OPĚT MOTOR - nelibé zvuky

vše ohledně modelové řady Celica
MIKE
Člen Týmu

OPĚT MOTOR - nelibé zvuky

Příspěvek od MIKE »

3.10.2006 opraven motor - broušení kliky, výměna pístních kroužků, těsnění, kladky, řemene... Převzato, běží to.
O osm měsíců a 3000 Km později. Motor začal klepat. Netušim kde jak proč. Hned jsem ho zhasnul. A trefilo mě :evil: Olej je, chladící kapalina taky. Ten zvuk postupně zesiloval - od cvakání až po mlácení :cry:
Chci se zeptat, jestli nemáte zkušenosti s reklamacemi. Netuším jestli taky platí dva roky záruka na materiál a práci. A jaký mám možnosti, kdyby se servis začal cukat, že to není jejich chyba... Díky, Mike
2.0 1987 3SGELC
Farock
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farock »

No každopándě motor bude asi kaput.No něaká záruka by tam být mněla ted jde o to čím to bylo spusobeno??Špatně dotáhlý šroub nebo jak k tomu došlo každopádně si myslím že to uznat jako reklamaci nebudou chtít.No a halvně co tam bouchá.Ale to budeš muset bud nechat skontrolovat v jiném servisu protože ten co ti to dělal řekne že to není jejych chybak pak skusit nárokovat vzniklou škodu.Dva roky asi záruka nebude tady se to bude počítat na ujeté km.
Toyota Celica 2.0 turbo 4WD
My TOYOTA is fantastic
MIKE
Člen Týmu

Příspěvek od MIKE »

jen ne kaput... napadlo mě dát to jinam, ale za prvé nevim kdo má šikovný ruce. a za druhý, co když mi řeknou v tom servisu, kde to opravovali, jo milej zlatej, měl jsi to dát sem, takhle se v tom rejpal někdo jinej, za to my už neručíme. do psí díry, jen chvilku jsem měl radost... dík za odpověď. M
2.0 1987 3SGELC
Farock
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farock »

No tak jim to řekni co oni na to no a že by jsi chtěl být třeba u toho až to budou rozebírat aby jsi mněl jistotu.
Toyota Celica 2.0 turbo 4WD
My TOYOTA is fantastic
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Farock píše:No tak jim to řekni co oni na to no a že by jsi chtěl být třeba u toho až to budou rozebírat aby jsi mněl jistotu.
pokud to bude v servisu tak nevim nevim jak se budou tvarit, spis bych doporucila tzv. skodovkarskeho mechanika, ti kdyz se jim dostane do ruk napr. Celica, daji si zalezet, aspon ma zkusennost :wink:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

proboha jenom to ne :D takovej ma prave s mym autem problemy a banalni oprava = mesic bez auta :D
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

greddy píše:proboha jenom to ne :D takovej ma prave s mym autem problemy a banalni oprava = mesic bez auta :D
tak to ten muj je nejaka svetla vyjimka, auto je cca rok a pul po generalce a motor slape jak hodinky!!!
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

ja si koupim dalsi motor a budu si to delat sam me to hrozne bavi..dneska sem si chtel rozdelat jen airbox a z nudy sem rozdelal snad vsechno co nahore slo rozdelat :oops: ze zvedavosti nastesti vsechno jede.neni nad to si to delat sam..kdyz neco nevim zeptam se tady nebo idaha a neni co resit zadny komplikace :)
MIKE
Člen Týmu

Příspěvek od MIKE »

leňulka: to sis dělala srandu? nebo ti fakt udělaj celicu ve škodovce? já jsem teď tak v kelu, že udělám cokoli, aby šlapala. anebo fakt bejt u toho, až se páni mechanici budou dobírat závady. vemu kameru a ty šikuly si natočim, páč už se mi párkrát stalo že něco neskutečně po...
oprava motoru za 40tisíc a nechali tam starej rozdělovač, popraskanej hnusnej. položka za stovku... co na to říct.
2.0 1987 3SGELC
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

