Před rokem jsem si koupil toyotu corollu 1,9 diesel. Trochu mě ten obsah zarazil, protože se jedná o model 2000 kde byl v nabídce diesel 2.0 a zbytek benzín. Jedná se o motor vyrobený ve spolupráci s peugeotem,
který toyota dodávala do těchto modelů. Dnes jsem za to velice rád,
protože motor toyota 2.0 D má poměrně vysokou spotřebu....
Měřil jsem ji při své standardní jízdě a vyšlo mě město cca 9-11 litrů
nafty, mimo město 7-8 litrů nafty na 100 Km. Corolla z motorem 1,9 D
při stejném stylu jízdy má spotřebu na město 6-7 litrů nafty a mimo město 4-5 litrů nafty. Což je při dnešních cenách dost znatelný rozdíl.
Toyota corolla 1,9D combi
Re: Toyota corolla 1,9D combi
tak to si asi musel mat nieco pokazene na tom aute, napr. deravu nadrz alebo ti tieklo palivove cerpadlo (to myslim vazne). Ja mam 1.8 diesel z roku 1991 a ma dlhodobu spotrebu 5.2.Philip píše:Před rokem jsem si koupil toyotu corollu 1,9 diesel. Trochu mě ten obsah zarazil, protože se jedná o model 2000 kde byl v nabídce diesel 2.0 a zbytek benzín. Jedná se o motor vyrobený ve spolupráci s peugeotem,
který toyota dodávala do těchto modelů. Dnes jsem za to velice rád,
protože motor toyota 2.0 D má poměrně vysokou spotřebu....
Měřil jsem ji při své standardní jízdě a vyšlo mě město cca 9-11 litrů
nafty, mimo město 7-8 litrů nafty na 100 Km. Corolla z motorem 1,9 D
při stejném stylu jízdy má spotřebu na město 6-7 litrů nafty a mimo město 4-5 litrů nafty. Což je při dnešních cenách dost znatelný rozdíl.
drgi
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Spotřeba
Porovnání obsahu 1,8D a 2,0D bude asi jistě ve spotřebě lepší pro tvůj
model, ale nechápu jak to souvisí s tématem. Také je mezi modely téměř
deset let rozdíl ve výrobě. Na celkem vysoké spotřebě motoru v corolle 2.0D r.v. 1999 jsem se shodl s několika majiteli. Nejezdím jako beránek,
ale i oni měli spotřebu na město téměř 10 litrů nafty.
deset let rozdíl ve výrobě. Na celkem vysoké spotřebě motoru v corolle 2.0D r.v. 1999 jsem se shodl s několika majiteli. Nejezdím jako beránek,
Stránky o toyotě MR2 jsou zatím v přípravě, text je zatím pouze pro kontakt. Jsem velký fanda MR2-MK1 a Toyot Corolla, Starlet.
Re: Spotřeba
suvisi to tak, ze som este nevidel/nepocul o Toyotackom diesle ktory by mal vyssiu spotrebu ako 6 litrov nafty - skor je to 5 a menej. Samozrejme sa o auto musis starat - nelejes donho najlacnejsiu naftu z JZD VodnaNafta a pravidelne menis olej, filtre a nemas vybite loziska v kolesach. rozdiel objemu medzi 1.8 a 2 je cca 10% a priblizne taky nejaky by mal byt aj rozdiel v spotrebe. Co na to hovorili v servise? Zdalo sa im to normalne?Philip píše:Porovnání obsahu 1,8D a 2,0D bude asi jistě ve spotřebě lepší pro tvůj
IMHO viac ako 7 litrov nafty v meste musi byt daky error, ak nejazdite s Transitom alebo Tatrou :-)
drgi
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No na výběr nafty jsem dost opatrný, nevím co na to říct rozhodně se jedná o zkušenost a ne o něco co jsem si přečetl...
Bylo to v roce 2002, takže tři roky po výrobě to zase tak zanedbaný být nemohlo.Pán co má vrakoviště na Kutnohorské ulici v Praze 10 má
rok 1998 v obsahu 2.0D a je na tom stejně, třeba se tam zeptej...
Bylo to v roce 2002, takže tři roky po výrobě to zase tak zanedbaný být nemohlo.Pán co má vrakoviště na Kutnohorské ulici v Praze 10 má
rok 1998 v obsahu 2.0D a je na tom stejně, třeba se tam zeptej...
Stránky o toyotě MR2 jsou zatím v přípravě, text je zatím pouze pro kontakt. Jsem velký fanda MR2-MK1 a Toyot Corolla, Starlet.
- Jiří Zelený
- Člen Týmu
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
spotřeba
Je to divný uznávám... Bohužel je to pravda... V roce 2000 se montoval do toyot i licenční peugeot 1,9D. Tvůj motor 2.0 D4D je mnohem novější
technologie a tak je jistě lepší spotřeba i jízdní vlastnosti.
- DJ.Versace
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: spotřeba
Viděl jsem jí pred rokem roztřelenou u takovejch dvou šejdířu pod libeňakem ale pak jsem jí poznal podle SPZ a to auto byla totalka na predek narovnávaná a absolutně v prdeli po hodně silné nehodě a ještě za strašnou cenu.
Každopadně když jsi jí měl ty tak jezdila pěkně nebyla ještě rozstrelená
Lituji toho kdo si jí tam za tech 119tis tehdy koupil.
Každopadně když jsi jí měl ty tak jezdila pěkně nebyla ještě rozstrelená

Lituji toho kdo si jí tam za tech 119tis tehdy koupil.
Philip píše:Je to divný uznávám... Bohužel je to pravda... V roce 2000 se montoval do toyot i licenční peugeot 1,9D. Tvůj motor 2.0 D4D je mnohem novější
Pojízdná reklama značky Toyota , mám je moc rád . (Toyoťák Praha )