svíčky na Yarise

vše ohledně modelové řady Yaris
vlw
Člen Týmu

svíčky na Yarise

Příspěvek od vlw »

Ahoj, začala mi svítit oranžová kontrolka(špatná funkce motoru), zajel jsem s tím do servisu, udělali diagnostiku motoru a doporučili mi výměnu svíček, že by to mohlo být svíčkama nebo něco s katalyzátorem. Zároveň jsem byl upozorněn, že bych tam neměl dávat jiné svíčky, než originál z Toyoty. Máte s tím někdo zkušenost? Svíčky bych si vyměnil sám, pokud je to stejné, jako výměna u starších aut bez elektroniky. Dík za informaci, ahoj vlw.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

A co takhle napsat, co máš za motor? ;)
Obrázek
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

pro motor 1.0 1SZ-FE jsou předepsány NGK BKR5EYA
pro 1.3 2NZ-FE jsou předepsány NGK BKR5EYA11
pro 1.5 - 1NZ-FE jsou předepsány taktéž NGK BKR5EYA11
Obrázek
navalone
Člen Týmu

Příspěvek od navalone »

ja mam 1,0 vvt-i rok 2002 a dal sem do ni svicky od BOSCH R6 a vse je oka
maj sice ctyri ty packy ale nevadi :lol:
yaris 1,0 VVT-i 2002
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

navalone píše:ja mam 1,0 vvt-i rok 2002 a dal sem do ni svicky od BOSCH R6 a vse je oka
maj sice ctyri ty packy ale nevadi :lol:
nic proti do Japonce by mely jit Japonske vecicky, Denso, NGK a navic ten 4bod no nevim nevim :roll: radsi jeden bod a platinovy nebo iridiovy hrot :wink:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

pokud to normálně startuje a jezdí, tak bych si s tím halvu nelámal a příště bych tam dal NGK nebo Denso.
Obrázek
navalone
Člen Týmu

Příspěvek od navalone »

ombre píše:pokud to normálně startuje a jezdí, tak bych si s tím halvu nelámal a příště bych tam dal NGK nebo Denso.
no ja si taky myslim jede to a uz je na ne nalitano prez 10 000 km takze si myslim ze kdyby byly spatny tak by se to uz projevilo :)
yaris 1,0 VVT-i 2002
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Ja mam Denso Iridium a som spokojny. Jediny problem bol, ze maju odtrh 1.1 mm, tak som to musel pomocou planzety zmenit na 0.8 mm.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jenom takovou poznámku: dnes jsem si poprvé sám vyměnil svíčky.

1. do mého motoru 1SZ-FE dali v Toyotě (emil frey) Denso s odtrhem 11!!! I když tam jsou předepsaný jiný - hmm asi bylo před koncem směny :shock:

2. po zhruba 30tis byly už docela opálený elektrody, takže s intervalem výměny po 60tis at jsou do háje - já nechci po pár letech nový auto, já chci s tímhle autem jezdit hooooodně dlouho!!! 8)
denso
Navigátor

Příspěvek od denso »

Jestli bys měl zájem mám doma ještě Densa Iridiovky. Mám je jak v Yarisku 2001, tak i v NG 2007 a mohu vřele doporučit. Na ceně bychom se dohodli.
Toyota Yaris 998 r.v. 2001
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

josuk píše:jenom takovou poznámku: dnes jsem si poprvé sám vyměnil svíčky.

1. do mého motoru 1SZ-FE dali v Toyotě (emil frey) Denso s odtrhem 11!!! I když tam jsou předepsaný jiný - hmm asi bylo před koncem směny :shock:

2. po zhruba 30tis byly už docela opálený elektrody, takže s intervalem výměny po 60tis at jsou do háje - já nechci po pár letech nový auto, já chci s tímhle autem jezdit hooooodně dlouho!!! 8)

Taky se chystám letos měnit.Možná že se u tebe nespletli, alespoň s tím odtrhem.Mám 1SZ-FE r.v.2005 a podle stránek NGK mám mít typ BKR6EYA-11 (odtrh 1,1).Ale na stránkách jiných prodejců mám mít typ BKR5EYA (odtrh 0,8 ), a teď babo raď... :( Opálené elektrody, tzn že byly nastavené daleko od sebe?
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

Mě odešla na podzim jedna cívka, šlo to ale poznat tak že motor byl jak traktor, jel na 3 válce ze 4, tzn, bud civka nebo svíčka. Po 20km se díky horšímu spalování rozsvítila kontrolka motoru. Jinak svíčky jsem měl denso i bosch a je to jedno, jede to stejně. Základ vyměnit všechno základní, tzn. svíčky, vzduch.filtr, případně palivový filtr.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Thomas píše:Taky se chystám letos měnit.Možná že se u tebe nespletli, alespoň s tím odtrhem.Mám 1SZ-FE r.v.2005 a podle stránek NGK mám mít typ BKR6EYA-11 (odtrh 1,1).Ale na stránkách jiných prodejců mám mít typ BKR5EYA (odtrh 0,8 ), a teď babo raď... :( Opálené elektrody, tzn že byly nastavené daleko od sebe?
máš pravdu, v inovovaném katalogu jsou obě možnosti (11 je tam určená pro France production) http://www.ngk.de/de/produktfinder/prod ... _BENZINER/ - v odkazu se musí typ auta znovu vyhledat)

opálený elektrody myslím jako zmenšený, ztenčelý, zakulacený a černý. každopádně, jak jsem tu psal opakovaně, po různých peripetiích s cukáním jezdím na NGK (BKR5EYA), jezdí to dobře, okamžitě jak to přestane táhnout v malých otáčkách, při rozjezdu měním svíčky. Jednou jsem měnil už po cca 15 tis.km. ted mám už asi 25 tis.km a dobrý, tak možná závisí kus od kusu. Využívám nízké, střední i vysoké otáčky a litrový motor yarise považuji za citlivý na svíčky víc než jiné motory.
Grobe
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grobe »

Bacha na ty cívky! mě začala blbnout prve v nízkých otáčkách, pak po nějakém delším čase odešla úplně. Chová se stejně jak to tady popisujete. Taky jsem prvně myslel že je to svíčka...a nakonec cívka. dá se sehnat od 1200 do 3500, já koupil jednu za 1200 a druhou za 2000. ta levnější odešla po 7dnech:) ta dražší drží doteď.
Pokud koupíš a nebude jí potřeba, do rezervy se rozhodně hodí. nevim kde bych ji sháněl když by odešla v řecku kde jsem byll vloni Yarisem na dovolené...
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

josuk píše:máš pravdu, v inovovaném katalogu jsou obě možnosti (11 je tam určená pro France production) http://www.ngk.de/de/produktfinder/prod ... _BENZINER/ - v odkazu se musí typ auta znovu vyhledat)

....po různých peripetiích s cukáním jezdím na NGK (BKR5EYA), jezdí to dobře, okamžitě jak to přestane táhnout v malých otáčkách, při rozjezdu měním svíčky. Využívám nízké, střední i vysoké otáčky a litrový motor yarise považuji za citlivý na svíčky víc než jiné motory.
Tak snad neudělám chybu ani s těmi NGK BKR5EYA... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Yaris“