Opravna sada spojkoveho valecku - co to je?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Opravna sada spojkoveho valecku - co to je?

Příspěvek od Ditri »

Proteka mi malinko spojka udajne v nejakem (?) valecku na prevodovce - v jednom shopu jsem narazil na to ze existuji opravne sady za celkem prijatelnou cenu > byly tam dva typy - opravna sada hlavniho a pomocneho valce - nevite nekdo prosim co to je ? da se koupi tohoto vyresit repase rozvodu kapaliny ve spojce?
Naposledy upravil(a) Ditri dne pát 29.06.2007, 23:17, celkem upraveno 1 x.
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Podle toho,co píšeš je to sada gumových kroužků,který jsou taky v hlavním brzdovým válci.U většiny aut se to dá přetěsnit,ale nevěděl jsem že je to i na Toyotu.Moje zkušenosti jsou takovéto: Nepřetšsňoval bych to protože to vždy začne znovu týct.Buťto hnet a nebo po pár kilometrech.Většinou je vyjetý vnitřek spojkového-brzdového válce a kroužky se můžou strhnout ve vteřině,takže to přestane brzdit /vypínat spojku/.Fakt by jsem to už nepřetěsňoval.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Opravna sada spojkoveho valecku - co to je?

Příspěvek od Idaho »

Ditri píše:Proteka mi malinko spojka udajne v nejakem (?) valecku na prevodovce - v jednom shopu jsem narazil na to ze existuji opravne sady za celkem prijatelnou cenu > byly tam dva typy - opravna sda hlavniho a pomocneho valce - nevite nekdo prosim co to je ? da se koupi tohoto vyresit repase rozvodu kapaliny ve spojce?
je to sada n apřeesnění aby to neprosakovalo, pomocnej válec je n apřevodovce ( tlačí pákou n apřítlačák ) a hlavní je za firewallem ( příčka oddělující motorový prostor od sofera ) jakoby na pedálu spojky..

Nevím jaký máš ročník takže tady je link n aspojkové díly pro 3SGE-...

http://dicompracing.com/nd/vypis.php?zn ... =Hledej%21
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

ty jo idaho co myslis ma to smysl restit nahradou kdyz to jenom malinko prosakuje? nebo radeji vymenit cely valec? abych rekl pravdu moc se mi do toho vrazet nechce ale kdyz vidim ten nazor nahore tak si nejsem jisty jestli to nevymenim a pak se to zase nevysype na druhou stranu kdyz by se to melo vysypat proc by nekdo vyrabel nahradu?
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Dokud to prosakuje malo, tak je lepsi opravna sada. Pokud se zmrvi celej valec, tak uz opravna sada nemusi pomoct a proto se delaj i nahrady.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
saus
Řidič

Re: Opravna sada spojkoveho valecku - co to je?

Příspěvek od saus »

Idaho píše:
Ditri píše:Proteka mi malinko spojka udajne v nejakem (?) valecku na prevodovce - v jednom shopu jsem narazil na to ze existuji opravne sady za celkem prijatelnou cenu > byly tam dva typy - opravna sda hlavniho a pomocneho valce - nevite nekdo prosim co to je ? da se koupi tohoto vyresit repase rozvodu kapaliny ve spojce?
je to sada n apřeesnění aby to neprosakovalo, pomocnej válec je n apřevodovce ( tlačí pákou n apřítlačák ) a hlavní je za firewallem ( příčka oddělující motorový prostor od sofera ) jakoby na pedálu spojky..

Nevím jaký máš ročník takže tady je link n aspojkové díly pro 3SGE-...

http://dicompracing.com/nd/vypis.php?zn ... =Hledej%21
Nemůžeš mi prosímtě zjistit jestli ta opravná sada pasuje i na 3S-GTE? Řek bych že tam rozdíl žádnej nebude.
Celica 4WD turbo 5.gen
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jestli ti to fakt jen trošičku prosakuje,tak by jsem to možná skusil.Ale taky záleží na poměru cen.Já jsem to vždy taky nejdřív přetěsňoval a pak toho litoval.Jenže na Škoduli ta sada stojí pakatel.Těško radit.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Odpovědět

Zpět na „Celica“