sem vymontoval ze dvěří z Cariny II a jeden z nějaké starší Corolly. Důležitý, že sedla rozteč upevňovacích šroubů. Pouze u Corolly byly místo matiček šroubky. Jinak stejný.
Montáž není složitá. Musí se odchlípnout část tapecírungu dveří, nebo ho oddělat celej. Měnil sem jen ty záseky co sou ve dveřích. Ty tyčky co do nich lezou, sem nechával původní.
Funguje to skvěle.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Odpovědět

Zpět na „Carina“