Zdravím. Onehdá se mi od předního kola začalo ozívat podivné pískání, které s emění podle rychlosti. už jsem zkusil i obrousit trochu hrany destiček, aby se "lépe vraceli" ale stále tam něco píská a při otáčení kola na heveru se ozývá i drhnutí. Stále nevím kde mám hledat chybu. Mohl by někdo poradit? Díky
No určitě to zvedni a jak říká-toč kolem a sundávej postupně disk,brzdový obložení.A jestli to bude drhnout i po sundání obložení tak vyhoď kotouč a uvidíš.Chce to bádat..........
Zkontroluj, zda se ti někde krycí plech kotouče (je skoro po celém jeho obvodu, tedy něco jiného, než píše Tomas LJ70) nedotýká brzdového kotouče, ten píská nebo hučí velice rád. Pokud to nepomůže, povol třmen, rozhýbej vodítka plovoucí části a prohlédni desky, zda tam není ten zmiňovaný kamínek. Hrany desek neobrušuj, nemá to smysl. Když budou desky venku, zkus, zda to hučí i bez nich. Pokud ano, a jsi si jist, že se ten krycí plech nikde nedotýká kotouče (bacha, je to potvora, ohneš ho na jedné straně a on rád na té opačné zase zkroutí ke kotouči), patrně to bude ložisko.
oki.....diky za rady...jdu se na to mrknout.
Snad ještě jedna malá otázka. Za kolik se dá sehnat prachovka na kolo? koukal sem an ní a vypadá to, že bude potřeba vyměnit. Jinak díky =o)
hacker.mara píše:oki.....diky za rady...jdu se na to mrknout.
Snad ještě jedna malá otázka. Za kolik se dá sehnat prachovka na kolo? koukal sem an ní a vypadá to, že bude potřeba vyměnit. Jinak díky =o)
Nevím, čemu říkáš prachovka na kolo, ale kolem náboje kola jsou gufera, která nejsou bez rozebrání náboje vidět, a na homokinetickém kloubu je manžeta - černý gumový trychtýřovitý vlnovec navlečený na poloose. Pokud je špatná, tak nechat vyměnit, ale na funkci rostlináře (pískání kola) vliv nemá.
Naposledy upravil(a) ombre dne stř 27.06.2007, 13:02, celkem upraveno 1 x.
Jestli budeš měnit ten "černý gumový trychtýřovitý vlnovec navlečený na poloose" tak na tu pásku budeš potřebovat speciální kleště a dovnitř hafol vazeliny.Když jsem to poprvé rozdělal na favoritu -ale tu u převodovky- tak jsem nevěděl do čeho jdu.Musel přijet borec s těma klešťama a stáhnout ty pásky u mě doma.No prostě pech.......
Tak když mě prvně oznámil bratránek že "prachovka jde do hajz..." tak sem měl za to že je to ono, jak píše tady kolega : černý gumový trychtýřovitý vlnovec navlečený na poloose. neboli teda ta manžeta no =)
Takže jednoduše řečeno, já to nechám být a zajdu s tím za nějakým borcem to jsem potřeboval slyšet. kujuuu.
PS =o) u koho z Vás se válí nějaká fotka domácího mazlíčka E9 v jakékoliv úpravě? já už rok jezdím jen s křídlem z P 206 a rád bych opět něco přidal. Inspirace z domácí tvorby by se mi hodila