Chrčení u E9

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
enikybeniky
Řidič

Chrčení u E9

Příspěvek od enikybeniky »

Ahoj, prosím o radu. Bral jsem od jednoho známýho E9, když jsem si jí zkušebně projížděl, tak jsem slyšel nějaký chrčení, který přestalo při vymáčknutí spojky - nebo při zařazenym neutrálu. Říkal, že je to spojkový ložisko, který "prý" než jsem si jí odvezl udělal a že neví, co by to mohlo být.

Tak se chci zeptat, jestli na to mátě někdo nějakej názor, jestli to opravdu nemusí být spojkovým ložiskem, ale něco v převodovce.

Díky. :?
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
kacer005
Člen Týmu

Příspěvek od kacer005 »

ano jestli tam je monoblok,to znamena rozdeleni zvlast motor s prevodovkou,jestli to tak je,,tak nema na to vliv že by se to pokazilo.,presne tohle jsem mel na peugeotu 205
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medved.design »

může to bejt ložisko na hlavní hřídeli, spojkový by chrčelo když zmáčkneš spojku
enikybeniky
Řidič

medved.design píše:může to bejt ložisko na hlavní hřídeli, spojkový by chrčelo když zmáčkneš spojku
A je to velkej problém? Drahá záležitost?
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

spojkové ložisko mi u supry drčelo jen když byly spojka nesešlápnutá ( šlo to slyšet jen v nízkých otáčkách) zatímco u Accorda jen když byla sešláplá.. pokud je to spojkové ložisko ( http://dicompracing.com/nd/detail.php?id=F42011 ) případne jeho levnejší varianta ( http://dicompracing.com/nd/detail.php?id=F42011JC ) - pozor ceny jsou pro bežného návštevníka a nezohlednují další slevy Toyta klubu ( je třeba se přihlásit ).

Mohou to být i hlučné synchrony, případně jiné "internals" převodovky.. Ty v nabídce běžne nemám ale mohu se pokusit sehnat pokud budu vědět o co jde ( a bude třeba Toy-číslo )
enikybeniky
Řidič

Idaho píše:spojkové ložisko mi u supry drčelo jen když byly spojka nesešlápnutá ( šlo to slyšet jen v nízkých otáčkách) zatímco u Accorda jen když byla sešláplá.. pokud je to spojkové ložisko ( http://dicompracing.com/nd/detail.php?id=F42011 ) případne jeho levnejší varianta ( http://dicompracing.com/nd/detail.php?id=F42011JC ) - pozor ceny jsou pro bežného návštevníka a nezohlednují další slevy Toyta klubu ( je třeba se přihlásit ).

Mohou to být i hlučné synchrony, případně jiné "internals" převodovky.. Ty v nabídce běžne nemám ale mohu se pokusit sehnat pokud budu vědět o co jde ( a bude třeba Toy-číslo )
Díky moc, jestli bude mít mechanik ještě venku tu převodovku, tak mu řeknu, ať se zkusí podívat, co je tam špatnýho...
Podle něho by to mělo být v převodovce, spojkový ložisko se mu to nezdálo býti. Navíc to "mělo" být nový, i když já už bych se ničemu nedivil - po poslední zkušenosti se spojkovou lamelou... :mad:

Jináč to chrčení se neozývá, pokud sešlápnu spojkový pedál, jinak ano, i při zařazeném neutrálu... Tímto opravuji své prvotní prohlášení (viz první příspěvek), že při neutrálu to nedělá - DĚLÁ!
enikybeniky
Řidič

Takže tjadááá!!! Chrčení zmizelo. Světe div se - po výměně spojkový lamely, která byla fakt shit. Byli tam takový rozlámaný plíšky, který se asi sekly a proto chrastily... Úplně jsem se lekl, když jsem nastartoval, vyřadil a chrčení nikde, jen zvuk motoru. :D Tak su rád. :wink:
Jenom mě teď ještě čeká vymněnit silentblok motoru, kterej je prej prasklej...
PetrRP
Člen Týmu

Příspěvek od PetrRP »

Ahoj,

tak to Ti gratuluji a preji at to slape!

Ja mam jak se zda uplne stejny problem...kdyz motor bezi, tak na volnobeh je slyset drnceni, ktere zmizi pri seslapnuti spojky. Dost me to stve.

Tedy je to jak je videt jen tou lamelou? Nebo i nejak to lozisko?
A kde si to nechal delat? Nerad bych nechal rezes... auti, ktery mam teprve chvilku a tuhle vadu jsem si asi s auti "koupil"...:(

Snad to nebude draha oprava...sotva jsem dal dohromady peniz na auti a ted uz opravy :cry:

Diky,

PetrRP
Corolla E11 liftback, 4ZZ-FE 1.4 VVTi, rv. 00
(dosud Mazda 323 Wagon, 1.8D 01/90)
(predtim Mazda 323, 1.6i 05/96)
enikybeniky
Řidič

PetrRP: Tak to bylo to samý jako u mě - taky už jsem tu závadu s autí koupil. Pak ale přišel problém se spojkou, tak se vyměnila lamela, která byla očividně rozlámaná a chrčení přestalo. Výměna spojkovýho ložiska nepomohla, teda jestli předchozím majitelem vůbec měněno bylo. Každopádně to přestalo až teď. U mýho mechanika mě to vyšlo se vším všudy na 3340,- Kč.
Jestli sis nevšiml žádnýho problému se záběrem spojky, tak nemůžu říct určitě, že je to lamela...
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Me to dela taky , je to takovy lehky drhnuti, a to mam novou lamelu i lozisko, treba je to tim ze je to novy, vsechno funguje ok, tak to neresim
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
PetrRP
Člen Týmu

Příspěvek od PetrRP »

No to je teda zajimavy > ja myslel, ze je to urcite ta lamela, tak jsem si rikal ze to necham udelat a ono treba nee...:(
Spojka vypada dobre a zatim nic neprokluzuje.
Asi bych to taky neresil, ale kdyz jsem auti poridil, delalo to jen opravdu lehce a nekdy...ted po najeti 3000km (jezdim denne pres 170km) je to slyset vic a vic :( tak se bojim to nechat byt.

Takze mozna spojkove lozisko, mozna spojkova lamela, mozna lozisko hl.hridele, co ja vim a clovek se to jeste boji dat jen tak do nejakeho servisu mechosovi, o kterym nevim jak dela. Ach jo.

Petr
Corolla E11 liftback, 4ZZ-FE 1.4 VVTi, rv. 00
(dosud Mazda 323 Wagon, 1.8D 01/90)
(predtim Mazda 323, 1.6i 05/96)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“