Teoretické Toyota muzeum
- Artie
- Navigátorka
- Kontaktovat uživatele:
Teoretické Toyota muzeum
Potřebuju do školy vypracovat sbírkotvorný plán, a tak jsem si řekla, že spojím to nepříjemné alespoň s pěkným tématem, a tak jsem se rozhodla vytvořit pro účely této práce teoretické Toyota muzeum =)
Teď otázka pro vás... představte si, že by tu opravdu Toyota muzeum u nás v republice bylo, co byste očekávali, že tam najdete, co byste tam chtěli najít?
Za všechny nápady předem díky
Teď otázka pro vás... představte si, že by tu opravdu Toyota muzeum u nás v republice bylo, co byste očekávali, že tam najdete, co byste tam chtěli najít?
Za všechny nápady předem díky
Řidič může být sebelepší, ale co je mu to platné, když neví, kam má jet... proto jsem navigátor
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Toyota AA
Corolla
Celica
Atd...
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- Artie
- Navigátorka
- Kontaktovat uživatele:
to asi nebudou exponátyPavo.B. píše:A nesmi tam chybet hezky japonsky hostesky ktery ty auta a vas budou opecovavat
jinak díky Beaverovi myslela jsem to spíš tak obecně jako modely (který apod.), modýlky, vlajky, projížďky v autíkách apod =) ale i takhle konkrétní je to pěkný
Řidič může být sebelepší, ale co je mu to platné, když neví, kam má jet... proto jsem navigátor
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
samozřejmě by tam mělo bejt od každýho vyrobenýho auta jeden kus + popisky kompletně celý motoryzace + možná i výbava atd.., pak by tam měly bejt závodní auta(rally, okruhy, Pikes peak), koncepty, prototypy, pohled do "budouucnosti" značky, pak takový ty blbyny jako plakáty všude možně po zdech, třeba i vosková figurýna Carlose Sainse:) atd.. asi by to chtělo pro inspiraci jít se mrknout do nějakýho takovýho muzea:)
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Artie
- Navigátorka
- Kontaktovat uživatele:
Tak já byla v Tatře =)) ale tak jsem si říkala, co by tam asi tak chtěli mít lidi, kteří by tam, předpokládám, zašli =) a hlavně, na papíře si můžu dovolit cokoli, že...třeba že by každý rok na výročí založení muzea provážel Carlos lidi v Celde na okruhu, který by byl vedle muzea =D
Nebylo by špatný, kdyby třeba jedno patro bylo věnovaný vzniku a počátkům značky Toyota (Toyoda), druhý patro by patřilo veteránům (tak do 70. let), v dalšim patře 80. léta až současnost a v nejvyššim patře muzea by byly koncepty pro budoucnost, ukázky nejmodernějších technologií a tak.
A nesmí tam taky chybět prodejna věcí s Toyota-tématikou. Oblečení, modely aut v měřítku a všechno možný, na co si člověk vzpomene. (Jó, tam bych asi nechal všechny prachy.)
A nesmí tam taky chybět prodejna věcí s Toyota-tématikou. Oblečení, modely aut v měřítku a všechno možný, na co si člověk vzpomene. (Jó, tam bych asi nechal všechny prachy.)
Ford Focus ST (2006) - 2015-????
ex Lexus IS 200 (2000) - 2011-2015
ex Toyota Celica 2.0GTi (1991) - 2005-2011
ex Lexus IS 200 (2000) - 2011-2015
ex Toyota Celica 2.0GTi (1991) - 2005-2011
Muzeum by mělo ukázat především pokrok ve výrobě.Od každého typu jedno auto,prototipy,návrhy které nedošly dál než na papír ale o kterých se uvažovalo do výroby,cedule ze starých závodů,fotky zakladatelů a jejich životopis ohledně vývoje značky.A třeba taky kinorestauraci kde by se pouštěly šoty o úspěších Toyoty na sportovním poli.No nějaký ty upomínkový a reklamní předměty.Hlavně ale každé muzeum má depozitář a restaurátorskou dílnu kde se z hromady šrotu dělají skvosty.Hlavně by to mělo být o historii-ne o současných modelech.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
- Artie
- Navigátorka
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je jasný, ale se do sbírkotvorného plánu nepíše =/Tonda píše:.Hlavně ale každé muzeum má depozitář a restaurátorskou dílnu kde se z hromady šrotu dělají skvosty.Hlavně by to mělo být o historii-ne o současných modelech.
BTW měla by tam být nějaká dokumentace současnosti, takže by tam měly být i současné modely...leda že by se to stoplo někdy v roce 2000 třeba... =)
Jinak všem děkuju za návrhy, jestli vás něco napadne, ta etě klíďo pište, budu to psát asi až po srazu =)) (to budu taková namotivovaná =D )
- Celerak2.0Gti
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
a co projížďky na lodičkách po jezeře před muzeem?Artie píše:... modýlky, vlajky, projížďky v autíkách apod =) ale i takhle konkrétní je to pěkný
a určitě tam chci vidět šicí stroje, díky nimž máme v čem jezdit a co takhle voskovou figurinu Mr. Toyody?? to by nešlo? na papir se teho vleze...
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
- Artie
- Navigátorka
- Kontaktovat uživatele:
se obávám, že lodičky se nehodí do sb. profilu muzea =))) a voskovou figurínu tam klidně můžeš mít taky v dioramatu opravy nějaké Toyotky třebaCelerak2.0Gti píše:a co projížďky na lodičkách po jezeře před muzeem?
a určitě tam chci vidět šicí stroje, díky nimž máme v čem jezdit a co takhle voskovou figurinu Mr. Toyody?? to by nešlo? na papir se teho vleze...