Cvakani ve dverich ridice (asi)

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Maaara
Člen Týmu

Cvakani ve dverich ridice (asi)

Příspěvek od Maaara »

Ahojky,

mam dotaz. Pri prejizdeni drobnych nerovnosti mi cvaka "nekde" v prostoru dveri ridice, je to zhruba ve vysce ucha, spis nize, mam podezreni i na uchyceni bezp. pasu. Je to takove neurcite, neda se rict, kde to presne je, mozna zamek dveri ? Neresil jste pls nekdo ?

Druha vec, mozna s tim souvisi, opet pri prejizdeni nerovnosti, slysim jakoby soupani dveri po tesneni (je to hodne tichoucke selesteni), vypada to jako na spatne sedici zamek dveri (muj laicky pohled, prd tomu rozumim). Kdyz zaklapnu dvere u spolujezdce, tak krasne dosednou, kdyz dvere ridice, tak lehoulince, skoro neznatelne odskoci.

Mozna je to blbost, myslite, za mam skaknout do servisu nebo pockat na prohlidku a sfouknout to az pri ni. Abych neco nepotento ...

Dik moc za radu,

Mara
Toyota RAV4 2.0 VVTi 110 kW Active Red (2015 - )
Toyota Avensis Wagon Sol 2.0 D-4D 93kW Black Mica (2007 - 2015)
Toyota Yaris Luna 5dv. 1.33 Dual VVT-i 74kW Red (2009 - )
marcels
Člen Týmu

Příspěvek od marcels »

Ahoj Maaara,

mal som podobne problemy (Avensis 2006). Podla mna oba zvuky sposobuje zamok dveri, resp. jeho zle nastavenie. Mne vibrovali tesnenia na oboch prednych dverach a na vacsich nerovnostiach to cvakalo. Viackrat som to neuspesne reklamoval (stale 'cosi' spravili), az som im raz povedal, ze chcem 'pritiahnut' dvere, teda podat tie konzoly na karoserii viac dovnutra, aby sa dvere viac dovierali (a tym opreli o gumove tesnenia a dorazy). Toto nakoniec skoro pomohlo, doladil som to este tym, ze som na karoseriu nalepil male filcove kolieska pod tie gumove dorazy dveri. Toto som spravil akurat dnes, zda sa, ze to pomohlo, tak uvidim, ako sa to bude vyvijat :)

HTH :)
Marcel
Maaara
Člen Týmu

Příspěvek od Maaara »

Diky za odpoved, jsem si myslel, ze to bude chtit postelovat, uvidim, jak si s tim v servisu poradi. No necham to na pravidelnou prohlidku, do ty doby se toho "rozvrze" asi vic :-)

EDIT: Tak vzhledem k tomu, ze to je cim dal horsi, jsem to vzdal a objednal se na patek do servisu ...
Kuba1982
Člen Týmu

Příspěvek od Kuba1982 »

Maaara píše:Diky za odpoved, jsem si myslel, ze to bude chtit postelovat, uvidim, jak si s tim v servisu poradi. No necham to na pravidelnou prohlidku, do ty doby se toho "rozvrze" asi vic :-)

EDIT: Tak vzhledem k tomu, ze to je cim dal horsi, jsem to vzdal a objednal se na patek do servisu ...
Jak jsi dopadl kolego? :) Me uz to taky dela... kurwa (pardon)... Ave je v pohode, ale jaksi nam to vrze...
Maaara
Člen Týmu

Příspěvek od Maaara »

No, zajel jsem do Autocentrum Duba v Praze. Dvere dotahli a uz to nedela, tak uvidim, jak to dlouho vydrzi. Jediny, ze obcas jeste cvaka asi ten zamek, ale to necham az na prohlidku, to uz je minimalni.

