Corolla Verso versus Citroen C4 picasso

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Fanky
Člen Týmu

Corolla Verso versus Citroen C4 picasso

Příspěvek od Fanky »

Zdravím všetkých fanúšikov corolly !
Momentálne sa rozhodujem či vstúpiť do Vášho klubu alebo dať prednosť "Francúzovi". Stojím pred kúpou MPV. Z favoritov, zostala práve Corolla a C4. Uvítam a budem vďačný za radu od človeka, ktorý má skúsenosť s obidvoma menovanými typmi /Aj keď C4 je na trhu krátko/. Z doposiaľ získaných informácií, v prospech Corolly: spoľahlivost, nízke prevádzkové náklady. V neprospech: cena, a podľa môjho názoru aj celkový image /za faceliftingom nemám čas čakať/. V prospech Citroen C4: image, inovatívne technológie, nový /neopozeraný/ vzhľad. V neprospech C4: všeobecne sú Citroeny považované za menej spoľahlivé, aj keď..vraj sa to lepší. Tak neviem. Rodina je za C4, rozum hovorí v prospech Corolly. Ceny sú po jednaniach z predajcami na jednej úrovni, za podmienky že zoberiem Base v prevedení 1,6. Pričom na C4 si uplatním odpočet DPH. Verím že ak 90% jázd absolvujem sám, tak 1,6 VVTi to bude stíhať. Alebo mate inú skúsenosť ?
Tiež neviem či kupovať Verso bez VSC a TCR /čo je asi hlavný rozdiel oproti výbave Terra, ak nerátam cenový rozdiel cca 50tis.SK/ neni blbosť.
Vopred vďaka za podnety !
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

Novou C4 neznám, ale řekl bych to asi takhle:

C4 je francouz, Verso je Verso...... Kdyby C4 vyráběli s japonským přístupem tak možná, ale takhle bych šel na jistotu.. A že má Verso konzervativnější design?? Alespoň nebude ve městě na parkovišti lákat nenechavce...

Howgh.... :D
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

2 Fanky: Myslím, že sis tak trochu ve svém dotazu sám odpověděl. Jinak jestli tě zajímají nezávislé postřehy prostuduj si "zkušenosti uživatele" na www. tipcars.com najdeš tam recenze vlastníků aut snad na všechny modely a značky. Co jsem tam četl, tak 9 z 10 uživatelů toyoty je velice spokojeno za to u francouzských automobilek (peugeot asi v poruchovosti frantíků teď kraluje) se to říct nedá, no přesvědč se sám, zvlášť mě pobavila recenze pána co za 0,5 mega kopupil P 307 a pak víc měl auto v servisu než doma a nakonec s ne zrovna malou ztrátou ho velice rád prodal, nejhorší je, že v diskusi "hýřilo chválu" na P307 dalších x bývalých vlastníků co měli podobnou zkušenost (takže asi náhoda to nebyla).
dlik
Řidič

Příspěvek od dlik »

moje máti má už čtyři (vlastně skoro pět)roky verso a je nad míru spokojená......je to 1,6 obsah a naprosto to stačí ......sice to není žádná závodnička ale odveze to cokoliv a kamkoliv velice pohodlně a hlavně spolehlivě! Osobně bych si to jako rodinné auto taky koupil, ale zatím tuto potřebu nemám! A taky mi připadne, že je ve versu víc místa, ale možná je to jen můj soukromý pocit.....
Naše současná Toyota rodinka...
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)

www.kabriolety.com?cc=680
Fanky
Člen Týmu

Příspěvek od Fanky »

Novou C4, som mal na mysli C4 picasso.
Cením si všatky názory, vďaka.
Potvrdilo sa čo som očakával. Vyzerá to že vsadím na istotu, na Japonca.
To som sa ešte nepriznal, že takmer 10rokov jazdím na Mitubishi Carisma
a musím priznať že okrem výmeny krúžkov na zadných tlmičoch, som investoval v servise len do prehliadok.
Jedine čo ešte zvažujem pri Corolle, je verzia N1. Vtedy by sa zvládla aj cena za prevedenie Terra.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Zkuste se podivat po Toyote Previe , mpv jak ma byt , u nas jich moc neni , vypada celkem dobre. Jestli teda nutne nechcete novy auto.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
stastny_h
Člen Týmu

Příspěvek od stastny_h »

Popřemýšlej o tom takto: co máš z venkovního designu?První půlrok či rok to možná budeš řešit, ale co z toho ty máš? Když jezdíš, tak sedíš uvnitř. Co od auta očekáváš? Že dobře vypadá? Nebo jak jezdí a co vydrží?
Dle mého názoru je hlavní řešit užitné vlastnosti.
Toyota corolla 1.3 E11
Obrázek
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Včera jsem se vrátil z autosalonu v Brně a musím říct, že na C4 P jsem se fakt těšil. Vnější vzhled je prostě super. Stačilo mi ale, když jsem sedl dovnitř a hlavně na zadní sedadla. Více jsem nepotřeboval. Vedle mě si sednul další otec od rodiny a říkal, že ho chtěl. Má staré Picasso. Ale když tohle nové detailně prohlédl tak sám řekl, že tedy NIKDY!!! Málo místa, špatné zpracování a nevyhovující materiály a .....
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Odpovědět

Zpět na „Corolla“