Brzdy - zadní obložení

vše ohledně modelové řady Corolla
rebelka.pet
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Brzdy - zadní obložení

Příspěvek od rebelka.pet »

Tak jsem nechala vyměnit zadní obložení na corollce E11 s předpokladem,že bude brzdit na fleku,ALE.

Vyměnil mi obložení.
Při jízdě cítím smrad od zadních kol.
Jsou teplé-pálí bubny
Lehce, cítím,že to drhne a brzdí.
Ještě nefunguje ruční brzda.Prý to chce jen dotáhnout lanko v autě.

Nemáte podobné zkušenosti ? Určitě budete mít víc zkušeností než ten " mechanik."
Auto jsem kvůli tomu odstavila :mad:
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SolidSnake »

A buben je taky měněnej? Já teď nevim jesi se v bubnu taky mění obložení bo jenom na čelistech ale pokud se tře nový obložení na čelistech o sjetej buben mohlo by to dost slušně smrdět.... možná... zkušenost nemam..... vlastně sem čelisťovou brzdu neviděl nikdy ani rozebranou :lol:
Mno s ruční brzdou mam tu zkušenost že pokud rozpáliš buben tak už nefunguje no :D Možná bych zauvažoval spíš o povolení lanka ručky.... ale to by se muselo vidět:)
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Je tam takovej samoštel mezi čelistma. Ten se musí uvolnit, aby šel zlehka, zašroubovat (bacha, pak to chvíli nebrzdí), a asi i něčím namazat (opatrně jenom na závitu). Problém bych viděl tam.
Buben jde sundat skoro sám (stačí zšroubovat dva šrouby do montážních otvorů), nejlepší je pohled zblízka :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Stačí několikrát opakovaně zatáhnout za ručku a samoštel roztáhne čelisti do požadované polohy a ručka začne brzdit ;).
Pokud vím, tak v autě, ani jinde na lanku, žádný utahovák ručky není.
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Ombre, to co píšeš by platilo pokud by se nevařily bubny. Ale jestli jsou samoštely vysunuté, tak se nikdy nevrátí (mají záklopku). A ruční brzda štelovat jde, ale většinou se to nedělá. Otázka je, jestli při té výměně pověsili lanko ručky zpátky tam kam patří :wink:
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Jo tak tohle mne taky delalo po vymene paken, na pravem zadnim kole , tak jsem sundal buben a srovnal ten samostel(delal jsem to asi 4X a pak najednou to bylo dobry)
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Petan
Řidič

Příspěvek od Petan »

Taky jsem měnil obložení a vše je ok, měnil jsem to sám ale chtělo to si stím vyhrát a seřídit protože to bylo po těch sjetejch paknách roztažený.
Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Samožtel :lol: to je pěknej název :D
Hele tak to by ste mohli poradit i mě.... mám E10 a jednou s ní jela máti a nechala zataženou ručku a ujela s ní cca 50km než jí došlo že ten smrad jde od ní a že to blikání protijedoucích aut neznamená že nesvítí=))) Teď je ručka upe v háji.... je u E10 taky samoštel? Půjde to vůbec nějak poštelovat bo výměna obložení? Asi by bylo dobrý to sundat a juknout jak je na tom co?
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já mám taky E10, ale E11 je asi stejná. Radši ten buben sundej hned (zašroubuješ dva šrouby do těch dvou montážních otvorů a půjde sám, ale nezapomeň předtím odbrzdit a zkusit, jestli se točí). Počítej s výměnou paken a pravděpodobně i prasátek (tohle ta guma málokdy ustojí) a modli se, abys nemusel i bubny....
VAZ 2103 1500/49kW bílá
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Jimmi píše:Já mám taky E10, ale E11 je asi stejná. Radši ten buben sundej hned (zašroubuješ dva šrouby do těch dvou montážních otvorů a půjde sám, ale nezapomeň předtím odbrzdit a zkusit, jestli se točí). Počítej s výměnou paken a pravděpodobně i prasátek (tohle ta guma málokdy ustojí) a modli se, abys nemusel i bubny....
Hele tak pakny sem pochopil ale marně tápu co jsou ty prasátka :lol:
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
mikee
Člen Týmu

