Uvolněné okno řidiče

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Davis
Člen Týmu

Uvolněné okno řidiče

Příspěvek od Davis »

Zdravím,
měl bych dotázek jestli někdo nevíte jakým způsobem opravit uvolněné okno u řidiče. Asi před půl rokem se mi začalo stávat, že vždy při auto zavření okna řidiče toto okno sjelo zase do půlky (auto pojistka). Myslel jsem si, že je to tím že auto má načtené špaté mezní hodnoty okna (tuším se tu tu řešilo), ale po odpojení baterie jsem zkoušel načíst nové mezní hodnoty 3x nahoru-dolů a když jsem se na okno pořádně zaměřil tak jsem si všiml, že je uvolněné a jde s ním hýbat cca o 1cm vodorovně tam a zpět. Při dovírání posledních cm je okno vychýlené a systém si myslí že něco přiskřípl do okna a aktivuje se pojistka. Nevíte co s tím? Jak to rozmontovat a opravit?
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

skus rozobrat calunenie a pozriet sa, ci nie je uvolneny alebo zlomeny drziak, ktorym sa sklo prisrobuje k mechanizmu otvarania.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

:( mi to dělá taky, tak až to budeš mít opravené, tak dej vědět, co s tím bylo :wink: jóó
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

tak mam pocit že je to nějaka celkova slabustka... tatik to ma na Carině taky...a mě se to už tež začina projevovat :(
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Mne sa to takto este neprejavuje, ale ked otvaram okno, tak skoci asi o pol centimetra a potom ide plynulo. pre zmene smeru to s nim lupne a zaskripe.

Chcelo by to podobnu stranku ako ma Smart http://www.evilution.co.uk/
nepozna niekto nieco na Toyotu?

Rasto
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Davis
Člen Týmu

Tak jsem to kuchnul!

Příspěvek od Davis »

Tak jsem se do toho pustil a rozkuchnul to. Foto na http://multipics.net/?id=16351&klic=k5VkbLGy&overall=1 . Sorry za tu kvalitu, měl jsem jen mobil. Vypadá to, že plastové packy (bílé), které vodí držák okna na pojezdové liště jsou totálně rozlámané, takže nezbývá než objednat nový díl, pochybuju že ty packy půjde koupit jednotlivě. Je vás tu docela povíc se stejnou závadou, takže to bude asi nekvalitní platst v sérii. Zítra prověřím cenu toho dílu a dám vědět. Pokud by to někdo mohl sehnat za dobrou cenu budu rád za nabídku.
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

:shock: tak to vypadá, že soudruzi ze země vycházejícího slunce udělali někde chybu :mad: která se samozřejmě projeví až po záruce :cry: :roll: (na mojí 323-jce jsem utrhnul takové dva trny co drží tapecirung a v mazdě za ně chtěli 130,-kč ks výrobní cena 1-2 halíře ale museli by je extra přivést z anglie..)tož jsem zvědav , jak je na tom toyotka :?: :?:
Davis
Člen Týmu

Špatná zpráva

Příspěvek od Davis »

Takže se hlásím s novou zprávou, která je pro nás velmi nepříznivá. Byl jsem v Toyotě a mé zlé předtuchy se vyplnily, díl se nedá objednat zvlášť a je nutno objednat celý pojezový mechanismus okna včetně vodící lišty. A teď to nejlepší nakonec - cena je 6100kč :-( :o :-( Alternativa vrakáč asi nepřipadá v úvahu, protože tímhle budou pravděpodobně trpět všichni naši miláčkové podobného data výroby (můj r.v. 2000). Takže nevím co s tím, v náhradě se to taky nevyrábí. Tak teď babo raď.
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

1. vynadat toyote do diletantov
2. najst taky neposkodeny diel a zistit, ci by sa nedal niecim nahradit, alebo z niecoho vyrobit.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

chlapci to maj namakane... zme řešili něco podobnyho, když tatikovi prasklo lanko na stahovani okna LP dveři...taky nam nabizeli komplet stahovani :x
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
wolf
Navigátor

Příspěvek od wolf »

Chlapi nevím teda jak to vypadá u avensisu ale u cariny jsem to měl v takových plastových pouzdrech a myslím že by to možná mohl šikovný soustružník popřípadě frézař vyrobit třeba ze silonu který by mohl už dost vydržet.
Toyoty jsou ty nejlepší auta na světě co víc říct!
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Bolo by dobre, nakreslit ako to vyzera na vykrese.
Skusim zistit ci by sa to nedalo vyrobit...

R
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

:shock: ty okna jsou všechny(zadní mám manuál)na prd, dneska jsem to po 1 pulíroval já ručně a zadní taky chodí do boku tak 0,5cm kurňa to mi nedělalo ani na 120-tce :!: :roll: take fajne auto a takové prkotiny :lol:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“