AE92: Chvění auta

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
x.ofo
Člen Týmu

AE92: Chvění auta

Příspěvek od x.ofo »

Zdarec, přezul jsem gumy, tzn aji vyvažil kola, a přesto se mi auto při rychlosti nad kilo začne chvět jak prase, dělá to ale jen pod plynem, jak pustím plyn je to minimální. Může to být homokyntický kloub nebo co?
4A-GE RULEZZZZZZ
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Klouby zlobí hlavně při plném rejdu pod plynem - pokud stojíš, zatočíš úplně doprava/doleva a rozjedeš se razantněji, tak opotřebované klouby cvakají. To se týká vnějších kloubů. Opotřebované vnitřní klouby můžou zlobit při akceleraci a způsobovat vibrace, ale dělali by to asi pořád a není to úplně nejčastější závada, protože vnitřní klouby nejsou zatěžovaný tak jako vnější.

Druhá možnost jsou čepy řízení a ramene, pokud mají velké vůle, dělají přesně to samý. Někdy se můžeš setkat s tím, že v zatáčce se ti auto jakoby "sesune" na stranu, jako by se mu podlomily kolena. To už je dle mého názoru jasná známka KO čepů.

Další varianta jsou vytahaný gumy v ramenech, ale jejich projev bývá trochu odlišnej - pod plynem auto táhne na jednu stranu a při brždění motorem na druhou, to podle toho, jak se to hýbe v uložení.

No a ještě jedna varianta - brzdy. Pokřivené kotouče můžou způsobovat při jízdě vibrace, zkus při objevení těch vibrací lehce sešlápnout brzdu (ale ne že to zadupneš, asi by ses zabil :lol: ) a pozorovat, jestli vibrace zmizí.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
x.ofo
Člen Týmu

Příspěvek od x.ofo »

no žádné vůle jsem tam neviděl, nic ani neklepe...
4A-GE RULEZZZZZZ
Odpovědět

Zpět na „Corolla“