Turbo d4d
Turbo d4d
Nazdárek,sotvs sem dal nově koupenou toyotu do kupy,tak mě zničeho nic začíná vypínat turbo.Hadice a chladič jsou ok,takže to bude nějaká jiná součástka co to řídí.Neměli ste někdo stzejný problém? 

-
- Člen Týmu
Zdravím, zajímaly by mě tvoje problémy o kterých píšeš. Je pravda, že mám půl roku Avensise D4D, a taky mě zlobí pravdopodobně turbo. Když najedu na větší díru nebo prudce zabrzdím tak se mi rozsvítí vlevo žlutá kontrolka "motoru?" a auto přestane táhnout. Problém je, že to nedělá pokaždé, někdy jezdím 14 dní v poho a jindy mi to udělá 4x za jízdu cca 5km. Jó vypnutím a znovu zapnutím klíče je problém vyřešen. Manuál bohužel nemám a v Toyotě mi řekli, že pokud se porucha neprojeví přímo u nich tak nic nezjistí. Pokud máš podobné zkušenosti, prosím napiš.Díky R.K.
Bax
-
- Člen Týmu
-
- Člen Týmu
AFM = Air Flow Meter, teda zariadenie na meranie objemu vzduchu, ktory sa dostava do valcov, podla mnozstva vzduchu sa potom davkuje palivo.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Tak konečně my na to přišli.Váha vzduchu to není, to by chybu hlásilo hned.U mě to byly SCV ventily ve vstřikovacím čerpadle a za 3 hodiny a cca 7000 to je v cajku.Teť to jezdí 100% líp.Mimochodem jeden chytrák soukromník mě chtěl natáhnout za 50000,prý 100% turbo,hovado,naštěstí sem to nechal prověřit ještě na 2 místech.Takže v Brně bacha na takovíhle hňupi!!!!!!
yaris 1.4 d-4d
Mam yarisa (25 000km , 1.4 D-4D) a deje sa mi nieco podobne , niekedy ked potrebujem na zelenej dupnut na plyn , auto sa zacne rozbiehat velmi pomali , aj priotackach 3000 sa turbo stale nezopne.Stava sa mi to aj na dialnici , mam zaradenu 5ku rychlost 90km/h a rychlost sa zvysuje strasne pomaly. Neviete mi poradit ? Stava sa to fakt v situaciach ked potrebujem vykon.Mal som ho uz v servise , ale len premazali TURBO a , ze na nic neprisli.
Yaris 1.4 D-4D 2005
Avensis 2.0 D-4D Wagon 2007
Avensis 2.0 D-4D Wagon 2007
Re: yaris 1.4 d-4d
jak si to vyřešil? děje se mi něco podobného!!!creme píše:Mam yarisa (25 000km , 1.4 D-4D) a deje sa mi nieco podobne , niekedy ked potrebujem na zelenej dupnut na plyn , auto sa zacne rozbiehat velmi pomali , aj priotackach 3000 sa turbo stale nezopne.Stava sa mi to aj na dialnici , mam zaradenu 5ku rychlost 90km/h a rychlost sa zvysuje strasne pomaly. Neviete mi poradit ? Stava sa to fakt v situaciach ked potrebujem vykon.Mal som ho uz v servise , ale len premazali TURBO a , ze na nic neprisli.
Re: yaris 1.4 d-4d
také se přidávám k otázce jestli jsi to už vyřešil? mě to dělá RAV4 D4D 85kwcreme píše:Mam yarisa (25 000km , 1.4 D-4D) a deje sa mi nieco podobne , niekedy ked potrebujem na zelenej dupnut na plyn , auto sa zacne rozbiehat velmi pomali , aj priotackach 3000 sa turbo stale nezopne.Stava sa mi to aj na dialnici , mam zaradenu 5ku rychlost 90km/h a rychlost sa zvysuje strasne pomaly. Neviete mi poradit ? Stava sa to fakt v situaciach ked potrebujem vykon.Mal som ho uz v servise , ale len premazali TURBO a , ze na nic neprisli.