Leštění kol a motorových částí

vše ohledně modelové řady Celica
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

Jakuza píše:ja na to koukam proste z jinyho uhlu.. kdyz si vezmu ze bych mel lestit kola za 80kc na hodinu, tak radsi budu pracovat vic a ty kola si pak koupim novy.. treba mas takovou moznost jako ja, tak sem ti chtel ukazat matematicky pocty.. nic vic.. :-) lestil sem par veci a uz vim ze nikdy vice.. :-)
ok sory ze sem vyjel ;)..

vis co me se bavi hrabat v aute.chtel bych si vylestit sani atd...casem kdyz mi to pujde bych si tim chtel i privydelavat protoze vim ze tady v okoli to nikdo nedela..

je mi jasny ze to je prace jenze dkyz to vezmu kolem a kolem tak se nudim :lol:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Nejlepsi laky jsou epoxidove - avsak nevim jestli se na to hodi , jen malo jich je ve spreji ( na lino treba ) chce se to zeptat v nejaky dobry prodejne barev ( ja jezdim do Adozu do Benešova - tam vedeli zatim vsechno) , tak se nekde poptej

a nebo se muzes zeptat v diskuzi pod tema linkama co si hodil a nebo na internetu je poradna ohledne barev :idea:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

takhle to bude na konci vypadat :D
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

greddy píše:
Pavo.B. píše:Zeptejte se Idaha - nekde tady nabizel lesteni. Doma to jen tak neudelate :wink:
udelame ;) to ani nevim ze on lesti..

jinak co vim je k tomu potreba vrtacka a rovinna bruska..vsechno doma je takze neni problem..vetsina obrazku co sem hodil je z domaciho prostredi ;)
pokud ches profui lestení tak to bv domácích podmínkách neudeláš uz trba jen to ze n alestení pouzíváme 6 stupnu bavlnenách kartáčů, předlestení s edelá na lamlových lestickách a finále s elestí bavlnou a zlatnickou pastou :) doma dokážes udelat takl lede lehkej lesk ale nikoliv zrcadlovej..
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

v soucasné dobe s estaví pec na vypalování bebarveno laku na lestených kolech / a dalsí palené barvy ) takze do budoucna bychom meli být schopni zajistit i dlouhodobejší "lesk" s mensími náklady. jinak lestení kol - zatím mi delali rozpocet na 15" borbet a vycházelo to do 2tis za kolo.. ( vc transportu atd takze ne "jen" lestení..)
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

Idaho píše:
greddy píše:
Pavo.B. píše:Zeptejte se Idaha - nekde tady nabizel lesteni. Doma to jen tak neudelate :wink:
udelame ;) to ani nevim ze on lesti..

jinak co vim je k tomu potreba vrtacka a rovinna bruska..vsechno doma je takze neni problem..vetsina obrazku co sem hodil je z domaciho prostredi ;)
pokud ches profui lestení tak to bv domácích podmínkách neudeláš uz trba jen to ze n alestení pouzíváme 6 stupnu bavlnenách kartáčů, předlestení s edelá na lamlových lestickách a finále s elestí bavlnou a zlatnickou pastou :) doma dokážes udelat takl lede lehkej lesk ale nikoliv zrcadlovej..
vsechno tohle nacini co jmenujes doma mam ;)...nevim jestli nekdo registroval ale vsechny fotky na uvodni strance jsou z domaciho lesteni fandu ;)
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

Idaho píše:v soucasné dobe s estaví pec na vypalování bebarveno laku na lestených kolech / a dalsí palené barvy ) takze do budoucna bychom meli být schopni zajistit i dlouhodobejší "lesk" s mensími náklady. jinak lestení kol - zatím mi delali rozpocet na 15" borbet a vycházelo to do 2tis za kolo.. ( vc transportu atd takze ne "jen" lestení..)
to mas docela levny...co sem koukal firmy tak si uctujou za celokolo-sadu(ne jen predni cast ) kolem 12tis... za predni cast kolem 10
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

ale vidim fakt podpora v domacky kutilstvi 8) misto aby se tady hemzili rady kutilu jak sem cekal sem se dozvedel ze si mam koupit noyv kola a ze to neudelam.....tak diky za podporu hosi :? :lol:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

no take to podle toho vypadá - ty vystevné obrázky :D skoda ze uz nemám na jrámu "chobotnici" z 3000gt kde bylo vse videt jak v zrcadle, malá rada - rovne , vetsi plochy se lestí mnohem hure nez treba tenké paprsky.. na rovné plose je videt kazdá "mapa" chce to kvalitní úasty, navíc pochbuji ze máte speciální lameláky nalestení hliníku / clovek co pro nás delá lestení nemohl sehnt anikde jinde nez u dvou firem na morve co mu ej jeste posílají ) nehlede na to ze "blbej" bavlnák kotouc na finální dolestebí / jeden z deseti / stojí ve velkoobchodní porizovacce kolem 6-8tis, a porídit si ho domu na vylestí dvou, trí sad kol se opravdu nevyplatí...
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

ty kotouce "hnijou" v garazi uz pekne dlouho...vsechny tyhle veci dlouho nikdo nepouzival..byl sem prekvapenej ze toho tam je tolik..nasel jsem i hodne stopokovych kotoucku asi v 10 tvrdostech a nekolika velikosti..

