Rozdily ve svezeni v 6 a 7 generaci celicas

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Rozdily ve svezeni v 6 a 7 generaci celicas

Příspěvek od Ditri »

Mate nekdo praktickou zkusenost s rozdilem ve svezeni v 6generaci 2.0 a 7generaci 143Kw? Tak nejak uvazuji ze bych konecne zkusil dat dokupy penizky na novou karu (deda by zustal pritelkyni) a zvazuji tyto dve monosti.

>> 7 generace je krasavec ale trochu mi je lito tech prachu ponevadz by se za to dala poridit 6generace v super stavu i s motorovym clunem coz by byl docela sranda. ale i 6 generace je dnes uz napul veteran kdyz se pise rok 2007

>> Na druhou stranu 7 generace by zase byla investice do budoucna -kdyz ted mam 20leteho dedka 4 generace a dovolenou o 3500Km zvladl levou zadni a nezavahal ani kdyz projizdel kolem skodovek s otevrenou kapotou v odstavnem pruhu...
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Choď do 6 :lol: vždyť je hezčí i když je to veterán :lol: Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 Ditri: teď trošku subjektivní pohled. Mám dost odjeto se 4g a 5g, projel jsem si 6g a 7g. Nevim jak to přesně popsat a možná se mnou někteří nebudou souhlasit, ale nejzábavnější je 4g pak se zvyšující se generací jaksi opadá ta radost z jízdy, která tě nutí proplejtat se po okrskách s hubou roztaženou od ucha k uchu. V 5g i 6g mi to prostě tolik nepřijde. Neni to moc a ne že by byly horší, naopak, cestování po dálnici je příjemnější a 6g je i pohodlnější (5g je vevnitř pro mně trochu klaustrofóbní), ale prostě se trochu ztrácí ta syrovost 4ky. A v tomhle je určitě sedmička lepší než šestka, je stejně zábavná jako 4ka. Na druhou stranu, i když jsem bohužel neměl možnost porovnat je na dálnici, myslím že 6ka bude na delší trasy pohodlnější.
No je to pěkná slátanina, ale některý věci se špatně popisujou. Nejlépe se s někým domluvit, kdo by tě nechal s oběma najet pár kilometrů, protože si to prostě musíš osahat sám.
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

Jezis brunnere to mi ani nerikej ze 4 je tak dobra :-(( vzdyt je se toho meho deduly nemuzu uz roky kvuli srdci zbavit a kdybych jej nenechaval pritelkyni asi bych jej nedal nikdy pryc i kdybych jej mel odstavit do mauzolea. Kdyz vemu kolik kilaku to auti se mnou najelo (bulharsko, holadnsko,chorva) a nikdy me nenechalo ve stychu tak proste nemam to srdce :-) vsak ted jsem jezdil po chorvatsku cestou necestou pres 3tisice v jednom zatahu a uplne v pohode...takze bude to tezka volba. abych nakonec nekoupil nejakou 4 z nemecka co ma najeto 50000 :-) - jinak diky za reakci presne to jsem potreboval..ne technicke paramatery ale emoce...
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

sice sem ještě prakticky v jiný než 5. gen nejel, ale faktem je že většina aut dneska už prostě nejsou takový jako jejich starší předchůdci, zvlášť co se zábavi týče, důvod je jednoduchej, zákazník je náročnej(a většinou i pěkně blbej) tvor a chce pořád víc a víc výbavi, bezpečí a nevim čeho ještě a chtěl by zároveň víci po autě(motoru, podvozku,atd..), to má hodně neblahej vliv na hmotnost aut, co dělá hmotnsot se sportovníma ambicema jakýhokoliv auta asi nemusim vysvětlovat(přesně tohle zabilo jinak božsky krásnou Ar159 :cry: )... ale u 7.gen celici je to trochu jiný, kdežto 6.gen je spíš opravdu "cestovní GT", tak 7.gen už byla azse víc orientovaná na radost v zatáčkách, je to vidět i na její hmotnosti která je kolem 1100kg to nemá ani moje 1,6... :shock: navíc ten motor(myslim samo verzy TS).. Mmm... :) sice sem duchem na mastodontní motor z Vette, ale otáčky jsou taky móóóc fajn :)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Mam 5.generaci, bracha ma6.generaci a jel jsem i v 7.generaci... Takze strucne.. 5.gen: s ni jsem spokojenej, mam ji v 1,6... 6.gen: ma ji v obsahu 1,8, jede mnohem lepe, nez ta moje 1,6 a to maji skoro stejny vykon... Ve vnitr krasne prostorna.. Mooooc se mi libi interier, chod spojky kratky, brzdy wostry, super, razeni taky kratke.. nelibi se mi tam sedacky, ale sedi se v nich dobre...
ted k 7.gen: neridil jsem ji, pouze jako spolujezdec.. jel jsem v TS, sedacky super, tvar introse je horsi nez v 6.gen. a hlavne me tam ser** hodne plasty, je to takovej evropan... jinak mista je tam mista jak v 5.gen, rekl bych..
Osobne bych si koupil 7.generaci v TS a nebo 6.gen.ve 2,0, obe jsou dobre... :wink: ale priklonil bych se radsi k 7. a zkousnul bych i ten intros.... otazka penez...
Celica 1,6STi
Obrázek
donald
Člen Týmu

Příspěvek od donald »

Co do "sportovosti" jednoznačně 7.g, 6.g je taková "tupá". Ten rozdíl hmotnosti je prostě znát.
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

mám 5.g jel jsem v 5.g 2.2 americká verze a v 6.g 2.0 jede líp než moje ale chtěl bych jedině červenou 7.g ts 191 ps!!!je to jiný než moje někdo na ni nadává jak vypadá ale ja bych ji hned bral otázka 250tis. z dovozu
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

ty jo tak nevim - at koukam jak koukam tak na autoscout.de jsou od 300 a vyse. ale nevim jak moc se da tem cenam verit ale zase litat po nemecku by se mi nechtelo a prochazet bazary kde na ni trefim...
mdanny
Člen Týmu

6 a 7 gene

Příspěvek od mdanny »

Ahojky ja mel 2 roky 6 gene a skocil jsem do 7 gene a nelituji,ten motor je proste uzasny a o vzhledu ani nemluvim,6 gene je taky moc pekna a dobra ale 7 ma nizsi spotrebu a vetsi spolehlivost,kazdopadne obe tyto generace jsou moc hezke a ja nelituji ze jsem presel z 6 na 7
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

ja teda nevim kuci ale me se libej vsechny celdy at je to 1, 3 ,4, 5 nebo treba 7 nebo 6, kazda je udelana jinak a kazda ma svoje kouzlo a je trochu jinak smrncnuta, ja se rozhodoval taky mezi 4 , 5, 6 gen a nakonec sem se zamiloval do 5 gen, ale 6 a 4 sou taky krasny, abych dosahl uplneho uspokojeni musel bych byt milionar a mit 7 garaz a mit je tak pekne serazeny od 1 az po 7 :wink:
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Odpovědět

Zpět na „Celica“