Idaho píše: civic coupe ani hyunday coupe jsou sice coupe ale znovu opakuju celica není coupe, co s etýče uhlupohledu, je to jako by sji tvrdil že olej ej z tvého uhlu pohledu voda, protože je také kapalný.
mylsím že coupe karoserie je jasne definovaná jako 2dvéřová ( všimni si že nepíšu 3dveřová ). jakmile má auto třetí dveře jedná se v podstatě o hatchback ( no supra je podle techto definic také jak hatch)
Idaho píše: zámerne srovnáváš a "vzpomínáš" si na auta ketrá ve vetšine případu nejsou pro celicu konkurencí..
co se týče nezávyslého zavesení vs tuhá náprava je to otázla pohleduvetšina dnešních pseudosportovních aut ( vč. celicy ) má s nezávyslým zavešením horší jízdní vlastnosti jak sportovní auta z 60-70let s tuhou zadní nápravou ( mluvím z valstní zkušenosti - s celicou jsme najezdil dost a výkonem i jízdními vlastnostmi mne ten její serivý ( nově udelaný ) podvozek dost zklamal..
tak napiš sám nějakou konkurenci?:) jinak mám pocit že zrovna většina aut z toho co jsem napsal by celdě dokázala hodně zatopit.
BTW já nemluvil o tuhý zadní nápravě, ale o vlečný nápravě, to je docela rozdíl:) jednu má zadokolka, druhou předokolka(většinou)
je fakt že nejeden časák vyhlásil Integru jako nejlepší předokolku na světě(a jendo z nej aut vůbec) ale mylsim že srovníní s Celicou 7. gen TS snese, obě maj vysokootáčkovou 1,8 se 190k, náhon na předek a motor vpředu, uvazou 4 lidi(ale jo vejdou se tam), hmotnost a velikost maj taky hodně podobnouIdaho píše: jiank srovnání integry a celicy nme fakt dost pobavilonejen že je to jiná třída karoseriií ale i motorove, troufám si říci že je to jako srovnávat celicu a supru
a já si budu pořád tvrdit tu svouIdaho píše: Už se nebudem dohadovatcelica není coupé, je to hatch.

tady mám jednu citaci z autowebu

To ovšem nic nemění na tom, že v kategorii menších sportovních kupé platí Toyota Celica téměř za legendu.
a další

PARAMETRY:
Karosérie: dvoudveřové kupé. Motory: zážehové řadové čtyřválce 1,8i 16V (85 kW), 2,0i 16V (129 kW), 2,0i 16V Turbo GT-Four (178 kW).
jen pro sychr beru to odtut http://www.autoweb.cz/bazar/toyota-celi ... ml?id=8993
možná si řekneš že sou idioti a ani nepoznaj kupé od 3dv. ale zkus se kohokoliv zeptat jestli je celica nebo klidně i supra kupé nebo 3dv. vsadim se že v 98% případů ti každej řekne kupé, nebo se mrkni kdekoliv na netu, všude najdeš ozančení kupé
já sem řikal že to nemám šanci zvládnoutIdaho píše: Jinak na tvou výzvu ohledne supra vs celica ti odpovím jedno - nejdřív se nauč jezdit tak aby te na zatáčkách slalomu a rovinkách neporážel prumernej řidič s autem do kterého si sedl snad podruhé v životea které je skoro o polovinu slabší ( nemluve o tom že technický stav a karoserie kombi nebyl zrovna vhodný na závodění ) a potom skus vyzvat řidiče sladeného s NA suprousice prohraješ ale budeš moct říkat no jo to bylo tím "silným" motorem

jinak k tý kastly kombi, u překokolky má kombík lepší vyvážení předek/zadek než hatch - ale to je spíš info jen tak, páč u tohodle auta to bylo celkem jedno

radši už se nebudu dál hádat, každej sme stejně už svuj názor řekli(nebo aspoň já určitě)