přepálení pojistek
přepálení pojistek
Zdravim, mám Toyotu Carinu 2 1.6 z roku 1987 (T150).Mám problém s pravým zadním světlem. Nesvítí když zapnu světla a vždycky se mi přepálí pojistka. Navíc mi nesvítí osvětlení palubní desky, a na to jsem žádnou pojistku nenašel. Tak kdyby někdo věděl jak spolu souvisí tyto dva problémy, může poradit. Díky

Re: přepálení pojistek
Zdravim!Paul.O píše:Zdravim, mám Toyotu Carinu 2 1.6 z roku 1987 (T150).Mám problém s pravým zadním světlem. Nesvítí když zapnu světla a vždycky se mi přepálí pojistka. Navíc mi nesvítí osvětlení palubní desky, a na to jsem žádnou pojistku nenašel. Tak kdyby někdo věděl jak spolu souvisí tyto dva problémy, může poradit. Díky
Ja mel uplne stejny problem na Celice ST180, (1991, 1.6 STi). Nesvitilo mi podsviceni palubovky a zaroven prave zadni svetlo. Oboji osvetleni je tedy napajeno ze stejne vetve, nejspis to tak bude i u Cariny...Nicmene u me stacilo vymenit spalenou pojistku vlevo pod volantem...oznaceni Tail(RH), 10A...
Tedka se mi taky porad palila jeste jina pojistka a nesvitily hodiny v palubovce a pravy blinkr. Presne jak rika BRunner, byl tam zkrat a probijel mi jeden skriply drat nekde u chladice na kostru...takze zkusit projit vedeni svazku dratu...jinak ja se v elekrice moc nevyznam a resil jsem to prave pres autoelekrtikare, je to asi nejjistejsi...BRunner píše:Pokud to pálí pojistky, máš tam zkrat. Mohla by to být i špatná žárovka v nějakém světle, to zkontroluj jako první. Ale asi se někde skřípnul drát o kostru. To se špatně hledá, hlavně, když jsou všechny větve navzájem propojené. Asi bych ti doporučil autoelektrikáře.