Rez na zrcátku

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
enikybeniky
Řidič

Rez na zrcátku

Příspěvek od enikybeniky »

Zdravím všechny,

mám na venkovním zpětném zrdcátku rezavé tečky, tak jsem se chtěl zeptat, jestli nemá někdo nějakou zkušenost, jestli se toho dá nějakým šetrným účinným způsobem zbavit. Díky... Umejt ro rozhodně nejde.
Naposledy upravil(a) enikybeniky dne stř 23.05.2007, 12:51, celkem upraveno 1 x.
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

No nic ve zlém, myslím, že se to píše zrcátko, ale no nic, ty rezavé tečky, jsou zvenku a nejdou jenom umýt, nebo jsou zevnitř na zrcadlové ploše? Pokud jsou zvenku, použít nějaký voskovací přípravek, jako je např. Tempo a pak velkou porci lidského sádla. Pokud je to to, co jem pracně dřel z auta já, tak prý jsou to včelí hovínka. Nojo ale, máš to i na karosérii? A pokud je to zevnitř, tak nevím, ale řekl bych, že výměna.
PS - Ze tvého popisu není jasné, jestli je to ze strany laku, nebo skla :D
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
enikybeniky
Řidič

Příspěvek od enikybeniky »

CharlieCh píše:No nic ve zlém, myslím, že se to píše zrcátko, ale no nic, ty rezavé tečky, jsou zvenku a nejdou jenom umýt, nebo jsou zevnitř na zrcadlové ploše? Pokud jsou zvenku, použít nějaký voskovací přípravek, jako je např. Tempo a pak velkou porci lidského sádla. Pokud je to to, co jem pracně dřel z auta já, tak prý jsou to včelí hovínka. Nojo ale, máš to i na karosérii? A pokud je to zevnitř, tak nevím, ale řekl bych, že výměna.
PS - Ze tvého popisu není jasné, jestli je to ze strany laku, nebo skla :D
Tak za prvé se hrozně moc omluvuju za pravopisnou chybku. :) A abych to doplnil, nikde na karoserii to nemám, je to jenom na zrcátku přímo na skleněné ploše. Nerad bych to něčím drhnul, abych to pak poškrábal či tak něco... Mám to jenom na jednom a kupovat kvůli tomu celý se mi nechce... :wink:
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

To nic, já jsem trošku rejpal, ale na tvoje rezavé tečky mám snad jedinou radu - jestli jsou vážně zvenku a ne na vnitřní straně zrcadla, tak bych vyzkoučel žiletku, ostrý nůž atd. Jelikož je sklo tvrdší než tento kov, nebál bych se poškrábání, spíš pořezání. :D
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“