Servo
Samozřejmě to může být méně, ale je to poměrně ztrátové zařízení. Jde o to, že auto je lenivější hlavně v nízkých a ve středních otáčkách, kde to je u takových motorů není zrovna zapotřebí. Motor prostě ztratí dynamiku, zbytečně točí kladku, která žene kapalinu v okruhu, navíc to může být problém, pokud tvá ŘJ není připravena (což nevím) dodat tolik více směsi navíc pro volnoběžné otáčky. Tzn. může být nastavena, aby kompenzovala pouze odpor odpor posilovače a nic víc. S tím bývá potíž např., když se dodatečně dodělá klimatizace. Některé ŘJ to zvládají, některé ne, novější +- >1998 lze většinou přeprogramovat.

kamarat ma na e9 1.6 4AF pneu 195/50R15, v stoji sa s tym kruti tazko, ale staci sa co i len pomalicky hybat, a ide to.
servo: davalo sa aj na 4AFE, myslim ze aj 4AGE, ale imho je to vcelku stratovy biznis, za tych par tisic ja osobne by som radsej kupil permanentku do fitness centra
servo: davalo sa aj na 4AFE, myslim ze aj 4AGE, ale imho je to vcelku stratovy biznis, za tych par tisic ja osobne by som radsej kupil permanentku do fitness centra

'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No s tou ŘJ by to asi fakt bylo naprd... No a když sme u toho, ještě mě trápí vysoké otáčky. Nastartuju, chvíli se to zahoupe mezi 1500 a 1800 (asi) a pak se to ustálí na 1600. Po chvilce až se to zahřeje klesnou na 1300. Navíc mi docela klepou ventily a při těch 1300 ot./min. to vrčí jako poblázněné. Nevím, jestli to má mít tak vysoké otáčky, ale kámoš má civic a ta má na volnoběh max 900 ot./min...
No a co se týče toho fitka, mě to taky jde hned jak se trochu pohnu z místa, ale jak sem tam dal ten malý volant, tak už to je fakt na prd... A to mám kola o šířce 155
Ale díky chlapi za odpovědi!!
No a co se týče toho fitka, mě to taky jde hned jak se trochu pohnu z místa, ale jak sem tam dal ten malý volant, tak už to je fakt na prd... A to mám kola o šířce 155
toyotaxli píše:No s tou ŘJ by to asi fakt bylo naprd... No a když sme u toho, ještě mě trápí vysoké otáčky. Nastartuju, chvíli se to zahoupe mezi 1500 a 1800 (asi) a pak se to ustálí na 1600. Po chvilce až se to zahřeje klesnou na 1300. Navíc mi docela klepou ventily a při těch 1300 ot./min. to vrčí jako poblázněné. Nevím, jestli to má mít tak vysoké otáčky, ale kámoš má civic a ta má na volnoběh max 900 ot./min...
1300 u zahřátého motoru je opravdu hodně, mělo by být 750 - 850 ot/min. Klepat by to nemělo, možná je špatná lambda, možná ti to jen někde saje falešný vzduch (oddychové hadice z ventilového víka, nebo jinde na sání), nebo to dělá odpojené - nefunkční čidlo nasávaného vzduchu v airboxu.
Někdy pomůže jen resetovat řidicí jednotku, tedy odpojit na 20 s baterku, nebo vyndat ECU pojistku, tím bych asi začal. Je to nejlevnější a nejrychlejší

-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tý jo... No v něčem se vyznám, ale zas tak daleko do toho nevidím... No je fakt, že někdo přede mnou špatně zavařil výfuk hned za svodama a kámoš říkal, že to určitě ovlivňuje lambdu. Jenže ta lambda je ještě před tou dírou... A navíc ten výfuk nejde vyndat, protože tam sou šíleně zakysané šrouby. No ale to nějak na jamě vyndám... Nejdřív bych měl udělat ten výfuk a pak se uvidí. O tom resetování ŘJ sem už taky slyšel. Dneska jedu ke kámošovi na dílnu a pak dám vědět, co sme vymysleli. Zatím díky 

