E11 - Voda a řemen

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
rebelka.pet
Řidič
Kontaktovat uživatele:

E11 - Voda a řemen

Příspěvek od rebelka.pet »

Ahoj,mám takový problémek. :lol:
Když projedu autem kaluží ,tak mi začné hvízdat řemen (klíňák).Je přitom nový cca 2měs. a je naplý jak má.Je to dost nepříjemné na uši :D
Dělá vám to taky? Co s tím? Díky
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

mě to dělá taky a bylo mi řečeno že je to normální dyš se na klíňák dostane voda teda víc vody :-D klíňák sem pro jistotu vyměnil a napnutej je správně a dělá to pořád
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Na mojí dávno pohřbené Š-100 stačilo ho nejlépe za chodu motoru, protože to se člověk tolik nenadře, protřít suchým obyčejným mýdlem na ruce :D
Ještě edit: osobně jsem něco takového na Rollce nezpozoroval a že si teď vody užila :(
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

CharlieCh píše:Na mojí dávno pohřbené Š-100 stačilo ho nejlépe za chodu motoru, protože to se člověk tolik nenadře, protřít suchým obyčejným mýdlem na ruce :D
Ještě edit: osobně jsem něco takového na Rollce nezpozoroval a že si teď vody užila :(
Ale fůůj, taková rada :-(.
To je stejné řešení, jako namazat brzdové kotouče vazelínou, protože pískají brzdy.

2 rebelka: máš spodní kryt pod motorem? Pokud ne, tak se jej pokus opatřit, nebo nahradit aspoň v místech, kde jsou řemenice, zkontroluj napnutí drážkovaného řemene, případně dotáhni. Dále koupit spray na čištění brzdových částí a vystříkat a vytřít drážky na řemeni i na řemenicích. Hlavně žádné mýdlo ani jiné feature, které umožní tichý a snadný prokluz řemene. To už je mnohem menší zlo to nechat pískat.
Obrázek
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Jelikož rebelka píše, že je klíňák téměž nový a správně napnutý, pak se nedomnívám, že by prachsprostě prokluzoval, naopak si myslím, že píská jeho samotné ukládání se do drážek při otáčení (a pak by mu trocha mýdla tuto činnost usnadnila).
Za těchto podmínek se mi zdá tvůj příměr jako silně nepřiměřený.
A pokud je správně napnutý a téměř nový a stejně prokluzuje, tak mu už pomůže stejně jenom výměna, protože by mohl setsakra rychle odejít a to by byl asi větší průšvih.

Na základě vlastní zkušenosti (samozřejmě se Š-100) vím, že trocha suchého mýdla klíňák nijak nepoškodila a ten odsloužil normální interval, jaký tehdá klíňáky běžně stíhaly.

Ale tato debata je stejně celkem zbytečná, protože je jenom na rebelce, jak se se situací popere a kolik zainvestuje.
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

A stejně by mě zajímalo, proč k tomu dochází, protože jak jsem psal výš, na mojí 1,6-ce to nedělá, na řemenu je najeto cca 15 tis.km a oba postižení mají shodně 1,3-ku.
rebelka.pet
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Záhada , :lol:
No uvidíme v zimě,když se to bude opakovat,tak vyměníme řemen.
Zima za dveřmi,tak za chvíli to zjistíme. :lol:
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

vystříkal sem to tim sprejem na čištění brzd a zatim nic tak to snad bude dobrý...

<u> To ombre </u> kryt pod řemeny bude k ničemu chtělo by to kryt na řemeny nějak vymyslet jelikož já pod řemenama nějakej kryt mám (asi už od výroby) ale voda na řemeny cáká od kola tou dírou jak v ní de řídící tyč ke kolu a taky tou jak jí prochází poloosa
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

CharlieCh píše:Jelikož rebelka píše, že je klíňák téměž nový a správně napnutý, pak se nedomnívám, že by prachsprostě prokluzoval, naopak si myslím, že píská jeho samotné ukládání se do drážek při otáčení (a pak by mu trocha mýdla tuto činnost usnadnila).
Za těchto podmínek se mi zdá tvůj příměr jako silně nepřiměřený.
A pokud je správně napnutý a téměř nový a stejně prokluzuje, tak mu už pomůže stejně jenom výměna, protože by mohl setsakra rychle odejít a to by byl asi větší průšvih.

Na základě vlastní zkušenosti (samozřejmě se Š-100) vím, že trocha suchého mýdla klíňák nijak nepoškodila a ten odsloužil normální interval, jaký tehdá klíňáky běžně stíhaly.

Ale tato debata je stejně celkem zbytečná, protože je jenom na rebelce, jak se se situací popere a kolik zainvestuje.
Právě že nový drážkovaný řemen občas píská. Buď si sedne nebo ne. Pokud ne, pak je dobré jej vyměnit. Dále píšeš, že pokud řemen prokluzuje, může setsakrarychle odejít. To si nemyslím, ale poškozuje se řemenice. A když se řemen namydlí, jde časem řemenice do p*dele úpně. Stačí si takový kousek roztočit v soustruhu a přiblížit k němu nůž. Do rotačního tvaru to má daleko, o vyváženosti ani nemluvě. Ono to nevadí, dokud neodejde alternátor nebo posilovač, pak už je to drahá sranda.

Pokud jde o to pískání. Většinou píská nějaká nečistota, malý únik mastnoty z gufera řemenice, voda nebo špatně vyrobený řemen. Ten má pískat až když je sjetý, a pokud se vlákno či směs, která pískání způsobuje (a má být uloženo v kordu řemenu), dostane na povrch, tak píská hned od začátku.
Obrázek
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

OK, OK, ona se stejně nedá Toyota srovnávat s hundrtkou... :D
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Ombre má podle mně úplnou pravdu.A ojetá řemenice není nic novýho pod sluncem.Dělám ve fabrice,kde se vyrábí kari sítě do betonu a dělám na elektroúdržbě.Týdně se mnění minimálně jedna řemenice na motoru díky opotřebení.Klínový řemen v řemenici musí sedět jen po stranách....jak sedí spodní částí na dně tak je po řemenici.Nic není věčné a udržoval věci v chudu aby to jako jelo není dobrý.Je to opravdu hazard s tím altíkem,vodní pumpou,ol.čerpadlem,klimou atd.
čus
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
wmousew
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wmousew »

Tak já mám taky 1.3 a taky se mi to sem tam stane. Dokonce ikdyž neprojedu vodou. Stává se mi to když nastartuju, zapnu klimu a rozjedu se. Nedělá to vždy jen někdy.. Vyměnil jsem řemen a udělalo mi to zase jak jsem projel vodou, klimu jsem už nepouštěl tak opravdu nevím.. ale zase to není tak častý aby mě to nějak žralo :wink:
---- Toyota Corolla E10, 1.3-16V, 4E-FE, 55kW, rv. 96 ----
++Toyota Corolla E12 2.0 D4D, 1CD-FTV, 85kW, r.v. 05++
rebelka.pet
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Naštěstí mi to pískne jen po přejetí kaluže,jinak je potichu a funguje.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“