ale nic je to jedno uz to nereste.misto abych se dozvedel se spise zpovidam ;) to nema smysl..

btw co jsem koukal na lesteny veci co si daval jako priklady tak mi prijde uplne stejny jako ty na prvni strance...:))
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

greddy píše:ty kotouce "hnijou" v garazi uz pekne dlouho...vsechny tyhle veci dlouho nikdo nepouzival..byl sem prekvapenej ze toho tam je tolik..nasel jsem i hodne stopokovych kotoucku asi v 10 tvrdostech a nekolika velikosti..

ale nic je to jedno uz to nereste.misto abych se dozvedel se spise zpovidam ;) to nema smysl..

btw co jsem koukal na lesteny veci co si daval jako priklady tak mi prijde uplne stejny jako ty na prvni strance...:))
ano al euvedom si ze to co je nafoceno , tak lezelo dva týdny na krámu, proslo to x-rukama, foceno to bilo mobilem.. rozdíl bys videl kdybys to polozil velde sebe, věř mi :)

držím place at s edarí pokud by spotreboval poradit nebo píchnout tak s eozvi .. jinak chce to hoodne trpelivosti..
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

greddy píše:ty kotouce "hnijou" v garazi uz pekne dlouho...vsechny tyhle veci dlouho nikdo nepouzival..byl sem prekvapenej ze toho tam je tolik..nasel jsem i hodne stopokovych kotoucku asi v 10 tvrdostech a nekolika velikosti..

ano al euvedom si ze to co je nafoceno , tak lezelo dva týdny na krámu, proslo to x-rukama, foceno to bilo mobilem.. rozdíl bys videl kdybys to polozil velde sebe, věř mi :)

držím place at s edarí pokud by spotreboval poradit nebo píchnout tak s eozvi .. jinak chce to hoodne trpelivosti..
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

greddy píše:no bily BBSka no fuj :o)

nevim me se moc upravy do rally verze (samolepky atd) nelibej jelikoz to auto denne pouzivam tak bych vypadal jak cvok co si splet silnici s necim jinym :D
diky :D aspon vim jake mas o me mineni :lol: jinak teda preju hodne stesti, urcite to bude narocne, ja kola prejela smirkovym papirem a pak strikla, jako jsou porad docela potlucene, ale vypadaji lip, o vikendu jsem se dala do lesteni svodu, ale nakonec jsem se na to vyprdla a vyresila to jinak...
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

Leňulka píše:
greddy píše:no bily BBSka no fuj :o)

nevim me se moc upravy do rally verze (samolepky atd) nelibej jelikoz to auto denne pouzivam tak bych vypadal jak cvok co si splet silnici s necim jinym :D
diky :D aspon vim jake mas o me mineni :lol: jinak teda preju hodne stesti, urcite to bude narocne, ja kola prejela smirkovym papirem a pak strikla, jako jsou porad docela potlucene, ale vypadaji lip, o vikendu jsem se dala do lesteni svodu, ale nakonec jsem se na to vyprdla a vyresila to jinak...
ale ty jezdis zavody to je uplne neco jinyho, ja sem lepmpl na to bych si netroufnul :)) mam to jen na normalni jezdeni :oops:
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 greddy: Je to sice masochistický koníček, nicméně, o to více smekám. Já se přiznám, že bych radší měsíc sbíral psí hovna v parku (asi proto, že s leštěním hliníku mám své zkušenosti), než abych tohle podstoupil, máš můj obdiv ;).
Jak tu kdosi psal, že je 4000 ot/min. málo a kamarád říkal, že 6-8000 je optimálních, tak bych si dovolil nesouhlasit.
Kdysi jsem prošel kurzem leštění kovů, ale jednalo se o lešticí a brusné nástavce na frézku. Dodnes si pamatuji, že při průměru lešticího nástavce o D 80mm, nesmí otáčky překročit 1200 ot/min. Při vyšší obvodové rychlosti na okraji kotouče dochází k oxidaci hliníku a intenzita lesku se snižuje, při ještě vyšší obvodové rychlosti už hliník není možné vyleštit vůbec.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“