Corolla 1990 - el. naklápění světel

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Muf
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Corolla 1990 - el. naklápění světel

Příspěvek od Muf »

Zdárek,

Neprošel jsem STKčkem kvůli nefunkčnímu sklápění světel. Neklopí ani jedno. Je to elektrický systém, mezi sedačkami je otočný regulátor se šesti pozicemi (vede k němu taky asi 9 drátů) a ve světlech je po 8 drátech. Zkoušel jsem to proměřit, ale schéma nemám a nevím, co bych měl vlastně naměřit.
Buď budou špatný motorky ve světlech (tomu moc nevěřím, světla vypadají vevnitř jak nová - a že by odešly oba motorky?), nebo někde něco jinýho. V jedný pojistkový skříni jsem našel relé DIMMER, to by mohlo být ono, ne? Ale spáleně nevypadalo. Máte někdo nějaký nápad?

Díky za rady.

P.S. Je to Toyota Corolla 1.6i, 1990, 5 dv liftback.
LikeableBoy
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LikeableBoy »

Dimmer by mělo být stmívání, což spíše vypadá na stmívání přístrojovky.
"Karolínka Modroočko" Toyota Corolla 1,4 VVTi (71kW) LB 10/2001 -prodána
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
Muf
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muf »

No, já vím, že dimmer se nazývá stmívání přístrojovky, ale v zásadě to je jakýkoliv regulátor světel. Navíc se to nacházelo v krabici spolu se 4 pojistkami hlavních světel, takže logicky se jednalo o vnější osvětlení. No a nakonec jsem to relé vyjmul a palubní deska stmívala vesele dál. Takže pro palubku to určitě nebylo... Pro co jiného?
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nejdřív se podívej na sklo světel na výrobce. Je-li tam... teď si nejsem úplně jist.... Kobe, Made in Japan, hledej chybu v elektrice. Je-li tam cokoliv jiného, tak ta světla už někdo vyměnil za manuální a ty se Ti sklápět teda nebudou :idea:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Muf
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muf »

Jo, světla jsou samozřejmě původní a elektriku obsahujou. Sice za to hlavu nedám, ale řekl bych, že před nějakým časem to sklápění světel fungovalo
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Jimmi píše:Nejdřív se podívej na sklo světel na výrobce. Je-li tam... teď si nejsem úplně jist.... Kobe, Made in Japan, hledej chybu v elektrice. Je-li tam cokoliv jiného, tak ta světla už někdo vyměnil za manuální a ty se Ti sklápět teda nebudou :idea:
Kobe myslim ne-e, spis KOITO :wink:
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Odpovědět

Zpět na „Corolla“