Brzdové kotouče

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Ace Rimmer
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Brzdové kotouče

Příspěvek od Ace Rimmer »

Zdravím všechny
Nedávno jsem koupil Celicu 6.generace , 85kW a jak to tak bývá , na světlo ¨se pomalu dostávají nedostatky , kterých si člověk nevšiml (spíš je ani nechtěl vidět , když na celicu přešel z felicie ) .
Chtěl bych se zeptat na přední brzdové kotouče zda je normální , že jsou uchyceny volně a nebýt čelistí brzd tak by šly sundat bez jakéhokoliv stahováku jen rukama a navíc úpně lehce , čekal bych že na jejich sundání bude nutný nějaký stahovák (nebo alespoň , 2 šrouby když jsou v koutoučích vyvrtány 2 závity , předpokládám , že z tohoto důvodu ) ?
Kotouče chci každopádně vyměnit , jsou stáhle na soustruhu a 2x se mi to nelíbí (mám obavu , že se zkoroutí ) . Ptám se hlavně proto jestli není třeba vyměnit i něco jiného .
Ješte bych se rád zeptal jestli někdo nevíte , kde se dá na netu stáhnout servisní manuál k mému autu (viz. výše) ?
Díky všem .
Farock
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farock »

Zdary no nejsem si jist ale jsou volné pokud sundáš kola.Pakliže je přitáhneš přitáhneš i kotouče nic složitého u japoncu nehladej nic složitého jen logického :wink:
Toyota Celica 2.0 turbo 4WD
My TOYOTA is fantastic
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Kotouce jsou volne normalne, drzi je jen kolo a kdyz se vymenuji tak akorat promaz trmen a kup novy desticky :wink:
manual : http://www.celicatech.com/imagearchive/ ... gb.php#4th
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
jirih
Řidič

Příspěvek od jirih »

Tak, tak...
ty otvory jsou tam na aretanční šroub.
Bývaj myslim 2 i 3, protože ty stejný kotouče se dávaj i na jiný typy aut - na každý auto sedí jiná dírka :)
Když sem koupil nový zadní, tak ani jedna neseďěla, tak je mám taky volně...
Jediný na co si dávej bacha je dotahování kol! Když nedotáhneš šrouby postupně (tak jak se to má), tak se může stát, že si kotouč špatně sedne (kotouč se potom docela silně v jednom místě zasekává za desku) + nutno připomenout i v pneuservisu, často to utahujou jak je napadne... Mě naposled utáhli jedno dobře, druhý špatně, tak sem na chodníku v centru Brna po cestě na pracovní schůzku házel rychle auto na hever, povoloval a znovu utahoval kolo... byla to fakt zábava, hlavně to umývání ruk kapalinou do ostřikovačů, abych tam nepřijel jako prase :)
Celica T20, r.v. 97, 1,8i 16v, 115 hp
kola 7,5x17", obuto 225/45 R17

www.vase-krmivo.cz
vše pro psy, kočky a koně. Rozvoz zboží Pro Brno a okolí zdarma. 6000 položek k objednání, více než 85% zboží skladem. Zasíláme po celé ČR i SR
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

jirih píše:Tak, tak...
ty otvory jsou tam na aretanční šroub.
Bývaj myslim 2 i 3, protože ty stejný kotouče se dávaj i na jiný typy aut - na každý auto sedí jiná dírka :)
Když sem koupil nový zadní, tak ani jedna neseďěla, tak je mám taky volně...
Jediný na co si dávej bacha je dotahování kol! Když nedotáhneš šrouby postupně (tak jak se to má), tak se může stát, že si kotouč špatně sedne (kotouč se potom docela silně v jednom místě zasekává za desku) + nutno připomenout i v pneuservisu, často to utahujou jak je napadne... Mě naposled utáhli jedno dobře, druhý špatně, tak sem na chodníku v centru Brna po cestě na pracovní schůzku házel rychle auto na hever, povoloval a znovu utahoval kolo... byla to fakt zábava, hlavně to umývání ruk kapalinou do ostřikovačů, abych tam nepřijel jako prase :)
trochu mimo řeč... ale už by jsi, ty "prase" ;) :D se mohl zase ukázat ve čtvrtek mezi námi ;) tak se kdyžtak ozvi.

a jinak na 5g jsou ty kotouče taky volné :)
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Ace Rimmer
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Díky všem

Příspěvek od Ace Rimmer »

Díky všem moc jste mi pomohli .

Zpět na „Celica“