Servo

vše ohledně modelové řady Corolla
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

toyotaxli píše:No chlapy, a nevíte náhodou, kde bych mohl zjistit ty vůle těch ventilů? Dal bych to známému, aby mi to zešteloval
pokud to používá seštelování vule jak 7m a 2JZ motory tak se rozluč s tím že ti to známý seštelu :) u techle motoru se vule ventuilu vymezuje podložkama, které ten člověk musí mít, tech podložek je x-různých tlouštek atd.. možná tu plácám al etohle je moje zkušenost s "dospělými" motory od toyoty - možná to ta malá autíčka mají jinak..
toyotaxli
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

pokud to používá seštelování vule jak 7m a 2JZ motory tak se

Příspěvek od toyotaxli »

No jo, ale to je myslím to, co psal Ombre, že to snad nemám... No asi by to chtělo rozdělat a zjistit to juknutím dovnitř...
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Je to jak píše Idaho, vůle se seřizují podlažkami o potřebné tloušťce. Je to dost pakárna, takže bych to nejdříve změřil. Odpoledne, pokud to sem někdo nedá dřív, sem dám ty vůle.
Stejně by to měl dělat někdo zkušený, chce to dost cit a zkušenost, ne jenom tupě zapíchnout měrku mezi vačku a vodítko.
Obrázek
toyotaxli
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotaxli »

No a já sem právě myslel, že ty podložky sou ty hydroštely... Jinak jasně že to nenechám dělat nějakého nadšence. Nebo že bych v tom snad vrtal já. Známý dělá v servisu, tak ten by to zvládl... Jinak, ty podložky se tam nechávají? Co by to asi stálo?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

toyotaxli píše:No chlapy, a nevíte náhodou, kde bych mohl zjistit ty vůle těch ventilů? Dal bych to známému, aby mi to zešteloval
Vůle jsou stejné 0,20 sání a 0,20 výfuk. Když to bude mezi 0,15 - 0,30, tak to nemá smysl měnit. Klepe to spíš za studena nebo za tepla nebo je to jedno?
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ombre píše:
Vůle jsou stejné 0,20 sání a 0,20 výfuk. Když to bude mezi 0,15 - 0,30, tak to nemá smysl měnit. Klepe to spíš za studena nebo za tepla nebo je to jedno?
myslím že v běžném servisu to asi taky neudělá, jelikož nebude mít skladem podložky o ruzných velikostech. většinou udelají to že pro měří a přehážou podložky mezi sebou ( ty stávající co tam už byly ) tak aby rozptyl vůlí byl co nejmenší což se samozřejmě nerovná "seštelování ventilové vůle"...
toyotaxli
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotaxli »

Jo, teď mi ten známý potvrdil, že se to prohazuje mezi sebou. Vím, že to nemá skladem, ale pořád nevím, kolik to stojí. Prej je to pěkně mastné... Jinak klepe to i za tepla. Po výměně oleje to začalo ještě víc. Možná by mi to ani nevadilo, ale myslím, že na to má vliv i spotřeba. Opravte mě jestli se mýlím. Prej má ten známý i ten program, tak to zanalízujeme a uvidíme co to chce. Já totiž pořád tak vymýšlím, protože se snažím najít nejlevnější řešní. Jinak píšu všem, protože se mi nechce odpovídat každému zvlášť. 8)
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

ombre píše:
Beaver píše:
ombre píše:Navíc, tyto motory hydroštely ani nemají. Dokonce ani VVTI nemají hydroštely (ani žádný jiný motor od toy, který jsem viděl).
No poslední Celica zrovna myslím hydráky má - Hakymu je původně chtěli měnit, pak prej zjistili, že jsou OK. Jelikož znám servis kde mu to dělali, pochybuju, že by zrovna tam tvrdili, že má motor hydroštely pokud by to byla hovadina. Když tak kouknem do EPC :D
No, já neznám všechny motory toyoty, takže proč ne.
Ovšem já znám několik servisů, kde chtěli měnit hydroštely na motorech, kde evidentně nejsou.
Každopádně kdyby ses kouknul, budu rád, zajímalo by mne to.
Zkouknuto - zřejmě u motoru 1ZZ hydráky taky nejsou, valve lifter je k mání v 70ti :!: rozměrech pro vymezování vůle.

U 2ZZ jsem je v EPC nenašel, takže vymezování vůle u VVTI je zřejmě už automatické.

No a např. u motoru 5S-FE je to klasika - valve lifter v jednom rozměru a vůle se vymezuje podložkou nad ním (51 variant k dispozici dle EPC).
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
toyotaxli
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotaxli »

Zdravím všechny! Vracím se k těm mým vysokým otáčkám. Tak další možnost, na kterou přišel známý by bylo špatné teplotní čidlo. Sice pracuje, ale materiál je unavený, tak pracuje na jiném odporu, než má. Stojí 500. Pak mi zase jiný známý řekl, že mám skusit odpojit motorek, který hýbe s klapkou a tím ovládá automatický sytič. Že on to udělal a měl to bez sytiče, ale otáčky good. No vyzkoušel sem to a nic... A pak sem si všiml takového šroubku nad klapkou a říkám si: Co když to je přidávání vzduchu do směsy. No tak sem s ním pohýbal a nastavil sem si otáčky jak sem chtěl. Tak mi prosím skuste někdo napsat, jestli nevadí, že sem to tak udělal. Dík!
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

toyotaxli píše: A pak sem si všiml takového šroubku nad klapkou a říkám si: Co když to je přidávání vzduchu do směsy. No tak sem s ním pohýbal a nastavil sem si otáčky jak sem chtěl. Tak mi prosím skuste někdo napsat, jestli nevadí, že sem to tak udělal. Dík!
Měl by tam být šroub přímo pro stavěni volnoběžných otáček , takže pokud jsi to trefil, jako že asi ano, pak je vše v pořádku.

2 Beaver: díky za info.
Obrázek
toyotaxli
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotaxli »

No já sem si totiž od začátku myslel, že tam je, ale někdo mi řekl, že na stříkačce to není, tak sem po něm ani nepátral. No já sem včera v garáži skákal radostí!!
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Předpokládám, že máš motor 2E, tedy karburátor se vstřikovačem. Na 2-EE nic takového není.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“