MIKE píše:leňulka: to sis dělala srandu? nebo ti fakt udělaj celicu ve škodovce? já jsem teď tak v kelu, že udělám cokoli, aby šlapala. anebo fakt bejt u toho, až se páni mechanici budou dobírat závady. vemu kameru a ty šikuly si natočim, páč už se mi párkrát stalo že něco neskutečně po...
oprava motoru za 40tisíc a nechali tam starej rozdělovač, popraskanej hnusnej. položka za stovku... co na to říct.
myslím že Lenulka nemyslela že ji udelali celicu ve skodovce :D a věř že tam by to zvládli taky, stejne jako u forda, mazdy nebo BMW, lenulka podle mne myslela že ji to opravil jinýmy slovy " vesnickej mechanik co celej život opravuje stodvacítky" :D
MIKE
Člen Týmu

Příspěvek od MIKE »

jo už tomu rozumim :D ale že to nezvládli zrovna v toyotě... i když chyba mohla bejt i mezi volantem a sedačkou... ale řídil jsem se tim co mi řekli ostatní se stejnou zkušeností. netočit, nepodtáčet, plynule přidávat, žádný hrrr...
2.0 1987 3SGELC
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

hele ze nekdo je mechanikem toyoty neznamena ze musi mit 100% kvalifikaci...prave ze neni tolik blaznu ktery by si nechali delat za tezky prachy GO v autorizovanym servisu tak oni s tim nemaj tolik zkusenosti si myslim...

me delal mechanik Opelu vymenu spojky, delal mi ji mesic a mel proad nejaky problemy dokonce mi rek ze mam rozbitou prevodovku protoze se mi na rampe netocej obe kola zaroven :roll: takze nekdy vice znamena mene
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

greddy píše:hele ze nekdo je mechanikem toyoty neznamena ze musi mit 100% kvalifikaci...prave ze neni tolik blaznu ktery by si nechali delat za tezky prachy GO v autorizovanym servisu tak oni s tim nemaj tolik zkusenosti si myslim...

me delal mechanik Opelu vymenu spojky, delal mi ji mesic a mel proad nejaky problemy dokonce mi rek ze mam rozbitou prevodovku protoze se mi na rampe netocej obe kola zaroven :roll: takze nekdy vice znamena mene
jj, proto sem GO dělal sám doma, za vydatné pomoci jednoho zdejšího člena a ještě mýho bráchy... a motor zatím šlape naprosto v pohodě, 2tis po go a zatim žádnej problém..

2greddy: to neřeš, taky jsem volal kámošovi že se mi točí jedna poloosa dopředu a druhá dozadu... :D:D mě prostě nenapadlo že je to tak dobře, kvůli diferenciálu.. učenej z nebe holt nespadl... :D:D ;)
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
MIKE
Člen Týmu

Příspěvek od MIKE »

když jsem ten motor dával dělat, netušil jsem že je nějaký fórum, idaha jsem neznal, a vůbec nikoho kdo by mi poradil... takže inteligentní řešení ze švédska - toyota servis. cos mu na to řek? :lol: díky, dám to opravit jinam, nashle :P no to je hustý. Já sám jsem teda antitalent, možná bych si vyměnil kapaliny, ale právě proto tu má bejt někdo, na koho se můžeš obrátit a spolehnout...
2.0 1987 3SGELC
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

Celerak2.0Gti píše:
greddy píše:hele ze nekdo je mechanikem toyoty neznamena ze musi mit 100% kvalifikaci...prave ze neni tolik blaznu ktery by si nechali delat za tezky prachy GO v autorizovanym servisu tak oni s tim nemaj tolik zkusenosti si myslim...

jj, proto sem GO dělal sám doma, za vydatné pomoci jednoho zdejšího člena a ještě mýho bráchy... a motor zatím šlape naprosto v pohodě, 2tis po go a zatim žádnej problém..

2greddy: to neřeš, taky jsem volal kámošovi že se mi točí jedna poloosa dopředu a druhá dozadu... :D:D mě prostě nenapadlo že je to tak dobře, kvůli diferenciálu.. učenej z nebe holt nespadl... :D:D ;)
tak ty nebo ja jasne :) nejsem ani jeden mechanik ale ze to rekne mechanik oplu ze mi repne ze se musi vymenit prevodovka za desitky tisic to me dodelalo :)))) jsem mu rek ne to je v poradku to je diffem :D
Odpovědět

Zpět na „Celica“