Leštění kol a motorových částí

vše ohledně modelové řady Celica
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 greddy: Je to sice masochistický koníček, nicméně, o to více smekám. Já se přiznám, že bych radší měsíc sbíral psí hovna v parku (asi proto, že s leštěním hliníku mám své zkušenosti), než abych tohle podstoupil, máš můj obdiv ;).
Jak tu kdosi psal, že je 4000 ot/min. málo a kamarád říkal, že 6-8000 je optimálních, tak bych si dovolil nesouhlasit.
Kdysi jsem prošel "kurzem" leštění kovů, ale jednalo se o lešticí a brusné nástavce na frézku (kurz pořádal výrobce použité frézky). Dodnes si pamatuji, že při průměru lešticího nástavce o D 80mm, nesmí otáčky překročit 1200 ot/min. Při vyšší obvodové rychlosti na okraji kotouče dochází k oxidaci hliníku a intenzita lesku se snižuje, při ještě vyšší obvodové rychlosti už hliník není možné vyleštit vůbec.
Obrázek
Leon*cz
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon*cz »

greddy píše:ale vidim fakt podpora v domacky kutilstvi 8) misto aby se tady hemzili rady kutilu jak sem cekal sem se dozvedel ze si mam koupit noyv kola a ze to neudelam.....tak diky za podporu hosi :? :lol:
Já tě podporuju a věřím v tvůj úspěch a kdyby se ti to leštění zalíbilo, tak bys to potom mohl vylešti i ty moje :D Jinak jestli je stím fakt tolik práce, tak jestli se to nakonec nevyplatí nechat rovnou pochromovat? :?:
Obrázek
Celica 6.gen 1.8 [7A-FE] My life, My love, My destiny
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

Leon*cz píše:
greddy píše:ale vidim fakt podpora v domacky kutilstvi 8) misto aby se tady hemzili rady kutilu jak sem cekal sem se dozvedel ze si mam koupit noyv kola a ze to neudelam.....tak diky za podporu hosi :? :lol:
Já tě podporuju a věřím v tvůj úspěch a kdyby se ti to leštění zalíbilo, tak bys to potom mohl vylešti i ty moje :D Jinak jestli je stím fakt tolik práce, tak jestli se to nakonec nevyplatí nechat rovnou pochromovat? :?:
jenze to je ono :) me ta prace "zatim" nevadi..delal jsem uz hodne piplacek..ja na to mam trpelivost a chut...kdyz mi to pujde a bude to jakz takz vypadat zacnu si tim i privydelavat mezi znamyma....

pres zimu nebudu mit co delat takze toho vyuziju takhle :)

jinak diky :)
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

to sanie z BMW je sila... viem ako to vyzera seriovo... brutaaal
Celica All-trac
Leon*cz
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon*cz »

Jako já mám taky rád takové piplačky, ale kde na to brát pořád čas a hlavně peníze :? Doufám, že uděláš nějaký návod a fotodokumentaci :wink:
Obrázek
Celica 6.gen 1.8 [7A-FE] My life, My love, My destiny
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No tak s leštěním má své zkušenosti a nedoporučuju to nikomu se slabými nervy,....a nedostatkem času!!

Je to masakrrr ale stojí to za to,..
Viz moje fota

http://www.6gc.net/photo/member/5069/4
http://www.6gc.net/photo/member/5069/5
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

fakt nadhera..koukam i lestenej alternaator .))
vidim ze mas i otevreny sani.jak si s nim spokojen...tys sundal jen vrchni cast airboxu a namiril filtr do nej? co vubec s tema cidlama ktery tam jsou? jedno jde do airboxu a dalsi jsou v hadici od airboxu...popravde ani netusim na co jsou...to v airboxu bude zrejme cidlo teploty nasavaneho vzduchu ale vic netusim :))
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

ArnieGT píše:No tak s leštěním má své zkušenosti a nedoporučuju to nikomu se slabými nervy,....a nedostatkem času!!

Je to masakrrr ale stojí to za to,..
Viz moje fota

http://www.6gc.net/photo/member/5069/4
http://www.6gc.net/photo/member/5069/5
neber to jako provokaci ale můžu se pítat co máš na tom motoru leštěnýho? :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

ja tam vidim kryt abs,kryt baterky, rozperu,vrchni cast sani a alternator :lol:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

greddy píše:ja tam vidim kryt abs,kryt baterky, rozperu,vrchni cast sani a alternator :lol:
ja bych rek ze je to spise prebrousene a potom nachromovane, nez lestene, ale nevim, at rekne majitel :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Pavo.B. píše:
greddy píše:ja tam vidim kryt abs,kryt baterky, rozperu,vrchni cast sani a alternator :lol:
ja bych rek ze je to spise prebrousene a potom nachromovane, nez lestene, ale nevim, at rekne majitel :wink:
:lol: :lol:

Tak tak,..leštěné jsou hliníky,...tj sání, kryty, altík,..zbytek je opravdu chromován,..ale jak je vidět rozdíl není poznat zda leštíte nebo chromujete,..jinak jsem se vrhl i na kola,...ale nějak na ně nemám teď moc času takže je jen jeden kus :oops: ,...
Jo jinak s tím sáním,..už je to zase ORIGINAL,...ten filt nic moc a te¨ply vzduch od motoru dělá taky svoje,...myslím že to mají Japončící dobře vymyšlené už v originálu,..a pro ten zvuk to fakt nestoji, když vám auto nejede naplno :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Přesně tak! Taky jsem dal,slysel jsem, zkusil jsem, ale origo je origo... Mozna dám casem sportovní vložku. A ten zvuk je krásný i při sériovém filtru :)
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Já akorát mám v plánu vyčistit můj Green mám ho pěkně v netknuté ,,krabičce" a taky mám přesně ten názor jak Arnie GT že ten jeho prvotní experiment v té lokalisaci jak ho měl s filtrem udělán on je spíše na škodu než na osoh.Zkuste si v létě otevřít kapotu :lol: po 200 km v 39 st. C venku :lol: Dal jsem tam pro ,,srandu" v místě filtru a teď mne nebonzněte experimentální teploměr/ čidlo / jinak hodně citlivé/doufám ze i na otřesy :lol: protože - odešlo :lol: / tak asi jak studenej vzduch tam,,,od" motoru může jít do otevřeného sání v této lokalisaci :?: Hodně peněz za tenhle doplňek/ když to není umístěno jinam/ a málo muziky :!:

No když tak uvažuju mé kola bych ani dát vyleštit nemohl protože mají středovou pukličku neleštitelnou :wink:

To Greddy: přeju Ti hlavně pevné nervy a hooooooodně času.Tohleto přiznám se bych nikdy nezvládl, jsem mírně cholerický a ten čas kterej tomu obětuješ je neskutečnej.No na zimu máš brácho o zábavu vystaráno ale je to na Tebe bič každej bude teď čekat na výsledek :!: :!: :!: Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

ja jsem chtel pres zimu koupit jednu rozpadlou st165 celicu s 3s-gte ale uz byla pryc a nikdo jinej motor nema.furt mio nekdo cpe motory za 100tis :roll: takze kdyz neni motor budu delat tohle :) takze cas bude...rikam vim zhruba do ceho jdu a vim ze to nebude snadny ale kdyz jsem driv delal modely a stravil jsem u toho mladi tak nevim proc bych mel bejt ted jinej :))
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 Greddy: jak bych ti to jen....taky jsem dělal modely a taky jsem leštil hliník. No prostě modýlky jsou zábava, tohle je otročina.
Ale držim palce 8)
Odpovědět

Zpět na „Celica“