nové autí

vše ohledně modelové řady Celica
mobius
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

nové autí

Příspěvek od mobius »

ahoj tak sem si minulý týden koupil celicu a když sem byl včera na evidenčce tak se mě ptali jestli mam atest na tmavý okna,ten já samožřejmě neměl a druhá věc, že mám pneu místo 195/60/15 tak mám 195/50/15 a to prej nejde :(,nechci kupovat nový,ty stávající maj dobrej vzorek a tak sem se chtěl rovnou na úvod zeptat kde si mužu zažádat o vyjímku na jinej rozměr, nevíte někdo?
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

na evidennce se nesmej koukat na nic jinyho nez na VIN jestli sedej papiry a kastle/motor..nic jinyho resit na evidence nesmej!
na STK se te na tohle ptat muzou ale na evidenci ne.zkus to nekde jinde...
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Presne tak jak psal greedy... Nesmi na evidencce koukat na stav vozidla.. A to jim klidne rekni natvrdo a kdyby si se nechtel hadat, taxi dojed nekam jinam.. Maji se koukat jen na vinko a na typ motoru, popripade na c. motoru.. Ja kdyz jsem prihlasoval auto, taxem tam mel ladak a misto 13" alu17" Typek si toho vsimnul a rikal copak tam mate za kola? Rikam takhle jsem to koupil.. Divne se dival, pokrcil rameny a rekl jestli takhle budu u technicky tak me ihned vyhodi.. Ale kdyz mas znami tak STK potom neni vubec problem a nebo musi pomoct uplatek.. Takze nedelej si s tim hlavu.... :wink: musis projit, ani kdyby si nechtel....
Celica 1,6STi
Obrázek
olik
Navigátor

Příspěvek od olik »

Teda jestli muzu radit, tak to zkus v Roudnici nad Labem, u benzinky a autobazaru, je to na levy strane kdyz se jede z Prahy, tam projde ABSOLUTNE vsechno, vedle je autosalon Honda ci tak neco, hodne stesti.
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

to greddy: zajmavi me na STK v praze na jedno nejvetsim rikali ze kola musej souhlasit, a na díry v aute taky koukaj. Nechal me bejt protoze jsem byl prijemnej 18 čumáček se sportovnim autickem :D. Taky jsem mu rikal ze je to blbos¨t, rikal nakej new zakon kuli bezpecnosti, ptze je to kontrola toho ze kdyz delas evidencku tak jestli nekdo za tu dobu co to ma technickou nezmenil veci na aute. Jen nechapu proc ho prcal za to ze ma nizsi gumy, kdyz nebezpecny mi pride treba misto 195 mit 185 a níž a ne nizsi gumü o centak

mobius: mel jsi ho podplatit, staci tak 200 stofky a je to :)
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Jeste mu cpat 200 to radsi bych projel v nadrzi a sjel o kus dal... Nesmi koukat na stav vozidla, od toho je STK aby buzerovali.. Evidencni kontrola je od toho, aby zkontrolovali, jestli to neni corka a jestli tam neni jinej druh motoru.,... Podle me si rikal nenapadne o uplatek... Uplatky azu na STK :wink:
Celica 1,6STi
Obrázek
Malpaso
Manager Týmu

Re: nové autí

Příspěvek od Malpaso »

mobius píše:...kde si mužu zažádat o vyjímku na jinej rozměr, nevíte někdo?
Já o ni žádal přímo v Toyota CZ. Poslal jsem číslo karoserie vozu a žádost o schválení rozměru který si chci koupit. Stálo mě to 600,- a dostal jsem certifikát, který jsem odnesl na dopravní inspektorát spolu s techničákem kde mi za dalších 50,- zapsali rozměr do techničáku... Nic než lítání, jinak pohoda :)

JENŽE, to jsem měl tu změnu rozměru dle tabulkových hodnot (z 195/65R14 na 205/50R16 což je o 1mm rozdíl poroměru a 0,4% v rozdílu obvodu). Ty by jsi měl rozdíl poloměru o 2cm!!! -> rozdíl obvodu kola o cca 7% a to ti nikdo legálně nepřiklepne :(
Hafan
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hafan »

jak pise Malpaso: tohle je moc tolerance je snad 0,5pct...jinak staci poslat email na toyotu s tvym vinem a oni s epodivaji a reknou ti jaky rozmery mas schvaleny a kdyz je budes chtit tak vysolis ty prachy po me kdysi chteli 500,- a oni ti to poslou na papire a s tim zajdes a oni ti to klepnou do TP
mobius
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mobius »

na ty evidenčce to bylo v pohodě,jenom mě na to upozornil že dyž přijedu s těma kolama tak mam smůlu,nic víc,akorát mi to napsal do toho potvrzení ale na úřadě ani nepípla nic.takže s těma kolama to mě čeká nejspíš výměna co?nic jinýho s tím něudělam než tohle:(,nejde mi o technickou,to klidně přezuju ale jde mi o to že sem někdě slyšel (možná že jedna pani povidala...) že když bude nějaká nehoda,někdo do mě třeba tukne tak pojištovna zjištuje jestli sedí rozměr kol a pokud ne, hned budu viník :(, z toho já mam trochu strach než z STK
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

mobius píše:že když bude nějaká nehoda,někdo do mě třeba tukne tak pojištovna zjištuje jestli sedí rozměr kol a pokud ne, hned budu viník :(, z toho já mam trochu strach než z STK
je to pravda, pojistovna hleda a v pripade ze najde neco ( treba jinej typ motoru atd.... cela rada veci ) , nemusi plnit pojistku , jo je to o hubu :wink:
zalezi jak natrefis
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

mobius píše:...,někdo do mě třeba tukne tak pojištovna zjištuje jestli sedí rozměr kol a pokud ne, hned budu viník :(, z toho já mam trochu strach než z STK
sem měl na kadettu jiny kola než byly v papirech, zezadu mě borec postrčil, a pojištovna ani nepipla, a to si to fotili, i pneumatiky, ale prej jen kvuli tomu, abych po nich nechtel zaplatit novy gumy, ze se mi proste tim narazem znicily..

takze je to asi spis o tom, na koho narazis..
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
mobius
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mobius »

jasný no,právě o to mi jde aby z toho nebyl nějakej průšvih potom :), mužou mi něco říct policajti na to když budu mít neony pod autem?nějaká ta pokutička nebo tak něco?
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

tak na neony urcitee.. a pokuticka taky, vetsinou rozhazuji policajti rukama a rikaji, kolik ti muzou dat pokutu a pak stejne daji treba jen 2kila..
Celica 1,6STi
Obrázek
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

mobius píše:jasný no,právě o to mi jde aby z toho nebyl nějakej průšvih potom :), mužou mi něco říct policajti na to když budu mít neony pod autem?nějaká ta pokutička nebo tak něco?
... a jeeee, dalsi tuner v radach celicaru.. :D:D takova rada, precti si informace na obalu vyrobku nez ho koupis, resp. das na/pod auto.. neony atd tam mivaji psano ze nejsou urceny pro pouziti na verejnych komunikacich, ci ze jsou to jen hobby vyrobky... takze asi tak nejak chlape :)
klidne si je tam dej, na celice videt z boku nebudou (aspon na 5g) a kdyz pred nimi je budes mit vypnute, tak ani nepoznaji ze tam nejake neony mas :)
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Odpovědět

Zpět na „Celica“