Optimální otáčky

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Markever
Člen Týmu

Optimální otáčky

Příspěvek od Markever »

Ahojte,

tak jsem projížděl (staro)nového Avika a to ticho motoru mě dostalo :-).
Jelikož jsem byl zvyklý jezdit i podle motoru, tak nyní mám trochu problém a to na kolik otáček optimálně vytáčet motor???
Když jedu podle motoru, resp. podle hluku pneumatik :listen: , tak 4 - 5 vytáčim kolem 2 - 2,2 tis v obci, což určitě není dobře. I ta 5tka v 60 Km určitě není dobře, podle zvuku motoru je to OK.

Rada servisáka, že bych měl řadit při 3,5 tis. se mi zas nezdá.
Je pravda, že jsem se s ním ještě nezžil, zatím najeto cca 400 km, že při 1 - 2 někdy poskakuje, že bych mu měl přiložit. :D
Toyota Avensis T22 1.6i 16V liftback '99
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Takhle jednoznacne rici otacky nejdou.. jestli nechces zrychlovat, na rovine je to treba snesitelne.. ale.. Razeni pri extremne nizkych otackach Ti bude daleko vice namahat i např. spojku. Nebál bych se vyšších otáček, oni ti servismani maji občas pravdu :lol: Navíc, 16V motor se ve vyšších otáčkách cítí daleko lépe..tohle pro něj moc není. Ona Avensis 1.6 už tak je na hraně co se svižnosti týče :wink:
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Markever
Člen Týmu

Příspěvek od Markever »

Tygr píše:Takhle jednoznacne rici otacky nejdou.. jestli nechces zrychlovat, na rovine je to treba snesitelne.. ale.. Razeni pri extremne nizkych otackach Ti bude daleko vice namahat i např. spojku. Nebál bych se vyšších otáček, oni ti servismani maji občas pravdu :lol: Navíc, 16V motor se ve vyšších otáčkách cítí daleko lépe..tohle pro něj moc není. Ona Avensis 1.6 už tak je na hraně co se svižnosti týče :wink:
Asi to tak bude, znáte to, nechci řvát na celý kolo, při startu a dvojce, tak to musím, ještě doladit.
Ono nejde jen o spojku, ale taky spotřeba je vyšší při neúměrném (nad)řazení. No zkusím jezdit aspoň trochu hlučněji a zeptám se přímo v servisu Toyoty
Toyota Avensis T22 1.6i 16V liftback '99
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Markever píše:
Tygr píše:Takhle jednoznacne rici otacky nejdou.. jestli nechces zrychlovat, na rovine je to treba snesitelne.. ale.. Razeni pri extremne nizkych otackach Ti bude daleko vice namahat i např. spojku. Nebál bych se vyšších otáček, oni ti servismani maji občas pravdu :lol: Navíc, 16V motor se ve vyšších otáčkách cítí daleko lépe..tohle pro něj moc není. Ona Avensis 1.6 už tak je na hraně co se svižnosti týče :wink:
Asi to tak bude, znáte to, nechci řvát na celý kolo, při startu a dvojce, tak to musím, ještě doladit.
Ono nejde jen o spojku, ale taky spotřeba je vyšší při neúměrném (nad)řazení. No zkusím jezdit aspoň trochu hlučněji a zeptám se přímo v servisu Toyoty
Samozřejmě na jedničku a na dvojku to tolik točit nemusíš ;).
Obrázek
Petr N.
Navigátor

Příspěvek od Petr N. »

Ahoj Toyoťáci :) Měl bych dotaz na majitele D4D 2,0 jsem čerstvým majitelem a zajímalo by mě, jak s ní jezdíte, teda konkrétně jak to vytáčíte..?? Bylo mi sděleno mým "mechanikem", že optimální je držet to asi tak kolem 3000 otáček. Zatím se tím řídím a vypadá to, že by to mohlo být OK. Jezdíte podle ucha nebo podle otáčkoměru..?? :?: Jinak to jezdí fakt skvěle.. a o spotřebě nemluvím :thumbsup: Sdělte mi svoje zkušenosti.. Chtěl bych co možná nejvíc šetřt spojku a ostatní věci.. Auto je v dost dobrém stavu. Spojka je nezvykle hodně citlivá.. :roll: Díky všem za případné reakce.. :wink:
Maaara
Člen Týmu

Příspěvek od Maaara »

2 Petr N.
Ahojky, mam stejny motor, takze ... Kdyz se podivas na krivku vykonu, tak maximum mas kolem 3500 ot, maximalni kroutak je mezi 2000 - 2500 ot, takze permanentne to tocit na 3000 nema podle me cenu.

Ja jezdim tak mezi 1500 - 2500 ot, ted uz jezdim podle ucha, predtim podle otackomeru. Mam zatim nalitano necelych 3000 km, vetsinou mesto a okresky, zatim mam prumer 6.2 l/100 km.

Recenzi na myho Avose najdes tady: http://moje.auto.cz/Mohinder/jeste-zadnou-nedostal.html
Toyota RAV4 2.0 VVTi 110 kW Active Red (2015 - )
Toyota Avensis Wagon Sol 2.0 D-4D 93kW Black Mica (2007 - 2015)
Toyota Yaris Luna 5dv. 1.33 Dual VVT-i 74kW Red (2009 - )
Petr N.
Navigátor

Příspěvek od Petr N. »

Hoj.. Já mám starší motor 81 Kw a 5-ti kvalt. Těch 2,5 tisíc mi přijde na 5ku málo :?: :!: Co jsem s tím ted prvně jel na delší trasu tak mi přijde že nejvíce to zabírá na 5ku přes 3tis. od 130Km/h víš.. je tam i maličko hluché místo, ale no probl. Kufr přesně jak píšeš v recenzi ty prolisy na stranách zbytečně ubírají prostor. Dostal jsem se na 5,5 litrů ono až ti to sedne bude :thumbsup:
Maaara
Člen Týmu

Příspěvek od Maaara »

Aha, tak to jo ... No ja jezdim podle pocitu, kdyz to netahne jak potrebuju, tak si podradim, jsem zvyklej z benzinu ...

Kdyz to vytocim nad 3000, tak lip to nejede ... Zase na sestku muzu jet klidne 80tkou ...

Mas peknou spotrebu - 5,5 to je pekny... Za 4.5 mi to jede na dalnici, ve meste se nad 7 nedostanu.
Toyota RAV4 2.0 VVTi 110 kW Active Red (2015 - )
Toyota Avensis Wagon Sol 2.0 D-4D 93kW Black Mica (2007 - 2015)
Toyota Yaris Luna 5dv. 1.33 Dual VVT-i 74kW Red (2009 - )
Odpovědět

Zpět na „Avensis“