Příspěvek od mikee »

SolidSnake píše:
Jimmi píše:Já mám taky E10, ale E11 je asi stejná. Radši ten buben sundej hned (zašroubuješ dva šrouby do těch dvou montážních otvorů a půjde sám, ale nezapomeň předtím odbrzdit a zkusit, jestli se točí). Počítej s výměnou paken a pravděpodobně i prasátek (tohle ta guma málokdy ustojí) a modli se, abys nemusel i bubny....
Hele tak pakny sem pochopil ale marně tápu co jsou ty prasátka :lol:
malý kulatý váleček (vypadá jak prasátko :)) co má na koncích pistky kterými rozevírá pakny které tak brzdí

PS: jestli melu blbosti tak mě opravte, ale viděl jsem to rozebraný na Favoritu (poté co jsem na něm zkoušel maximálku se zataženou ručkou ... i kamarád, řikal, že mi to zle táhne :) )
Corrola 2001/1.4VVT-i Liftback
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Jimmi píše:Ombre, to co píšeš by platilo pokud by se nevařily bubny. Ale jestli jsou samoštely vysunuté, tak se nikdy nevrátí (mají záklopku). A ruční brzda štelovat jde, ale většinou se to nedělá. Otázka je, jestli při té výměně pověsili lanko ručky zpátky tam kam patří :wink:
Pokud se hřejí bubny, ale ručka nefunguje, nejsou samoštely na své pozici, ať už je důvod jakýkoli.

Na starletu, ani na carině ruční brzda seštelovat nejde, tedy ne závitem na bowdenu, o kterém je tu řeč, žádný tam totiž není.

Takže znovu rozebrat, zkontrolovat, zda je vše na svém místě, a zda to není zarostlé, pokud ano, vyčistit, namazat, rozpohybovat, mazivo setřít, odvzdušnit brzdy.
Pokud to nepomůže, tak změřit bubny, pokud mají příliš velký otvor (>201 mm), tak koupit nové. Když je buben moc vyjetý, tak se čelisti vytáčejí do polohy, kdy takhle blbnou, tzn. drhnou, ale nebrzdí.

2 rebelka: Má brzdový pedál dlouhý (delší než před zásahem) krok?
Obrázek
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Na starletu, ani na carině ruční brzda seštelovat nejde, tedy ne závitem na bowdenu, o kterém je tu řeč, žádný tam totiž není.
Jasný že na bowdenu závit na štelování není ale je hnedka za ručkou to Téčko kde se to dá poštelovat, alespoň u mý E11 to tam je.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
rebelka.pet
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rebelka.pet »

Děkuji moc všem !
Tak se nechali opracovat bubny na soustruhu,z 210mm na - 5mm.
Teď tam prý sedli skoro samy.A už mi nehoří bubny.
V kabině pod ruční brzdou je lanko,které se dotahuje.Ukázal mi kde přesně je.
Tak to dotáhl a ručka funguje.Aspoň na parkování.
Jenže ,jsem mi zkusila za jízdy jestli opravdu brzdí jak má,ale ejhle,cítila jsem jak začala přibrzďovat,ale nejde do smyku.
Co jsem měla před Toyotou auto ,tak tam to šlo hned do smyku.
Asi mám počkat až se usadí obložení podle toho nově vysoustruženého bubnu,co ?

Jinak pedál je jak byl,funguje tak jako před zásahem.
Příště to nechám asi odvést přímo do Toyoty,abych měla klid.
Ale to budu muset našetřit :) :) :)
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

To je chlapi nádhera číst od ženské že chce aby auto jelo smykem. Moja hnet jak to trochu ujede na sněho málem vyskakuje z auta.To se parádně čte.Fakt bomba.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“