Jinak Duba celkem dobrej (teda nejsem z nej tak odvarenej, jako vsichni ostatni co tam byli), jsou tam velmi prijemni a vstricni, jenom se na me divali jak na vola, co to chci opravit :-) No moc jim to neslo, sel jsem si auto vyzvednout v sest a v sedm to meli hotovy .... Jak to nestihali, tak mi Ave ani neumyli, jak slibili ... Protoze to nejdriv dotahli tak moc, ze tam udelali mezi prednima a zadnima dverma schod tak 3mm, jako ze to je OK. No, me to OK teda neprislo, tak to sli predelat ;-)

Jediny, co me vadi (je to blbost, ale vadi), ze mi vymenili drzak RZ za svoji, aniz by se me ptali, jestli mi to neva - zjistil jsem to az doma ... Jako ze mi to vadi, protoze ta jejich je takova vachrlata oproti te puvodni od prodejce.
Kuba1982
Člen Týmu

Příspěvek od Kuba1982 »

Maaara píše:No, zajel jsem do Autocentrum Duba v Praze. Dvere dotahli a uz to nedela, tak uvidim, jak to dlouho vydrzi. Jediny, ze obcas jeste cvaka asi ten zamek, ale to necham az na prohlidku, to uz je minimalni.

Jinak Duba celkem dobrej (teda nejsem z nej tak odvarenej, jako vsichni ostatni co tam byli), jsou tam velmi prijemni a vstricni, jenom se na me divali jak na vola, co to chci opravit :-) No moc jim to neslo, sel jsem si auto vyzvednout v sest a v sedm to meli hotovy .... Jak to nestihali, tak mi Ave ani neumyli, jak slibili ... Protoze to nejdriv dotahli tak moc, ze tam udelali mezi prednima a zadnima dverma schod tak 3mm, jako ze to je OK. No, me to OK teda neprislo, tak to sli predelat ;-)

Jediny, co me vadi (je to blbost, ale vadi), ze mi vymenili drzak RZ za svoji, aniz by se me ptali, jestli mi to neva - zjistil jsem to az doma ... Jako ze mi to vadi, protoze ta jejich je takova vachrlata oproti te puvodni od prodejce.
Hmm. me taky vymenili podlozky pod SPZ :) me to ale bylo jedno, protoze s prodejcem jsem nebyl spokojenej, tak proc bych tam mel mit reklamu. Nicmene - nemuzes vyfotit, kde ti to utahli? ja si to fur nedokazu predstavit... :))
Maaara
Člen Týmu

Příspěvek od Maaara »

Ahoj Kubo,

sorry za pozdni odpoved, jel jsem protahnout Avouse na dovcu :-)
Jak je na B sloupku takove to U, do ktereho se zaklapne zamek, tak to povolili a kladivem :-) dorazili dovnitr a dotahli, ale puvodne to pretahli tak to posunuli zpet ...

Jinak zitra tam jedu zase :-( Za 14 dni jsem nalital na dovce pres 5000 km a nejak se zacina Avous rozpadat ...:
- roletka zase cavaka jak o zivot, navic blbe sedi - z kazde strany je jinak siroka mezera ... Jinak jsem ji vyndal a podival se, jak to je udelany (kdyz mi technik rikal, ze maji od Toyoty neco na to pripraveny) - tak to sem teda ziral - nalepeny prouzky molitanu, poslepovany z nejakych zbytku - na autorizak dost amatersky udelany (to i ja levej jak savle to udelam teda lip) - takze me zase Duba stve, jsem zvadav, co mi na to reknou ...
- plast na sloupku kufru se krasne rozsklebuje ....
- zacina mi neprijemne hvizdat motor od 2000 otacek (turbo ? remen ?), ale jen ve chvili kdy jeste neni zahraty ale uz neni uplne studeny .... Pak to prestane a je to OK
- zacina mi vrzat sedadlo ridice :-)

Takze tak, snad se to behem zaruky vychyta, ale jestli to bude pokracovat takhle dal, tak nevim ...
Kuba1982
Člen Týmu

Příspěvek od Kuba1982 »

