Z Carinky se mi "ztrácí" voda

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
winstrol
Člen Týmu

Z Carinky se mi "ztrácí" voda

Příspěvek od winstrol »

Ahojky Cariňáci. Mám problém. V mém autíčku se z expanzní nádržky ztrácí voda. Musím dolévat každý týden. Před týdnem mi praskl chladič, z kterého vytékala voda. Tak jsem ho za cca 5.000,- Kč vyměnil za zbrusu nový a dolévání vody jsem připisoval právě jemu. Ale ouha. Vodu musím dolévat stále. Přitom z auta nic neteče a motor se nezahřívá ani po dlouhé trase na dálnici (fouklé těsnění hlavy motoru). Tak nevím. Poradí mi někdo s tímto "bermudským trojůhelníkem"? :cry:
igor čistič
Navigátor

Příspěvek od igor čistič »

Ahoj, koukni na vodní pumpu, na spodku má otvor kterým, po skončení životnosti pumpy, začne voda odtékat . Byl chladič s novým víčkem, nebo jsi dal staré, mohlo by špatně těsnit. A ještě na olej, jestli v něm není bílá emulze. A ještě jestli jsou dobře upevněné hadice ke chladiči.
Carina E 1,8i kombi "97"
winstrol
Člen Týmu

Příspěvek od winstrol »

Díky za odpověď. Víčko u chladiče je fungl nové. Hadice také těsní, víčko na motoru je bez emulze. Koukal jsem i na vodní pumpu, ale také nikde nic neteče ani nekape. Motor se absolutně nepřehřívá a to ani na delší trase. Pokud by bylo "prdlé" těsnění pod hlavou, tak by se mi to snad přehřívalo + vzpomínaná emulze na víčku. Uvažuji správně? Tak babo raď? :(
igor čistič
Navigátor

Příspěvek od igor čistič »

No, někde to utíkat musí, takže bych to zkusil postavit na nějaký podklad kde bude každá kapka dobře vidět a nechal to běžet od studeného motoru až do jeho zahřátí. Pokud nic, tak by to mohlo být ještě, že tlak z válce uchází těsněním pod hlavou pouze do chladícího systému a vytlačuje vodu expanzkou ven. To by měly být cítit z chladiče výfukové plyny. Nic jiného už mně nenapadá.
Jo ještě děravá expanzka :D
Carina E 1,8i kombi "97"
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Zkus pouzit pripravek na utesneni chladice. Mozna je nekde mala skvirka ze ktere jde voda jen kdyz se zahreje a stoupne tlak. Pak je dobry omrknout obecne motor - hadice, trubky, spoje. Pokud nekde na spoji najdes takovou tu bilou praskovou srazeninu od chladici kapaliny, tak mas misto kde to mirne prosakuje. Byva to taky diky starym sponam hadic a obecne diky starnuti hadic (tvrdnou a zatraci pruznost). Nekdy jeste pomuze vymenit vsechny spony za sroubovaci.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

winstrol píše:Díky za odpověď. Víčko u chladiče je fungl nové. Hadice také těsní, víčko na motoru je bez emulze. Koukal jsem i na vodní pumpu, ale také nikde nic neteče ani nekape. Motor se absolutně nepřehřívá a to ani na delší trase. Pokud by bylo "prdlé" těsnění pod hlavou, tak by se mi to snad přehřívalo + vzpomínaná emulze na víčku. Uvažuji správně? Tak babo raď? :(
Těsnění pod hlavou může být a bývá prasklé nebo vyhnilé či fouklé mezi válcem a vodním okruhem. Pokud je to jen malý otvor, tak auto vařit nemusí (zatím) a voda se do mazacího okruhu nedostane.
Obrázek
puntabandera
Člen Týmu

Příspěvek od puntabandera »

Ahoj, mě tekla vodní pumpa a taky jsem dlooouho hledal. Přírpavek na utěsnění chladcího okruhu (liqui moly) nedoporučuju. Aplikoval jsem a od 4000 rpm jsem vařil. Pak jsem měnil i chladič.

avensisi kombi 81 kw
carina 2 kombi 66 kw
winstrol
Člen Týmu

Příspěvek od winstrol »

Díky moc za inspiraci. Tak to ještě dle Vašich rad jednou omrknu. Snad někde tu dírku najdu... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Carina“