Delší trasy

vše ohledně modelové řady Corolla
Banjo

Delší trasy

Příspěvek od Banjo »

Přečet jsem si dobrý povykládání které začal Brunner ve fŕu Celica o tom kolik točit otáček při delších cestách. To samé by mně zajímalo u mojí Corolly 1,3 93. Plánuju cestu do Chorvatska ve čtyřech s bagáží tzn. celkem dost zatížené auto. Vzhledem k objemu, kolik točit?
Jede mi 100 km/h na 3000 ot. a 140 km/h na 4000 ot.
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

Kdyz jsem jel do Marseilles a do svedska, tak jsem za vhodnej kompromis nasel rychlost 110-120 kmh na petku - neco mezi 3-4 tis. otacek. nevim presne. Zralo mi to mezi 5-6 litry na sto. Nizsi otacky uz nezarucuou dostatecnou pruznost pri mirnejch kopcich, pri vyssich to zacina dost zrat.
Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Já bych to vyděl někde okolo 3000ot. ale hodně záleží v kolika tisícách máš nejvyšší točivý moment aby to nebylo moc "chcíplý".
Celica 4WD turbo 5.gen
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Delší trasy

Příspěvek od ToyotaMan »

Banjo píše:Přečet jsem si dobrý povykládání které začal Brunner ve fŕu Celica o tom kolik točit otáček při delších cestách. To samé by mně zajímalo u mojí Corolly 1,3 93. Plánuju cestu do Chorvatska ve čtyřech s bagáží tzn. celkem dost zatížené auto. Vzhledem k objemu, kolik točit?
Jede mi 100 km/h na 3000 ot. a 140 km/h na 4000 ot.
Hele vezmu to podle mé Corolly AE92 (1,6). Ta nejradši žije tak kolem 4000ot a jezdil jsem s ním pravidelně skrz celé Německo i 160 bez zástávky tj cca. 4700ot. Nějak všeobecně si říkám, že jestli to má 16ti ventilovou palici, tak je to auto zrozené aby žilo vysoko!

Vůbec chlapy bych to neřešil jako kolik točit. Vždyť ty auta to do určité míry i potřebujou, aby se jim protáhly ventily! Celý rok akorát poskakujou po Praze, tak si chtěj také užít trochu sexu! :D :D :D :D Základem je to nejdřív pořádně promazat a pak už můžete jet o sto ...... :D :D :D
Nehledě na to my nemáme Golfa aby jsme byli chcíplí už v 5000!! :whaasup:
OndraS

optimalni otacky

Příspěvek od OndraS »

No jo, taky si myslím ze 16v "chce do řezu" :-)
Já mám s 1.6 4A-FE max krouťák někde kolem 3200 rpm a subjektivně se mi zdá, že se v nich má Corolla cítí dobře (mňam zvuk, nulové chvění a velmi slušná dynamika). :)

Po několika měsících co Corollu mám si na to pomalu zvykám a je to docela šok - předtím jsem jezdil 6 let s Golfem II a ten, jak říká ToyotaMan, si ve vysokých otáčkách nehoví.

Na druhou stranu to je stará koncepce (karbec) a v nízkých otáčkách podá, když je třeba, brutální výkon, takže při akceleraci v rychl 0 - 80 km/h nemám problém klepnout běžné 16v a páprdy v TDIčkových Pašících a Oktávkách, kteří za mnou sebevědomě vyhazují blinkr na předjetí na konci obce, když před sebou vidí takovou starou plečku.
Jasně, že mě pak, řádně nasraní, předjedou později ve 160ce , ale to už je mi docela jedno. :wink:
Sobala Jan
Člen Týmu

Příspěvek od Sobala Jan »

Vykašli se na otačky a jeď tak ať máš z toho radost.
Byl jsem tam sedm krat a vždy je to nádherný zážitek z jízdy CHorvatskou krajinou.I když na to šlapu,vejdu se se spotřebou do sedmi litru.
Śest krat Toyota1.6 4A-F
Jednou 1.6 4A-FE
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

To Jan: Jsem to tady zapomněl napsat. byl jsem tam od 13 září týden. No a Corolla skvělá. 4 lidi + bagly a svištěl jsem docela hezky - průměrně to mohlo být 120 až 130. V kopcích jsem jen dřív podřadil a hezky razil dál. Zpět jsem to zvládnul z Primoštěnu do FM za 12 hod celkového času, i s pauzama. Moc se mi to líbilo. Ta jejich dálnice je dost dobrá.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
cahir
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cahir »

no jo :) od panelovky PHA - BA je lepsie asi vsetko. .
inak ja chodim tak 130. to mam asi 3500 otacok, pri 140 to je okolo 4000 a to uz dost huci. . aj aerodynamicky hluk je uz pocut celkom a spotreba ide hoooree. . ale zalezi aj od podmienok. ked je prazdna dialnica tak nemam problem ist aj 120. . pohoda. ale ked je to panelovka, alebo sa stale pripletaju auta iduce 100 a menej tak to radsej valim v lavom pruhu... nech to mam co najryxlejsie za sebou..
Corolla (E12)
3D HB, 1.4VVTi
Sob
Člen Týmu

Příspěvek od Sob »

No ty naše cesty to je děs.Prozatím nejlepší dálnice jsem jel ve Francii.Tam jsou i boční cesty lepši než naše dalnice-perfektní jízda francouzkým venkovem a hezká krajina kolem Rhony i v Pyrenejích.
Už planuji dalši jizdu,tentokrát k Atlantiku.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Ja jsem to ted nejakou dobu sledoval a s mym motorem je idealni 140 pri 4000RPM, vzhledem k tomu ze nejvetsi tocak ma myslim na 4200, je tam jeste rezerva pro akceleraci a pri 4000 je motor naprosto v tichosti.. a aerodynamicky hluk v mezich. tohle je teda max rychlost tak do pohody, pak uz to je trosku ostrejsi a jak se otacky blizi k sesti tisicum, uz to pro klidne cestovani neni, ale zas je to o neco rychlejsi (na rovince max 195 kmph tachometrovych pri 6000 RPM).

