Klepání v motoru

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Morave
Člen Týmu

Klepání v motoru

Příspěvek od Morave »

Tak karkulka jezdí jako divá, jen jedna věc mi nedá spát. Občasné klepání, nebo spíš cvakání v motoru. Nijak extrémně ho nepodtáčím, ale sem tam, když je tam kolem 2500 otáček a přišlápnu pedál, tak to při zrychlení poklepává. Hlavně do kopce.
Motor mám 1.4VVTi, naskákáno 77000.
Tady na foru jsem našel, že by to mohly být sací ventily či co, že to může souviset s palivem, olejem...

Tankuju natural95, nejčastěji u Agipu. V-power nebo nějaká aditiva jsem jí zatím nedal, stálo by to za úvahu? Něco na pročištěni vstřikovací soustavy?
Olej tam je Mobil Synt S 5W/40, něco přes měsíc a je ho tam dost.

Dle manuálu je to dělaný na 95 oktanů a výš. Taky tam píšou, že občas můžu zaslechnout klepání, hlavně při zrychlení nebo jízdě do kopce. A že to není důvod ke znepokojení. Tak to mě dostalo. :shock:
Dá se to nějak štelovat? Jako kdyby se mi zdálo, že se to ozývá třeba zbytečně moc často? Že by to třeba potřebovalo seřídit, nevím co s tím předchozí majitel vyváděl.

Nedávno jsem jel v kamarádově Focusu, a byl tichoučko po celou dobu, i do kopce. Tak nevím, že by nějaká Toyoťácká specialita? V jiném autě jsem to nějak nezaznamenal. Je mi trochu blbý říkat pasažérům "no, víte, to není rozbitý, to prostě Toyota dělá." :roll:
E11 1.4VVTi (2001- po faceliftu)
cimik2
Člen Týmu

Příspěvek od cimik2 »

No nevím, to asi nebude normální, já mám 1.6 VVT-i, r.v. 03, a motor je nádherně tichoučký ve všech fázích jízdy. Asi bych ti poradil hodit to přímo do Toyoty, at se na to pořádně mrknou, radši zaplatit za servis, než třeba za zadřený motor, kdoví co to může být.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“