E9 - prosim o radu

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
enikybeniky
Řidič

E9 - prosim o radu

Příspěvek od enikybeniky »

Tak se mi začalo občas při vytočení volantu ozývat jakoby kroucení gumy, jakýsi divný zvuk... Co by to mohlo být? Že by nějaká manžeta, či co?

Pak se mi ještě k tomu začalo ozývat takový klepání za jízdy, jakoby od kola... Kontroloval jsem šrouby, jestli náhodou není povolený kolo, ale nic... Že by ložisko? Taky se mi zdá, že i když jedu po hladký silnici, že auto jakoby poskakuje, jako by byla silnice hrbolatá. Co to?

Díky za názory, ať si udělám obrázek na cenu za díly. Chjo. :cry:
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Něco podobnýho dělala švagrovy Fiat Tempra když mu odešel homokinetický kloub.Skus mrknout jestli na některým z nich nemáš prasklou manžetu.Jsou naplněný vazelínou,takže jestli bude z venku mastná tak je to jasný.Špatně se mu i zatáčelo.Co tobě nejde volant někdy jakoby kousavě?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
enikybeniky
Řidič

Tonda píše:Něco podobnýho dělala švagrovy Fiat Tempra když mu odešel homokinetický kloub.Skus mrknout jestli na některým z nich nemáš prasklou manžetu.Jsou naplněný vazelínou,takže jestli bude z venku mastná tak je to jasný.Špatně se mu i zatáčelo.Co tobě nejde volant někdy jakoby kousavě?
Ne, ne, ničeho takovýho jsem si nevšiml, ale díky...
A dá se tam nějak dobře dostat a podívat se? Zkoušel jsem koukat pod auto, ale moc jsem toho zrovna neviděl... A fakt nejsem žádnej znalec.
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

při plném rejdu a krokové jízdě se ozývá takové vrzání gumy. (kroucení?) Jo, je to manžeta na hom. kin. kloubu poloosy. Je to běžné. Zkontroluj ji zda není náhodou poškozená.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

a nebude to vrzgat pneumatika? :wink:
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Ondra_
Člen Týmu

Re: Co to zase je?!

Příspěvek od Ondra_ »

enikybeniky píše:začalo ozývat takový klepání za jízdy, jakoby od kola...
Takovyhle klepani jsem investigoval pres rok na CarineE a nakonec se ukazala spatna tycka stabilizatoru... U tebe bych tipnul to same. Klepani slo od leve predni napravy a kdyz se to hodilo na zvedak, tak po uchopeni tycky stabilizatoru byla volna, slo s ni hybat, coz by nemelo.
Carina E combi 96' 1,8i
enikybeniky
Řidič

drgi píše:a nebude to vrzgat pneumatika? :wink:
Zkoušel jsem vytáčet kola tam a zpátky - bez posilovače jsem si to docela dal na místě - a nic... Pak najednou popojíždím na parkovišti a ozvalo se to. A pak ještě občas párkrát - nedělá to pravidelně....
Taky bych to možná viděl na nějakou manžetu, ale to bych se musel nějak šikovně dostat pod auto, abych tam něco viděl...

Jinak to klepání asi nebude pneumatika - mám je fungl nový...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

enikybeniky píše:
drgi píše:a nebude to vrzgat pneumatika? :wink:
Zkoušel jsem vytáčet kola tam a zpátky - bez posilovače jsem si to docela dal na místě - a nic... Pak najednou popojíždím na parkovišti a ozvalo se to. A pak ještě občas párkrát - nedělá to pravidelně....
Taky bych to možná viděl na nějakou manžetu, ale to bych se musel nějak šikovně dostat pod auto, abych tam něco viděl...

Jinak to klepání asi nebude pneumatika - mám je fungl nový...
při otáčení koly na mste ti homokineták cvakat nebude al ejakmile je kolo vytočené a začne se točil poloosa tak to delá homouš..
cimik2
Člen Týmu

Příspěvek od cimik2 »

Já jsem podobné zvuky řešil na mé bývalé Hondě Civic, při točení volantem se ozýval takový zvláštní škrabot. V servisu mně vyměnili právě homokineták, ale dělalo to dál. Nakonec to byly svislé čepy.
Toyota Corolla r.v. 2003, 1.6 VVT-i
Odpovědět

Zpět na „Corolla“