Tak...no... mas teda trapeni :)

ad cvakani rolety - take me to zacalo delat... a problem neni v podlepeni, ale v tom zobacku... ja jsem na jednu stranu u toho prolisu v rolete (tam, kam se zaklapne ten zobacek) nalepil cca 3 mm silnou izolacku... a poradne zatlacil roletu... chce to silu, ale tim padem tam nic nelita a roleta necvaka. Zatim tyden a bez zvuku.

ad sedadlo ridice - tam to je jen povolene, chce to dotahnout. Uz to mam cca mesic opravene a v pohode.

ad motor - ja mam benzin :) sice to nema turbo efekt, ale nehvizda :))

Jinak - take me to "sere" :) ale co nadelame - cetl jsem diskuze na O II a tam jim vrze zase neco jineho... spolecnik ve firme si koupil Hyundai Tucson v nejvyssi mozne vybave a cvaka mu tam vzadu prepazka, neco drznci ve dverich. Proste si nevybereme. A znamej ma Lexuse RXko a tam to take nejak pochoduje...auto za skoro 2 mil.

Maaara píše:Ahoj Kubo,

sorry za pozdni odpoved, jel jsem protahnout Avouse na dovcu :-)
Jak je na B sloupku takove to U, do ktereho se zaklapne zamek, tak to povolili a kladivem :-) dorazili dovnitr a dotahli, ale puvodne to pretahli tak to posunuli zpet ...

Jinak zitra tam jedu zase :-( Za 14 dni jsem nalital na dovce pres 5000 km a nejak se zacina Avous rozpadat ...:
- roletka zase cavaka jak o zivot, navic blbe sedi - z kazde strany je jinak siroka mezera ... Jinak jsem ji vyndal a podival se, jak to je udelany (kdyz mi technik rikal, ze maji od Toyoty neco na to pripraveny) - tak to sem teda ziral - nalepeny prouzky molitanu, poslepovany z nejakych zbytku - na autorizak dost amatersky udelany (to i ja levej jak savle to udelam teda lip) - takze me zase Duba stve, jsem zvadav, co mi na to reknou ...
- plast na sloupku kufru se krasne rozsklebuje ....
- zacina mi neprijemne hvizdat motor od 2000 otacek (turbo ? remen ?), ale jen ve chvili kdy jeste neni zahraty ale uz neni uplne studeny .... Pak to prestane a je to OK
- zacina mi vrzat sedadlo ridice :-)

Takze tak, snad se to behem zaruky vychyta, ale jestli to bude pokracovat takhle dal, tak nevim ...
Maaara
Člen Týmu

Příspěvek od Maaara »

Trapeni to ne :-) jenom jsem cekal, ze to v servisu opravi, kdyz uz jsem tam byl (myslim tu roletku).

Za ten tip na roletku diky, o vikendu vyzkousim.

Jinak jsem v patek byl u Duby:
- hvizdani motoru - bud remen, nebo turbo nebo jeste neco, cemu nerozumim a nepamatuju si to ... - samozrejme pri zkusebni jizde to nedelalo, jak jinak ze ... Mam pry jezdit dal, pokud se to bude zhorsovat, podivaji se na to. Pokud bude neco vadne, tak to vymeni v ramci zaruky.
- cvakajici roletka - nevi co s tim :-) No, ja jsem to o vikendu ten jejich slavnej molitanovej polep sundal, protoze je k nicemu - roleta je totiz nadzvednuta temi plastovymi pisty nad dosednutim, kam nalepili ten molitan ... I bez toho chrasti uplne stejne, takze zkusim ten tvuj navod
- sedacka - vrze jen obcas, takze to vydri az tam pojedu zase ....
- plast v kufru rozeberou a znova usadi, to je ok
- jinak samozrejme velmi vstricni, aspon neco ...

Jako me je to jasny, ze kazdy auto neco ma, at stoji 300t nebo 3mio. Je to jenom stroj ... Doufam, ze v zaruce vychytam mouchy a pak uz bude jenom jezdit a jezdit a jezdit ....

Zatim cus a jeste jednou diky,
Mara
Odpovědět

Zpět na „Avensis“