Jízdní vlastnosti

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Skyliner
Člen Týmu

Jízdní vlastnosti

Příspěvek od Skyliner »

Chci se zeptat na nějaké věci. Docela často mi podkluzují přední kola, hlavně na sněhu.. hehe.. né, tak dobře. Když hodně vytočím kola.. třeba na křižovatce... a přidám plyn.. tak mi často podklouznou kola.. a to toho plynu opravdu přidávám málo. Nevím jestli je to vlastnost vozu nebo už tlumiče. Kola mám Dunlop sport 01, vzorek je v pohodě, najeto 198 000. Protože i na sněhu mám dost velký problém se na křižovatkách rozjet i rovně.. kola opravdu hodně kloužou, to samé na mokré cestě se stává.. jako by se zvedl předek a neměl žádné zatížení. Nevíte někdo co s tím ???
Toyota Carina E 1,6 16V r.v.97
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Jízdní vlastnosti

Příspěvek od cipis »

Předělat na zadohrab?
S vytočenýma kolama s předním náhonem ti to bude hrabat vždycky, obzvlášť s těžkou nohou na plynu a nestabilním povrchem.
Bych řekl, že je to vlastnost předního náhonu. Samozřejmě můžeš mít také nějakou divnou gumu ...
Skyliner píše:Chci se zeptat na nějaké věci. Docela často mi podkluzují přední kola, hlavně na sněhu.. hehe.. né, tak dobře. Když hodně vytočím kola.. třeba na křižovatce... a přidám plyn.. tak mi často podklouznou kola.. a to toho plynu opravdu přidávám málo. Nevím jestli je to vlastnost vozu nebo už tlumiče. Kola mám Dunlop sport 01, vzorek je v pohodě, najeto 198 000. Protože i na sněhu mám dost velký problém se na křižovatkách rozjet i rovně.. kola opravdu hodně kloužou, to samé na mokré cestě se stává.. jako by se zvedl předek a neměl žádné zatížení. Nevíte někdo co s tím ???
Toyota Carina E 1,6 16V r.v.97
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Myslím, že špatné tlumiče jsou taky možnost. Dost se to podceňuje, přitom v zimě se auto se špatnými tlumiči a na zimákách chová jak na letních....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Kdyby napsal poskakují, tak to budou ty tlumiče, ale jestli klasicky pokluzují, tak to spíš bude gumou a stylem jízdy.
Když jsem měl špatné tlumiče, tak to vždycky zabralo, poskočilo kolo, protočilo se a zase dopadlo na silnici a zabralo.
Jimmi píše:Myslím, že špatné tlumiče jsou taky možnost. Dost se to podceňuje, přitom v zimě se auto se špatnými tlumiči a na zimákách chová jak na letních....
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
Dann
Člen Týmu

Příspěvek od Dann »

Podle mého názoru to budou na 100% tlumiče.Vzhledem k blížící se zimě bych si je nechal aspoň SPOLEHLIVĚ prověřit (žádná krabička přicucnutá na blatník,ale nějaká spolehlivá mašina,Koni atp.) a byl připravenej na výměnu :?
Quentin
Člen Týmu

Příspěvek od Quentin »

Tohle mi dělalo taky. Vyřešilo se to výrazně při výměně zadních tlumičů (protože jeden vytekl ve 185.000km). Řekl bych, že přední stabilizátor drží přední kola hodně do "stejné výšky". Při vyjíždění z křižovatky se auto hodně nahýbalo (to teď nedělá) a tím se hodně odlehčí vnitřní přední kolo. Ještě lépe se teď Carina chová na nových gumách Fulda Carat Progresso. S výměnou zadních tlumičů můžu případně poradit.
Skyliner
Člen Týmu

Příspěvek od Skyliner »

díky za odpovědi, nechám to prověřit v servisu :)
Odpovědět

Zpět na „Carina“