Land Cruiser D-4D vs. Land Rover Discovery 3 TDV6
Land Cruiser D-4D vs. Land Rover Discovery 3 TDV6
Dobry den, pratele. Do letosniho leta si musim vybrat, jestli Disco 3 nebo LC. Muzete mi prosim soudne rict, na co si dat pozor, co chtit a co ne? Z 80% jezdim po pekne silnici, zena, dve deti, pes. Nekolikrat do roka se potrebujeme sbalit a vyrazit, je jedno, jestli v lete nebo v zime, caste cesty po dalnici. Jezdime za rodinou do hor, v zime total KO, 2m zaveje, ja parkrat do roka zapraham prives a vozim drevo z lesa na topeni, zadny offroad hardcore neplanuji, ale 2-3 tuny na jeden zaprah po vyjezdene ceste je nutno zvladnout, casto je tam blato. Takze, jak si vybrat? Dulezite pro mne je, abych po cca 6h po dalnici byl v pohode, rodina taktez, ale nechci ani zustat nekde viset v zaveji nebo v lese. Cena vozu neni nejdulezitejsi, ale hraje roli. Diky za postrehy. Michal
LC 120
Zdravím, nedávno jsem stál před stejnou otázkou. I když jsem pokukoval po Discovery 3, na který jsou dost dobré recenze, těch 50 let vývoje Landcruiseru musí být někde zůročeno
Máme ve firmě již druhou toyotu RAV, která jezdí do servisu akorát na pravidelné garančky, navíc známý má již 7 let LC 90 (250000 km bez poruchy). Rozhodl jsem se tedy vsadit na jistotu a objednat LC 120 D4D.

Taky jsem resil podobne dilema i kdyz nakonec jsem si vybral LC 100 v nafte a v plne vybave rozhodlo termin dodani a vykupni cena meho starsiho Patrolu.
O vyhadach LC ti tady kazdy zekne hodne ja se jen zminim jen o mensich vyhadach Discavery 3, jinak je to skoro stejne , hodne zalezi na pneumatikach kdyz budes mit spatne zvolene pneu tak ti nepomuze ani Hummer.
Vyhody Discavery 3 jsou v 6V motoru a vakuovem odpruzeni s menitelnou vyskou i na predni kola ,LC ma jen zadek, taky navigace u Disc3 je lepsi . Spolehlivost u tech aut by mela byt stejna , starsi Disco ma soused na chate a ma najeto kolem 380t a zatim nic vazneho se nepokazilo , asi i tim ze tam neni tolik elektriny .
O vyhadach LC ti tady kazdy zekne hodne ja se jen zminim jen o mensich vyhadach Discavery 3, jinak je to skoro stejne , hodne zalezi na pneumatikach kdyz budes mit spatne zvolene pneu tak ti nepomuze ani Hummer.
Vyhody Discavery 3 jsou v 6V motoru a vakuovem odpruzeni s menitelnou vyskou i na predni kola ,LC ma jen zadek, taky navigace u Disc3 je lepsi . Spolehlivost u tech aut by mela byt stejna , starsi Disco ma soused na chate a ma najeto kolem 380t a zatim nic vazneho se nepokazilo , asi i tim ze tam neni tolik elektriny .
barenst píše:Taky jsem resil podobne dilema i kdyz nakonec jsem si vybral LC 100 v nafte a v plne vybave rozhodlo termin dodani a vykupni cena meho starsiho Patrolu.
Právě ty elektriky bych se docela bál, proto váhám mezi FJ Cruiser a Hummerem H3.
g.
No abych se přiznal, tak mě se trošku víc líbí zase ta H3, přijde mi taková robustnější. Ale pravděpodobně to vyhraje ta FJ, u které vidím výhodu v pravděpodobně větší spolehlivosti (prostě Toyota), silnějším motoru a je to navíc V6, takže to bude určitě "samet".cuisine píše:FJ vs H3 ... no na základě mých sympatií bych šel asi do FJ líbí se mi víc ... užitná hodnota bude asi stejná .. FJ je vlastně převlečená 120 tak by neměl být ani s servisem denker impexta dajbych a spol už jich dotáhli celý hafo
g.
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
hummer má výhodu počtu dveří u fj je přístup na zadní sedadla trochu problematičtější .... s spolehlivostí nevim .... dle pověr by toyota měla být samozřejmě lepší bohužel neznám nikho kdo by měl s jedním ani s druhým autem nějaké zkušenosti .... u toyoty ještě otázka "jak je z toho vidět" směrem dozadu vzhledem k širokým zadním sloupkům ...
cuisine píše:hummer má výhodu počtu dveří u fj je přístup na zadní sedadla trochu problematičtější .... s spolehlivostí nevim .... dle pověr by toyota měla být samozřejmě lepší bohužel neznám nikho kdo by měl s jedním ani s druhým autem nějaké zkušenosti .... u toyoty ještě otázka "jak je z toho vidět" směrem dozadu vzhledem k širokým zadním sloupkům ...
V počtu dveří jsou na tom oba stejně.
g.
Proč kvůli lidem kolem, objasni mi to prosím. Toho Nissana neznám, zkusím ho někde pohledat, nebo máš nějaký dobrý link?cuisine píše:ne ne to ne .. FJ je mi sympatičtějšía toytoě bych věřil víc než hummeru ... humery moc nemusím ale to kvůli lidem oklo nich . .. ještě mě pak z téhlekategorie napadnul Nissan Xterra .. tkay docela diblík a motor 4,0V6 koncepce stejná jako H3/FJ .....
g.
Zatím jsem našel jen toto:cuisine píše:ne ne to ne .. FJ je mi sympatičtějšía toytoě bych věřil víc než hummeru ... humery moc nemusím ale to kvůli lidem oklo nich . .. ještě mě pak z téhlekategorie napadnul Nissan Xterra .. tkay docela diblík a motor 4,0V6 koncepce stejná jako H3/FJ .....
http://toyota.dajbych.cz/clanky/fjcruis ... ra-offroad
g.
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
kompletní článek je na edmunds.com .. ale myslm že tam je i někde test samotné x terry .. nebo třeb thecarconnection.com tam jsou taky testy ... hummery nemusím tím jak jsu všude prezentovány jako ty nejlepší offroady protože jsou AMERICKÉ a nic že lepšího není .. přitom když přijedeš třeba na aro show tak tam jsou vystavoány jako statické exponáty a do terénu s nima nejezdí ... ....