Měkký podvozek?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Los_AnáhozZ
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Měkký podvozek?

Příspěvek od Los_AnáhozZ »

Nevim čim to (a možná se mi to jen zdá) ale přijde mi že poslední dobou se můj avensis až moc naklání a naopak na příčnejch prazích se ozývaj tupý rány (hlavně po přezutí za letní což teda může bejt důsledek větší tvrdosti oproti zimním). V servisu mi řekli že se musí vyměnit přední a zadní stabilizátor,jenže napadlo mě jestli to nemůže bejt i vina tlumičů (který sou ještě původní a to má najeto skoro 170 000 po městě) i když zatim netečou. :?:
Toyota Avensis T22 Wagon 1.6
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

podobné zvuky jsem měl na carině E .Vyměnil jsem tlumiče a podvozek je opět tvrdý,podivné zvuky zmizely.
J.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

muze to bejt nejspis obojim, ale 170 tisic neni moc, my mame na Camry 390 tis. a co si od koupe pamatuji ( to mela okolo 200 tis) tak se nemenily a jsou v pohode a origo, je pravda ze prvnich 150 tis. jezdily po svycarskejch cestickach, ja bych vymenil nejdriv stabilizatory a kdyz to nepomuze tak ty tlumice , sice to stoji prachy ale budes mit zase klid
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Čermák
Člen Týmu

Příspěvek od Čermák »

ono staci mozna vymenit jen silenblok stabilizatoru, tak jsem to aspon udelal ja a rany prestali ale jestli to ma nejaky vpliv na tvrdost podvozku tak to se mi moc nezda.
Los_AnáhozZ
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Los_AnáhozZ »

Tak zejtra putuje do servisu... Uvidim co s tim spraví :) Jinak je možný použitim tuhšího stablu zmírnit naklánění bo je to daný spíš konstrukcí náprav? U t22 to byl problém co sem se dočet a proto měla faceliftovaná verze už poupravenou zadní nápravu (silnější stabilizátor?)
Toyota Avensis T22 Wagon 1.6
smyl.flek
Člen Týmu

Příspěvek od smyl.flek »

Taky se mi u Avensisu zdá měkčí podvozek. Při projetí nerovnosti slyšim od přední nápravy jakoby zahučení, po ujetí cca 10km se to zlepší. Co to může dělat?
TOYOTA AVENSIS 2.0D4kombi
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Kdyby te v servisu tlačili do nových tlumičů tak se ozvi,
Kayba Excel-g plynové máme za 2352,- ( Přední 4ks skladem )
Kayba Excel-G plynové máme za 2446,- ( zadní , 4ks skladem )

Monroe clasic 1775,- ( přední, plynokapalinové)
Monroe Reflex 2593,- ( přední plynové )
Monroe Reflex 2908,- ( zadní plynové )
tyto monroe jsou skladem, monroe classic zadní skladem nejsou v centrále pro čr..

Alko přední po 2159,-
Alko zadní po 2159,-
oboje plynokapalinové
Optimal přední 1493,-
Optimal zadní 1493,-
( ehm ty jsme sem dal pro milovníky "značky" optimal :D - předpokládám že "dobíjené plynem " znamená plynokapalinové??

Alko i Optimal dostupné do 24hod u nás.. vybíráno pro vozy se šasí T22

jinak pokud yb šlo o tyčky stabíku tak druhovýroba zadní 328,- kč / kus, originál 373,- kč / kus ( mometálně nedostupné až tak za týden )
Odpovědět

Zpět na „Avensis“