Vzdelavaci otazka?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Marťas
Věčnej rejpal

Vzdelavaci otazka?

Příspěvek od Marťas »

Moje otazka smeruje predevsim pro majitele 7.generace celici motoruTsport (192PS)... Byl jsem na toyotasrazu, mluvil jsem tam s majitelem tohoto vozidla a bavili sme se o tom, ze predevsim u techto verzi se musi radit 1,2,3,4,5,6 a pak 6,5,4,3,2,1.. Jeho kamos ma pry taky tuhle celicu a pry neradil v tomhle poradi a motor mu odesel a musel davat ho na opravu.. Napriklad u hondy V-Tec je v prirucce napsano, ze se take musi radit v tomto poradi...
Moje otazka spociva v tom, co v tom motoru dojde, ze se znici, pokud se neradi v poradi... Mohl by mi to nekdo vysvetlit podrobne? Vyzna se v tom nekdo? Ja abych opet byl zase o neco chytrejsi.... :wink:
Celica 1,6STi
Obrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Nesmysl. Jedinej efekt co by mohl poškodit motor je buď přeřazení na vysokej stupeň a týrání motoru v nízkých otáčkách, takže se víc zanáší karbonem a nebo naopak podřazení na moc nízkej kvalt a následné přetočení motoru kvůli vysokým otáčkám.

Motory odcházejí spíš kůvli problému co měl např. Haky - série motorů měla špatnou slitinu a provozem se poškozoval výbrus válců až se nakonec motor zadřel když sežral všechen olej.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Jak pise Beaver, to by prece ted nedelali u Lexusu a vsech automatu ze prerazujou o vic stupnu - to by melo podobnej efekt a neni. Jak radis ma vliv akorat na otacky.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

pokud vim taky tyhle motory jsou háklivý na potkání se ventylů (Yarísek už to zažil), takže jedině že by se asi pružiny ventylů nedovedly vypořádat s velkou změnou otáček, ale mylsim že to podřazování a přeřazování v tomhle pořadí je braný jen u ostrý jízdy, když šlověk pojede pohodu, tak ho podle mě takováhle věc nemusí trápit
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Ten typek mi to prave vysvetloval.. U klasicke 1,8 to prej nevadi, ale u 1,8 T-sport je to prej dulezite, takto radit, ze jsou tyto motory hodne vyuzivane na velkou zatez... To same jako motory V-tec.. Asi mluvil o sportovni jizde...
Celica 1,6STi
Obrázek
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

tak to teda nevím co je na tom řazení pravda ale když ve svojí celice 5.g řadím z 2 na 5 tak v poho a je jasny že když je tam 150km na 5 tak tam nevrazím 2 když tak přibrzdit a synchronizovat otáčky z meziplynem ale to chce praxi takže nesmí spadnout otačky ale abych odřazoval jak na nákladáku to se mi zdá nesmysl
nejlep je to vidět na videích od best motoringu jak jezsdí na okruhu a jak tam ty hondy dostávaj zabrat je tam pohled na pedál a otáčky na naučení je to super
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Spis jako u motoru V-Tec v Integre , jinde tyhle motory tak namahany nejsou ( z 1,8 nejakejch 190 koni), razeni jako takove to znicit nemuze , jenom ty otacky nebo jak psal Garfield ze se potkaj ventily

to je jako kdyz jsem cet v navode od toyoty jak usetrit palivo , ze mas predjizdet na stejnou rychlost a nepodrazovat :lol:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Pavo.B. píše: ze mas predjizdet na stejnou rychlost a nepodrazovat :lol:
A neztihnes to :D to je jasny, ze je lepsi nepodrazovat, ale musis volne pridat, a ne slapnout pedal na podlahu a auto brutal pridusit...
Motor v integre je dost namahany, na 1,8 190PS, je stejne namahany jako v celice...
Jak rikal petr umet si eventuelne zregulovat otacky.. S tim souhlasim, ale asi normalni clovek, kdyz moc neumi ladit otacky u techto motoru s sportovni jizdou asi nemusi dopadnout nejlepe....
Skoda, ze se tu neobjevi ten typek s tim TS, umel vysvetlit k cemu tam presne dochazelo... :?
Celica 1,6STi
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“