E10 - Zadní bubny a pakny, záleží na značce?
E10 - Zadní bubny a pakny, záleží na značce?
Asi bych už měl pomalu vyměnit bubny (jsou zrezlé) a pakny (blíží se k minimu). Tak jsem projel pár e-schopů... nejlevnějí vychází samozřejmě Idaho, ale zase MJ auto má větší výběr značek (ATE, Brembo...). U kotoučů se asi vyplatí si připlatit, myslíte, že u zadních bubnů na výrobci záleží? Jaké máte zkušenosti (corolla E10)?
Naposledy upravil(a) Jimmi dne pát 27.07.2007, 15:47, celkem upraveno 1 x.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadní bubny a pakny.... záleží na značce....?
no mylsím že máme stejnou ne li větší nabídku než mj auto, bohužel firma kterou zastupujeme si vymohl aže v eshopu nemsí být zboží jiného dodavateleJimmi píše:Asi bych už měl pomalu vyměnit bubny (jsou zrezlé) a pakny (blíží se k minimu). Tak jsem projel pár e-schopů... nejlevnějí vychází samozřejmě Idaho, ale zase MJ auto má větší výběr značek (ATE, Brembo...). U kotoučů se asi vyplatí si připlatit, myslíte, že u zadních bubnů na výrobci záleží? Jaké máte zkušenosti?

Jimmi píše:Tak.... nikdo jste ještě bubny neměnil.....? Mám dát na Idahovy rady?
Ja som menil komplet na dvoch autach, dosticky a celuste Kashiyama, kotuce a bubny JC. co sa tyka prehrievania/vadnutia - neviem, nikdy som este neskusal dostat brzdy do takeho stavu.
Co mi vadi na JC bubnoch je, ze su horsie mechanicky spracovane ako napr. JC kotuce. nie su v nich narezane zavity na pripadne stiahnutie bubnu z naboja, nie je to jeden kus kovu ale nejak zlepene zvarene dva kusy (obruc a 'disk'). dva bubny boli na okraji trosku nalomene. nic vazne, je to iba taky lem, nie brzdova cast, a dojebat to mohli aj v prepravnej firme, alebo ja.
brzdit brzdia dobre, ale ak si detailista, tak skus pohladat nieco ine.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
- dr.knedlo
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem jel 190 a ptreboval jsem rychle zabrzdit pac mi tam vjela skodovka z vedlejsi .... nastesti jsem ji spatril uz v dalce a cekal jsem to,ale prece jenom srazit to na tech 50 nebyla sranda. Kdyz rucicka tachometru padala pod 90 brzdy uplne uvadly... nechtelo to vubec brzit proto rikam.. nesetrit na destickach, myslim tim co se tyka kotoucudr.knedlo píše:Koupil jsem levnejsi brzdove desticky, a je to hodne znat.. brzdy rychle vadnou....ke konci roku budu kupovat nove tak si priplatim
Corolla E12 1,6 16V 3ZZ-FE 81Kw 2002
Corolla E10 1,6 16V 4A-FE 84Kw 1996
Corolla E9 1,3 12V 2E-E 55Kw 1989 - RIP 2019
Corolla E9 1,6 16V 4A-FE 77kw 1990 - RIP 2019
Corolla E10 1,6 16V 4A-FE 84Kw 1996
Corolla E9 1,3 12V 2E-E 55Kw 1989 - RIP 2019
Corolla E9 1,6 16V 4A-FE 77kw 1990 - RIP 2019
Takže jestli je pravda, co píše Drgi, tak na bubny JC asi zapomenu. Další dostupné značky na trhu jsou ATE, Ferrodo, samozřejmě Nipparts (ten prý v poslední době má nějaké problémy, ale nevím to jistě). Nějaká zkušenost....?
U bubnů se obávám hlavně přesnosti zpracování. Podle mých zkušeností jsou corolly šíleně citlivé na sebemenší problémy na zadní nápravě. Když mě vzadu opouštěla kdysi pneumatika, začal se mi klepat volant. Hledal jsem chybu vepředu, ale byla to boule na gumě vzadu. Výměna to vyřešila. Stejně tak špatně osazený disk vzadu rozvibruje volant (když se pod něj dostane nečistota třeba z rezavého bubnu). Proto to chci řešit důkladně.....
U bubnů se obávám hlavně přesnosti zpracování. Podle mých zkušeností jsou corolly šíleně citlivé na sebemenší problémy na zadní nápravě. Když mě vzadu opouštěla kdysi pneumatika, začal se mi klepat volant. Hledal jsem chybu vepředu, ale byla to boule na gumě vzadu. Výměna to vyřešila. Stejně tak špatně osazený disk vzadu rozvibruje volant (když se pod něj dostane nečistota třeba z rezavého bubnu). Proto to chci řešit důkladně.....
Jj je to navolno, stačí potom odbrzdit a buben stáhnout, ten klobouček je součást ložiška kola, s tím nic nenaděláš.peta píše:Jimmy, tak jake bubny jsi nakonec koupil?
A jeste dotaz k demontazi bubnu: Predpokladam, ze bubny jsou nasazene navolno jako kotouce, takze po sundani kola a odbrzdeni rucky by teoreticky meli jit sundat, ale co s tim klobouckem ve stredu bubnu - musi se nejak demontovat?
Já myslím že buben je na corollách snad nesmrtelnej, co sem viděl aji s nájezdem těch 230t km tak měl tloušťku jak novej, a když sou rezavý tak není nic jednoduššího než vzít flexku s dráťákem a obrousit to a natřít

Holomek!
Nakonec jsem sehnal skoro nejeté bubny z bourané corolly za hubičku. Ty původní sjeté nejsou, ale příšerně zrezlé. Ne že by mi to nějak esteticky vadilo, ale je problém s dosedací plochou pro hliníková kola (mají přeci jen větší styčnou plochu než plecháče). Měnit budu teď na jaře, ještě dokompletuju pakny.
Je to opravdu na volno, když to není veprostřed přirezlé, jde to sundat rukou. Jinak po našroubování dvou tuším M8 do servisních otvorů v bubnu.
Je to opravdu na volno, když to není veprostřed přirezlé, jde to sundat rukou. Jinak po našroubování dvou tuším M8 do servisních otvorů v bubnu.