E11 - Kmitající ručička rychloměru

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

E11 - Kmitající ručička rychloměru

Příspěvek od Enginedriver »

Zdravím kolegy,

tak se mi objevila taková ani nevím jestli závada, spíš drobnost: ručička tachometru se mi při konstantní rychlosti náležející intervalu 50 - 60 kmh-1 chvěje - kmitá +- 1-2 kmh-1, ono to ničemu nevadí, ale protože v tomhle rychlostním rozmezí jezdím po městě nejčastěji, tak mi to docela leze na nervy...

Opravdu mě vůbec nenapadá příčina, holt asi vlastní frekvence toho bowdenu je podobná jako frekvence vibrací auta při této rychlosti a tak rezonuje či co :D Ale dřív se to nestávalo...

Nevíte někdo?
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

To ti neporadim, u me zase musim jet vic nez 25 km/h aby zacla ukazovat ze jedu jinak lezi dole :?
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Řekl bych, že lanko v bowdenu zadrhává, zkus ho prostříknout olejem.
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

nebo jezdi 65 po meste :)
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Už ani E10 nemá lanko/bowden, takže aj na E11 to bude riešené elektronicky. Chybu treba hľadať kdesi tam.
Drž si
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Mám E11 po faceliftu, tam bowden není a něco podobného mi to dělalo loni. Po cca půlhodině jízdy se začala ručička tachometru kývat v rozmezí cca +/-5km/hod, v pozdějších fázích i ve větším rozsahu, ovšem v dolní části stupnice, až zůstala ležet dočista chcíplá :)
Další den zase nejdřív cca půlhodinu ukazovala a pak opět problémy. Vyvrcholilo to nefunkčním tachometrem, nepřibývaly ani ujeté kilometry a palubní počítač přestal ukazovat aktuální spotřebu.
Loni na podzim v servisu nějak čistili kontakty čidla snímajícího otáčky kola a prý kdyby to dělalo zas, asi by se muselo čidlo vyměnit. Účtovali jen práci za cca 600-700Kč.
Před 14 dny se mi to objevilo zas, v servisu na to jukli a že musí objednat díly a zjistit, jestli je to ve snímači nebo je problém v tachometru samotném v palubní desce. Zítra s tím jedu do servisu, tak jsem zvědavej, jak to dopadne a hlavně kolik to teď bude stát. Už jsem si sice na jízdu bez tachometru zvykl, ale rád bych to měl opravený :)
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Tohle shodou okolností jsme řešlili s otcem na Favoritu.Buť je to to lanko co psal....což bych skusil jako první a nebo tachometr.Jsou tam takový dvě třecí plošky a když se mezi ně dostane prach "ňákej bordel" tak to místama zadrhává a pak zase povoluje.U otce to dělal ten tachometr.Mimochodem-pěkně blbá práce.Ale u Toyoty netuším jak to tam je ale základní funkce bude asi stejná. :?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Po třech dnech se mi vrátilo auto ze servisu a závada je odstraněna, bylo to čidlo snímající otáčky v převodovce. Cca 4500 Kč díl, 1200 nějaká počítačová diagnostika a tuším 800Kč práce.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enginedriver »

chmelo píše:Už ani E10 nemá lanko/bowden, takže aj na E11 to bude riešené elektronicky. Chybu treba hľadať kdesi tam.
Drž si
No bowden tam je, když jsem sundaval budíky z důvodu instalace otáčkoměru, tak jsem ho zcela jasně viděl :)

Podle mě je to až do rychloměru mechanická záležitost, tam se teprve otáčivý pohyb převádí na el. veličinu (generátor, který úměrně otáčkám bowdenu vyrábí el. proud, jehož velikosti zase odpovídá výchylka ručičky rychloměru).
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
Odpovědět

Zpět na „Corolla“