Spotřeba u yarise
Spotřeba u yarise
Ahoj lidi. Jakou máte spotřebu u yarise 1 l ? Jezdím tak z 85% krátké trasy po městě a dle počítače mám průměrnou spotřebu 7,2 l. Najeto mám asi 12 000. Pravda je, že je to většino složený tak asi z 4 km úseků. Kolegyně mi tvrdí, že jezdí za 5l. Tak by mě zajímalo, zda je to z říše bájí nebo jí to mám věřit.

- 
				Marián Miček
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spotřeba u yarise
Moja skutočná spotreba (skutočne natankované množstvo-používam QuickMoto) odkedy som kúpil Yarda (apríl 2002), je 6.13 L/100 km. Najazdené mám 81.000 km, celkom 4955 litrov benzínu. Jazdím najmä mesto (Senec - Bratislava). Ukazovateľ spotreby mi ukazuje dlhodobo (2 1/2 roka) priemer 5,7 litra. Neviem kde je chyba - či ukazovateľ na pumpe, alebo palubný počítač. Neviete náhodou ako funguje pal. počítač - počíta z rýchlosti, otáčok, alebo to má prietokomer?g.man píše:Ahoj lidi. Jakou máte spotřebu u yarise 1 l ? Jezdím tak z 85% krátké trasy po městě a dle počítače mám průměrnou spotřebu 7,2 l. Najeto mám asi 12 000. Pravda je, že je to většino složený tak asi z 4 km úseků. Kolegyně mi tvrdí, že jezdí za 5l. Tak by mě zajímalo, zda je to z říše bájí nebo jí to mám věřit.
- 
				Komanche
Re: Spotřeba u yarise
no vzhledem k dylce useku je to naprosto normalni spotreba... ale treba takova pribram-praha se da jet za 4,2 ... ale je to vopruzg.man píše:Ahoj lidi. Jakou máte spotřebu u yarise 1 l ? Jezdím tak z 85% krátké trasy po městě a dle počítače mám průměrnou spotřebu 7,2 l. Najeto mám asi 12 000. Pravda je, že je to většino složený tak asi z 4 km úseků. Kolegyně mi tvrdí, že jezdí za 5l. Tak by mě zajímalo, zda je to z říše bájí nebo jí to mám věřit.

- 
				Komanche
a jinak Yaris r.v. 99 najeto 120.000km, kdyz ho rodice loni prodali brachovi, tak mel prumernou spotrebu 6.02 litru / 100km... Jezdili vetsinou dlouhy trasy (priklad: Praha-Pribram, Praha-Brno, Praha-Plzen...), malokdy po Praze...
Jo a kdyz byl na te 120tis kontrole, tak se technik v servise (orig Toy samozrejme) divil, ze baterie je jako nova :!::!:
:!::!:

Jo a kdyz byl na te 120tis kontrole, tak se technik v servise (orig Toy samozrejme) divil, ze baterie je jako nova
 :!::!:
:!::!:Dle palubního počítače 5,9 - 6,2
Ahoj,
jezdím trasy DC-ÚL, nebo jen města, či delší Praha nebo Magdeburg a většinou jsem v rozmezí 5,9-6,2l / 100km. To jsem často s vlekem. Najeto 45t km.
Dle knihy jízd mám celkový průměr za tento rok cca 6,0l / 100km.
Petr

jezdím trasy DC-ÚL, nebo jen města, či delší Praha nebo Magdeburg a většinou jsem v rozmezí 5,9-6,2l / 100km. To jsem často s vlekem. Najeto 45t km.
Dle knihy jízd mám celkový průměr za tento rok cca 6,0l / 100km.
Petr
Ak je to Panasonic, tak to vydrzi aj peklo. Mne na Honde vydrzala 8 rokov a tusim ju chalan, co kupil auto este ma. Na Yarise som ju manil po 80 000km a to len kvoli hifi montazi.Komanche píše:a jinak Yaris r.v. 99 najeto 120.000km, kdyz ho rodice loni prodali brachovi, tak mel prumernou spotrebu 6.02 litru / 100km... Jezdili vetsinou dlouhy trasy (priklad: Praha-Pribram, Praha-Brno, Praha-Plzen...), malokdy po Praze...
Jo a kdyz byl na te 120tis kontrole, tak se technik v servise (orig Toy samozrejme) divil, ze baterie je jako nova:!::!:
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004

Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004

....A bylo to faaakt moooccc ucpany..
 ....A bylo to faaakt moooccc ucpany..  
 ale dá se to. Spotřeba mi hodně vzrostla po tom, co jsem dal filtr s otevřenym sáním.
  ale dá se to. Spotřeba mi hodně vzrostla po tom, co jsem dal filtr s otevřenym sáním. ta noha s pedalu.....neee i ten benal...
  ta noha s pedalu.....neee i ten benal...