kdyz jsem u tech tachometrovych rychlosti, jak vam ukazuje vas tacho? mne 50 a 70 naprosto presne (mereno ve meste digi meraky u silnice) a ve 180 metodou letmeho kilometru :-) ukazuje cca o 8 vic, takze kdyz tacho ukazuje 180, jedu ve skutecnosti cca 172.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

Marty píše:Ja jsem to ted nejakou dobu sledoval a s mym motorem je idealni 140 pri 4000RPM, vzhledem k tomu ze nejvetsi tocak ma myslim na 4200, je tam jeste rezerva pro akceleraci a pri 4000 je motor naprosto v tichosti.. a aerodynamicky hluk v mezich. tohle je teda max rychlost tak do pohody, pak uz to je trosku ostrejsi a jak se otacky blizi k sesti tisicum, uz to pro klidne cestovani neni, ale zas je to o neco rychlejsi (na rovince max 195 kmph tachometrovych pri 6000 RPM).

kdyz jsem u tech tachometrovych rychlosti, jak vam ukazuje vas tacho? mne 50 a 70 naprosto presne (mereno ve meste digi meraky u silnice) a ve 180 metodou letmeho kilometru :-) ukazuje cca o 8 vic, takze kdyz tacho ukazuje 180, jedu ve skutecnosti cca 172.
prijed do Brna a zmerim ti to GPSkou :wink:
to mi pripomina, ze bych si ho mohl zmerit aj svoje auto... :D
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Není náhodou norma na ty tachometry taková, že vždy musí ukazovat o něco více než ve skutečnosti jedeš?
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

wong píše:
Marty píše:Ja jsem to ted nejakou dobu sledoval a s mym motorem je idealni 140 pri 4000RPM, vzhledem k tomu ze nejvetsi tocak ma myslim na 4200, je tam jeste rezerva pro akceleraci a pri 4000 je motor naprosto v tichosti.. a aerodynamicky hluk v mezich. tohle je teda max rychlost tak do pohody, pak uz to je trosku ostrejsi a jak se otacky blizi k sesti tisicum, uz to pro klidne cestovani neni, ale zas je to o neco rychlejsi (na rovince max 195 kmph tachometrovych pri 6000 RPM).

prijed do Brna a zmerim ti to GPSkou :wink:
to mi pripomina, ze bych si ho mohl zmerit aj svoje auto... :D
tak treba kdyz vyjde ten okruh tak bychom se mohli sejit tam :)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

dlhe trasy

Příspěvek od mipr »

corolla E11, chorvatsko jazdim vzdy cez den, okolo poludnia, /v noci nechodim, v noci sa ma spat/.

chodim vzdy trasu Gorican-Zadar /cca 350km/ taham v kuse bez zastavenia a udrzujem vzdy kazdy rok cca 160km/h, co povazujem za idealnu rychlost aby cesta ako tak ubiehala, predsa len na autostrade mate pocit ze pri 130-ke to moc neubuda, hlavne cez obed ked je prazdna a rozhavena..

E11 a vseobecne vsetky ajnovsie corolly maju kratku prevodovku = tocia na 5-ke ovela viac otacok pri tej istej rychlosti ako napr.Carina E or Avensis a pod..
cize ani nema vyznam dlhodobo drzat viac pretoze pri ustalenej 160-ke mi to na tej trase 350km zozralo 8,8L na 100km.

Chcelo by to na dlhsie trasy G6 - 6 rychlosti do Corroly, kde ta 6-ka ma zrovnatelne otacky ako 5-ka na Carina E , Avensis !!!

proste na dlhsie trasy pri vyssich rychlostiach je prijemnejsia jazda s vyssou triedou ako corolla /aj ked podvozkom je corolla vyborna/ , a podotykam ze aj ekonomickejsia, pretoze Carina E 2.0 mi zrala presne o liter menej pri tej istej rychlosti /merane viac krat systemom plna-plna/

prakticky je to tak ze Corolla toci tie iste otacky pri 160km/h ako Carina E pri 180km/h takze je to jasne..

ideal mat 2 auta : corollu do mesta+okresky a na dlhsie trasy po dialniciach Carinu,Avensis, Celicu, Camry, Lexus :-)
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

mipr> Pleteš se v tom, že má corolla kratší převodovku než carina E, carina s 1.6 4A-FE a corolla s 1.6 4A-FE mají stejnou přeovodovku, nemůžeš sem plést 3S-FE, kterej je jak výkonama tak projevem jinde - právě třeba oproti té 1.3 4E-FE, s převodama té 2.0 cariny by si se snad ani nerozjel :D

A k otázce G6, už se to tu řešilo a lidé, co ji měli a měli možnost srovnání s 5q převodovkou tu sami napsali, že ten rozdíl v otáčkách tam není rozhodně tak markantní, ta G6 je jakože sportovní, takže akorát víc řadíš a auto je živější, není to na jízdu na dálnici aby to žralo míň. Ostatně když si najdeš tovární údaje, tak zjistíš, že G6 má psanou ještě vyšší spotřebu než obyčejná corolla. To aby si nebyl zklamaný, kdyby si to sháněl.

Přesněji G6 má délší 1. a 3., ale má kratší celkovej převod (menší diferenciál), takže ta 6. to spíše kompenzuje. Viz. tady, pro 4E-FE.
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“