Zahada spatneho razeni?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
peta
Manager Týmu

Zahada spatneho razeni?

Příspěvek od peta »

Zhorsilo se mi razeni, napr. zaradit rychlost z neutralu vyzaduje dost usili, ale kdyz pouziju meziplyn, jde to uplne snadno. Zarazi me ale jeden zajimavy symptom: Pokud mam neutral, vyslapnu spojku a pridam trosku plyn (s vyslapnutou spojkou) aby se zvysily otacky, tak rychlost pri razeni krasne zapadne, jinak ne. Jak je to mozne? Mel jsem za to, ze kdyz je vyslapnuta spojka, tak otacky motoru by nemeli ovlivnovat razeni. Jinak mam cerstve odvzdusnenou spojku, ktera mi ted zabira uprostred a vymeneny olej v prevodovce.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medved.design »

A nemáš špatnou spojku, neklouže nebo tak něco?
nebo zkoušel si když ty tam nejde rychlost pustit spojku a znovu sešlápnout a pak zařadit?
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

No pokud řadíš takzvaně přes zuby, tak by mohly být v háji synchrony, čemuž by odpovídalo i to, že s meziplynem to jde líp/dobře.
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

CharlieCh píše:No pokud řadíš takzvaně přes zuby, tak by mohly být v háji synchrony, čemuž by odpovídalo i to, že s meziplynem to jde líp/dobře.
Prakticky když vychytáš ty správný otáčky,tak můžeš řadit i bez spojky.Je to odzkoušeno na Fiatu Marea kde je spojka ovládaná lankem a to mi bohužel na vypůjčeném autě prasklo.Ale z Vyškova do Prostějova jsem dojel.Když by jsem ale zastavil,tak samo sebou končím.
Abych se vrátil k tématu......Chtěl jsem napsat,že je to sjetá spojka,ale to je hovadina,protože v tom případě by ti při přidání plynu prokluzovala.A to předpokládám,že nedělá.Podle mně ti buť nevypíná a nebo jsou ve věčných lovištích synchrony jako psal kolega.Nejezdila v tom autě blondýna?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Ale rozjet se dá i bez spojky, jenom potřebuješ dostat tam jedničku a dobrou baterku a pak už jen otočit klíčkem a hurá - - - ale to bych Toyotce neudělal (no, asi), kdežto na staré šáduli to bylo bezproblémové :D sám jsem tak najezdil X kilometrů, než jsem sehnal nový spojkový válec :lol: joj, to byly časy...
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

CharlieCh píše:Ale rozjet se dá i bez spojky, jenom potřebuješ dostat tam jedničku a dobrou baterku a pak už jen otočit klíčkem a hurá - - - ale to bych Toyotce neudělal (no, asi), kdežto na staré šáduli to bylo bezproblémové :D sám jsem tak najezdil X kilometrů, než jsem sehnal nový spojkový válec :lol: joj, to byly časy...
já sem se takhle jednou rozjížděl se sierrou ale ta se stavěla na zadní jak s tim nesouhlasila :lol: jinak bych to viděl na nějakej problémek se spojkou to řazení špatný jak je popsaný víš...
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Spojka mi neprokluzuje a pri vyslapnuti nepozoruji, ze by zabirala. Jde mi hlavne o to, jak vysvetlit, ze otacky motoru (nastavene az po vyslapnuti spojky) mi pri vyslapnute spojce ovlivnuji kvalitu razeni - je mozne, ze by to bylo neco jineho nez spojka?
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

no tak to je jasne, co to je, jsou to synchrony, dle meho teda, pokud by prokluzovala spojka, poznal bys to i pri jizde, jako poradila bych ti jak to vyzkouset, ale neni to zrovna setrne reseni, jdou ti spatne vsechny rychlosti nebo jen nektere, muze to byt taky vychozena kulisa
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jestli spojka vypíná tak jak má,tak to bude součást převodovky na beton.
Co by jsem dělal v tvé kůži?Vzal bych klíč a skusi poštelovat spojku.Bez ohledu na to,jestli ti teť vypíná či ne.Tím bych určitě začal.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Můžeš mít i vyhřátej přítlačák na spojce. To ti pak spoja nemusí vypínat stoprocentně. Postav auto někde na rovinu, nastartuj, sešlápni spojku až k podlaze, zařaď jedničku a dej plnej plyn. Pokud je v háji přítlačák auto bude mít tendenci popojíždět. Samozřejmě musíš mít doře odvzdušněnou spojku.
Celica 4WD turbo 5.gen
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

tak i ja jednu radu, abys zjistil jestli ti neprokluzuje spojka, dej si pasy, rozjed auto tak na 4 rychl. stup. az budes mit tak 4tis ot, tak tam dej trojku a rychle pust spojku, pokud si nerozbijes hlavu o celni sklo tak prokluzuje :lol: ne sorry, toto fakt nezkousej, muze to odrovnat i novou spojku a chudak motor, ale taky moznost, ja si proste myslim ze pokud ti jde radit s meziplynem, tak to nebude spojka ale prevodovka a vychozene synchrony :wink:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

No taky si myslim že něco bude se synchrony, měl jsem něco podobného na mazdě, jedničku jsem zařadil a když jsem dával dvojku musel jsem točit maximálně do 2500 jinak jsem už nezařadil,a z trojky na dvojku jsem nemohl zařadit vůbec, musel jsem jet tak 20-30km/h (nezávisle na otáčkách) jinak bylo počítání zubů, tak jsme s kamarádem vzali druhou převodovku a poskládali jsme ze dvou jednu, je to trochu lepší, už můžu řadit normálně, ale stejně musim řadit v určitejch otáčkách, když jsme to složili tak se mi zprvu špatně řadila jednička, ale časem se to srovnalo a je to OK
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Před dvěma lety jsem koupil syntetický Gyrol 75W-90 GL 4, tedy specifikace pro mou převodovku splňuje, a asi po necelém roce začal odcházet synchron mezi 1 a 2. Po pročtení pár diskusí na netu jsem zjistil, že s problémem gyrol vs. synchrony nejsem sám, takže pro jistotu gyrol dám pryč a koupím nějaký jiný olej, než odejdou i ostatní synchrony.
Ale možná by ten synchron odešel stejně, nevím, ale pokoušet to nebudu.

Takhle to dopadá, když se škudlí :-). (Litr stál asi 120,- Kč).
Obrázek
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

No já si myslim, že hodně záleží na tom jak řadíš, kdyš budeš řadit s meziplynem a budeš zhruba srovnavat otáčky tak synchrony vydrží dýl, když to tam budeš rvát v jakejch koli otáčkách třeba ze čtyřky v 5000 dáš trojku tak se jim to líbit nebude.

Co mi řýkal kamarád mechanik, ty synchrony si ten olej stejně vytlačí pryč aby se srovnali, takže olej musí mít správnou konzistenci
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

medved.design píše:No já si myslim, že hodně záleží na tom jak řadíš, kdyš budeš řadit s meziplynem a budeš zhruba srovnavat otáčky tak synchrony vydrží dýl, když to tam budeš rvát v jakejch koli otáčkách třeba ze čtyřky v 5000 dáš trojku tak se jim to líbit nebude.
Když budu řadit s meziplynem, tak synchrony nebudu potřebovat vůbec ;).
Opravdu to nebude tím, že řadím jako dement, prostě synchrony na toy nejsou z nejsilnějších a já jsem jim ještě patrně "pomohl" tím gyrolem.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“