4A-FE - lambda a snímač polohy plynového pedálu

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
j.e.n.i.k.82
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

4A-FE - lambda a snímač polohy plynového pedálu

Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Zdravim,

mam Corollu hatchback z 90. roku.. Puvodni motor byla 1.6 4A-GE 125k, ale praskl mi remen a motor byl v panu..Podarilo se mi sehnat 1.6 4A-FE 105k z liftbacku, ale pote, co jsme ji tam dali, mam problem se spotrebou - okolo 15l/100km a kdyz prislapnu plyn, tak se rozsviti economy metr a motor se zacne dusit..(nejvic studeny motor a nebo kdyz potrebuju nekoho rychle predjet) tady asi bude problem s lambda sondou.. mate nekdo po ruce oznaceni originalni toyotacky lambda sondy? a nebo jestli existuje nejaka jina, ktera by tam sla pouzit? dalsi problem je, ze kdyz auto dyl stoji, treba pres noc, tak mam zasekly plyn, tzn. musim na nej docela silne slapnout a pak uz jde normalne..nevite cim by to mohlo byt? a nakonec k tomu snimaci - kdyz jsem to mel u jednoho autoelektrikare, aby se podival proc to tak zere, rekl mi o snimaci polohy plynoveho pedalu a ze ten se na stavu podili taky.. co vy na to?

diky moc za rady
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

byla vymenena i ridici jednotka ( v to doufam ) :?:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

snimač polohy plynoveho pedalu? Co to je? To je někde na ACISU?No kolem pedálu ani lanka nic takovýho není,takže asi jo. :shock:
j.e.n.i.k.82
Měnil jsi i veškarý snímače a řídící jedotku? :alian:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
j.e.n.i.k.82
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

prendalo se uplne vsechno.. takze snad i ridici jednotka (myslim si to, protoze jsem u toho celou dobu nebyl, ale ten chlapek co to delal s autama pracuje a neni to zadny vul..) ten snimac je jak vede lanko plynu do motoru pres takovou tu kladku nebo jak to nazvat, tak naproti tomu.. (koukni se do oddeleni Celica - Moje skladacka Celicy - a je to hned na prvni strance na poslednich dvou obrazcich.. vlevo od oranzoveho vicka a ma to modry stitek). motor vypada jinak, ale umisteni a priblizny tvar odpovidaji
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

jo dik.To jsem vůbec netušil. :thumbsup: A ohledně té spotřeby nevím.Zase až tak se v tom nevyznám.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

normalni spotreba je u tohodle motoru 7-10 litru podle jizdy, veci co by spotrebu mohlo delat takhle vysokou je vic , od spatneho zapojeni k nefunkcnosti nejakeho dilu ( svickove kabely, lambda, vstriky, cidla), to je takhle tezky

jinak to je muj motor v tom oddeleni Celica - Moje skladacka Celicy , taky zere vic nez je zdravo, jeste ho musim casem trochu poladit
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Corolla“