brzdové destičky

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Spookey
Řidič
Kontaktovat uživatele:

brzdové destičky

Příspěvek od Spookey »

Stare desticky uz nechcou brzdit :( , chteli by akorat skrabat kotouc, takze kupuju nove :wink: a chtel sem se zeptat ma smysl dozadu davat nejake lepsi desticky nebo je to jedno protoze hlavni brzdna sila je ve predu ? a co znacky sou nejake doporucenihodne ? sem nasel LUCAS, ICER za 500 - 700 Kc nebo Nipparts za 1500 Kc a jinak nic, diky za radu
Celica 94' ST202 SS, 3S-GE 129 kW "Vendulka"
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Napiš Idahovi já bych dal ty posledně jmenované.Já budu výhledově měnit ty přední a možná půjdu do ,,Nipparts" mají docela dobré reference nebo do originálu z Toyoty to umí Idaho sehnat za míň jak přímo když si to kupuješ jako smrtelník ale uvidím jakou cenu mi,,udělá" Leňulka nebo Idaho.Co se týče mě Nightfever mi říkal že má nejakej dobrej kontakt tak samozřejmně se budu nejprve ptát jeho jak předchozího majitele mé Celdy na jeho názor Jinak ceny jsou jak píšeš cca od 800-2500 Kč.Na brzdách bych nešetřil ani těch zadních ani těch předních dal bych tam kvalitnější komponenty jo a předtím si zkontroluj i koutouče ať je případně vyměníš současně a ne v dalším týdnu.
Nějaké ty auta doma jsou.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

shop je zatím v neoficiálním testovacím provozu a ceny které uvidíte jsou oficiální ( takže pro toyota klub bude slevička v řádu cca 5ti procent - oproti cenám ofiko je už standartne na krámu 10-15% podle typu položky.. )

http://dicompracing.com/bckp/vypis.php? ... =Hledej%21

jinak Spookey má konkrétní nabídku v SZ..

Muj vztah k nipparts jsem tu již řešil a trvám na tom že mi to nesmí na auto..
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Jen pro upresneni, brzdove desky se u nas pohybuji od 340,- po nejakych 1200,- deli se to jeste podel zaveseni a rocniku, co doporucuju tak prvovyrobu ktera je s cenou tak nekde na stredu tudiz neco kolem 700,-
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

z vlastní zkušenosti doporučuji ATE jsou měkké sice jsou zakouřená kola ale krásně brzdí
jo a jak jsem byl včera v toyotě tak jsem zjistil že na auris dávaj ATE a vedle nápis toyota a na avensisu byli BOSH a vedle toyota
dříve používali AISIN a ted jak je výroba v evropě tak využívají evropské firmy
jen by mě zajímalo kdybych si v toyotě objednal origo desky na celicu co mi příjde
a ještě k firmě nipparts prý je to holanská nebo belgická firma co si nechává zabalit díly od různých japonských výrobců díly pod svoji značku a kvalita by měla být jak u origo dílu
tuto informaci mám od kámoše co dělá díly jako IDAHO akorát v olomouci ale nespecializuje se na japonský auta bohužel v tom je Idaho i cenově lepší touto cestou chválím a zdravím
the best IDAHO
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ja jsem si nechal poslat od Idaha desky z prvovyroby a jsou to nejaky s japan nazvem - matsušita - nebo nejak tak, musel bych se jit podivat do garaze
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Spookey
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spookey »

Tak mi pred chvilou dosly desky od Idaha, za coz mu patri me diky, penize mu prijdou pozdeji :wink: Sou to Kashiyama a odpo si je tam necham vymenit a uvidime :-) uz se tesim 8)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jo Kashiyama to jsou oni :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

:wink:
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

Spookey píše:Tak mi pred chvilou dosly desky od Idaha, za coz mu patri me diky, penize mu prijdou pozdeji :wink: Sou to Kashiyama a odpo si je tam necham vymenit a uvidime :-) uz se tesim 8)
Tak jestli ti je vymění, tak se uvidíme ve čtvrtek u UH, ne? :wink:
Spookey
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spookey »

2 petiss: jj pokud bude vsechno ready budu tam :wink: sem tam nebyl min tyden a zrovna tam prej byla docela zabava rikal celerak :D
Spookey
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spookey »

No sem myslel ze s vymenou desek se zbavim i jisteho neprijemneho zvuku (jehoz puvod sem cekal v deskach) :? Ale stale zustava takovy kovovy zvuk jak kdybych za sebou tahal plechovky :) v servise mi rekli ze to bude pravdepodobne rucka bud od toho jak se moc pouzivala nebo jak se moc nepouzivala :cry: daji se na rucce vymenit pakny (ty jsou pry puvodem toho zvuku) nebo musim resit celou rucku ?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Spookey píše:No sem myslel ze s vymenou desek se zbavim i jisteho neprijemneho zvuku (jehoz puvod sem cekal v deskach) :? Ale stale zustava takovy kovovy zvuk jak kdybych za sebou tahal plechovky :) v servise mi rekli ze to bude pravdepodobne rucka bud od toho jak se moc pouzivala nebo jak se moc nepouzivala :cry: daji se na rucce vymenit pakny (ty jsou pry puvodem toho zvuku) nebo musim resit celou rucku ?
Takový zvuk vydává i krycí plech předních (možná zadních) kotoučů, když se při montáži ohne a štrejchá o kotouč.
Pokud to jsou opravdu pakny (IMHO vydávají jiný, takový suchý šustivý zvuk), pak je stačí vyměnit, pokud je již sjetý i zadní bubnokotouč, pak je nutné vyměnit i ten a zadní desky v tom případě také.
Obrázek
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

presne to jsem ti chtel pisnout.. ze to muzou byt ty kryci plechy kotoucu.. me to ted pote, co jsem menil loziska v prednich kolech, taky tak kovove skripalo,a ty plechy jak jsou uz zrezle a mekke, tak se ohnuly tim hybanim a opiraly o kotouce od motoru, tak jsem je rukou poradne poladil a je ticho :)
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Spookey
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spookey »

jj no to by vlastne mohlo zkusim se na to podivat treba to bude delat ten plech a bude klid :wink:
Odpovědět

Zpět na „Celica“