Manuál na Avensis 2,0 l (benzín) r.v.1998 - motor 3S-FE

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
kanavladimir
Člen Týmu

Manuál na Avensis 2,0 l (benzín) r.v.1998 - motor 3S-FE

Příspěvek od kanavladimir »

Zdravím všechny v Toyota klubu. Nedávno jsem koupil Toyotu Avensis 2,0 l r.v 1998, najeto 165 000 km. Je to pohodové svezení, pouze od motoru s papírovým výkonem 94 kW bych čekal živější akceleraci. Poradí mi někdo, v čem může být chyba? Jako technicky zvídavý člověk bych rád znal vnitřnosti svého vozidla. Jestli mi někdo pomůže sehnat manuál na tento vůz, budu moc rád. Díky a zatím ahoj, Vláďa.
Luňák
mentuli
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mentuli »

Ahoj .. mám úplně to samé co ty! Manuál mám jsem dostal přímo k autu, ale nevím jak bych ti ho mohl okopírovat či přeposlat. Co se týče toho motoru! V nižších otáčkách se mi zdál taky kapánek slabší. Živost jsem porovnával s matčiným (skoro) novým BMW 116i který má 85 kw (115k) a rozdíl jde poznat docela razantně. Jde o to, že japonské motory a konkrétně i motor 3S-FE, mají nejlepší zátah ve vyšších otáčkách. U BMW se mi zdál motor takovej nudnější. Né že by ve vyšších netáhl víc, ale není to takový rozdíl. Zkus to někde rozjet na rovince a na dvojku to vyhnat aspoň do 5500 rpm. U mě zatlačí perfektně do sedadla od 4200 rpm a takhle táhne až o 5600 rpm. Jinak v nižších otáčkách je to trochu slabší, ale rozhodně se ten motor za dynamiku v makých otáčkách stydět nemusí.
ak to kdyžtak vyzkoušej a dej vědět!
Toyota Avensis 2.0 Linea Sol (1998) 94 kW
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Hlavně ten výkon musíš brát v poměru k váze auta. Toyoty obecně trpěj trochu nadváhou vzhledem k papírovým výkonům motoru.
Stevens79
Člen Týmu

Příspěvek od Stevens79 »

Já mám sice 1.8vvti s papírově podobným výkonem (95kW), pravda je, že mám někdy pocit že 170Nm na 1300 kg je málo, ale člověk nesmí zapomínat na to, že to je japonský benzín. Při akceleraci se to nebojím vytočit přes 4500 tis a teprve kolem 4500 - 5000 se auto dostává do výkonu. Pro klidnou ekonomickou jízdu je 2500 - 3000 otáček, pokud se dostanete za 5000 potom si nikdy na nepružnost nebudete stěžovat:-) U VVt-icek jsou pocitově poznat delší časy otevření ventilů silným zátahem ve vyšších otáčkách. Omezovač zasahuje v 6500 tis. poměrně razantně, tam už je ale cítit silný pokles výkonu. Osobně při pohodové jízdě motor nevytáčím - 90 % Nm je stejně kolem 3000 a to stačí. Docela mě překvapila druhá míza motoru na dálnici za 140km/h, kdy se motor dostává do otáček a má slušnou touhu zrychlit do těch 190
Odpovědět

Zpět na „Avensis“