Na lambdu to možná ani vliv nemá, prostě to rozhazuje tok zplodin a odpor výfukové soustavy.
Na jednu stranu by měl být ve výfuku (atmosferického motoru) jistý odpor vyfukovaných zplodin, na druhou stranu jsou zplodiny ejekčně unášeny z výfukových svodů zplodinami z válců, které pálily krok před současným. Tzn. průtok je sice bržděn, ale na druhou stranu s sebou strhává vyfukované zplodiny z ostatních válců. Udělat dobrý výfuk není lehké a sebemenší zásah (nevhodný tlumič, rezonátor) tomu může rozhodit sandál.
Někdy moc nevadí ani díra jako vrata, někdy i vlasová trhlina, i za katem, rozhodí chod celého motoru přesně s těmi příznaky, které jsi popsal.
Takže zavařit, zresetovat a pak se uvidí
.
Na jednu stranu by měl být ve výfuku (atmosferického motoru) jistý odpor vyfukovaných zplodin, na druhou stranu jsou zplodiny ejekčně unášeny z výfukových svodů zplodinami z válců, které pálily krok před současným. Tzn. průtok je sice bržděn, ale na druhou stranu s sebou strhává vyfukované zplodiny z ostatních válců. Udělat dobrý výfuk není lehké a sebemenší zásah (nevhodný tlumič, rezonátor) tomu může rozhodit sandál.
Někdy moc nevadí ani díra jako vrata, někdy i vlasová trhlina, i za katem, rozhodí chod celého motoru přesně s těmi příznaky, které jsi popsal.
Takže zavařit, zresetovat a pak se uvidí

-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:

- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Hydroštely neseřídíš. Pokud klepou při jakémkoliv stavu oleje, jsou zralé na výměnu (dá se s tím žít, ale dělá to kravál a ventilové vůle to pak patrně může libovolně rozhazovat podle teploty a kvality mazání). Odstraňovač usazenin ti na 99% nebude nic platnej, ale můžeš to zkusit.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No tak jestli nemají ty hydroštely, tak by to mělo být v pohodě! A nevíte někdo náhodou, jaké by tam měly být ty hodnoty? (myslím výfuk. a sací). Nebo kde bych to mohl sehnat... Jo a zavařil sem ten výfuk a otáčky vyletěly na 1900! Až se to zahřálo, tak to spadlo na svých oblíbených 1300. Musím to asi zavést do servisu a nechat napichnout na počítač. Ale je teda fakt, že mám pocit, že to jede líp
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No poslední Celica zrovna myslím hydráky má - Hakymu je původně chtěli měnit, pak prej zjistili, že jsou OK. Jelikož znám servis kde mu to dělali, pochybuju, že by zrovna tam tvrdili, že má motor hydroštely pokud by to byla hovadina. Když tak kouknem do EPCombre píše:Navíc, tyto motory hydroštely ani nemají. Dokonce ani VVTI nemají hydroštely (ani žádný jiný motor od toy, který jsem viděl).

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
No, já neznám všechny motory toyoty, takže proč ne.Beaver píše:No poslední Celica zrovna myslím hydráky má - Hakymu je původně chtěli měnit, pak prej zjistili, že jsou OK. Jelikož znám servis kde mu to dělali, pochybuju, že by zrovna tam tvrdili, že má motor hydroštely pokud by to byla hovadina. Když tak kouknem do EPCombre píše:Navíc, tyto motory hydroštely ani nemají. Dokonce ani VVTI nemají hydroštely (ani žádný jiný motor od toy, který jsem viděl).
Ovšem já znám několik servisů, kde chtěli měnit hydroštely na motorech, kde evidentně nejsou.
Každopádně kdyby ses kouknul, budu rád, zajímalo by mne to.