antena nefunguje

vše ohledně modelové řady Celica
Spookey
Řidič
Kontaktovat uživatele:

antena nefunguje

Příspěvek od Spookey »

Kdyz sem kupil auto tak nebyla zapojena pak sem si tam nechal dat jiny radio a typek rikal ze antena je zapojena, ale stejne se nevysouva a krome sumu nic nehraje popripade hooodne slabe :-( tak sem se chtel zeptat ta antena by se mela vysunout po otoceni klicku asi ze ? A kdyz neslysim vubec ten motorek tak me napada, ze bud neni napajeni ready, nebo je motorek death, uvazuju spravne ? dik za radu
Celica 94' ST202 SS, 3S-GE 129 kW "Vendulka"
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

ja ji ted menil...koukni se jestli ji mas zapojenou v radiu ;)..antena se vysouva automaticky po zaonuti radia.ja ji mam ovsem predelanou na prepinac pac me stve kdyz pustim cd a vysune se mi antena..je mozny ze motorek je KO ale kdyz pred vyndanim fungoval tak je chyba nejspsi v zapojeni
Spookey
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spookey »

No funkci sem ji fyzicky nevidel, pouze mi bylo receno, ze funguje ale ze neni jenom zapojena, coz by ted byt mela, ale stejne nic :-( takze zkusim zkontrolovat zapojeni a pak uvidim
Celica 94' ST202 SS, 3S-GE 129 kW "Vendulka"
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

tak vem zkousecku bez do kufru propichni tam napajeci kabel k antene a uvidis jestli k ni tece proud.jestli jo tak bude zrejme vadnej motorek a bude ptoreba koupit komplet novou.ja ted kupoval od autodoplnky.cz za 800....sice na hovno firma ale prisla no...nikde jinde sem ji za takovou cenu nevidel..funguje takze dobry
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja jsem koupil univerzal vysouvaci a ta se vysune kdyz zapnu klicek , stala 800,- a uz nevyjizdi a nezajizdi a tak ji mam zatim porad vysunutou :x stoji to za nic tyhle nahrady
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Dubac260
Navigátor

Příspěvek od Dubac260 »

mne taky prestala fugovat, ale takym zpusobem ze antena se vysune ale motorek se furt pracuje. tak sem ji nechal vysunutu a odpojil kable. uz to tak mam 4 mesice a nikdo my ju neutrhel :lol:
ex. Celica 2.0 GTI, 5.gen, r.v. 90
setrim na Celicu 5.gen GT-Four
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

Dubac260 píše:mne taky prestala fugovat, ale takym zpusobem ze antena se vysune ale motorek se furt pracuje. tak sem ji nechal vysunutu a odpojil kable. uz to tak mam 4 mesice a nikdo my ju neutrhel :lol:
takhle mi odesla taky.tusim ze struny..mrazem se tam neco zaseklo..tak sem to odstip a predelal :)
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Do antény jdou myslím tři dráty. Jeden je normální + pro motorek, druhej kostra, třetí je ovládací kabel. Pokud do ovládacího kabelu pustíte proud, anténa se vysune a při odpojení proudu zase zasune. Rádia mají obvykle výstup značenej POWER ANTENA, kterej nezvládá nic napájet a používá se jen pro dálkové ovládání věcí souvisejících s rádiem (takže je možný ho použít na vysunutí antény nebo např. zapojit do vstupu REMOTE u zesilovače, takže se zesilovač zapne s rádiem).

Jak s tím výstupem zachází rádio je druhá věc - moje origo rádio v Supře vysune anténu pokud zapnu rádio a nechá ji vysunutou i když vrazím do rádia kazetu. Nicméně pokud bych dal do rádia kazetu a rádio zapnul už s kazetou uvnitř, anténa se nevysune. Takže používat ten ovládací výstup na zesilovač je u mě kontraproduktivní, protože by někdy jel a někdy nejel. Novější rádia po zapnutí prostě pustí +12 do toho POWER kabelu a drží ho tam až do vypnutí.

A co se týká těch levných náhražkových antén, tak některý nemají ten ovládací kabel a napojujou se tak na kabel, do kterýho jde šťáva po zapojení zapalování - proto se vysunou po zapnutí klíču a na rádio kašlou.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

Já sem už koupil auto s měněnou anténou, která naštěstí zatím funguje 8) a vysouvá se po zapnutí rádia. Tak jsem přerušil ten "signální" drát co k ní vede a mám pěkně danej vypínač a anténu si zapnu jen když chci poslouchat rádio a ne CD :)
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

a mě pro změnu předchozí majitel mojí celicy tvrdil, že je zapojená anténa kterou nainstaloval nahoru nad ostřikovač zadního okna, origo že je zalomená a zadřená. Ale byla zapojená ta původní v blatníku, a nahoře na víku kufru ta antena byla jen našroubovaná, ptže se tam nedokázal dostat s kabelem, což jsem si musel pořešit a zapojit. a místo origo antény do blatníku jsem si dal antenu na CB a je to :)
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

já anténu nevysunul už několik měsíců:) po té co mi první zařvala, taxem si pak udělal na palubku vypínač a tim můžu její vysunutí zarazit, stejěně poslouchám v autě svojí hudbu, a když jedu dlouhou trasu tak anténu zapnu abych mohl poslouchat dopravní info
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

garfielld: no vidíš, já ji taky nemusím vysunovat když je to taková malá na střeše :D

a na delší cesty na dopravní info je, myslím, fajne CBčko ;) :)
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

Celerak2.0Gti píše:a mě pro změnu předchozí majitel mojí celicy tvrdil, že je zapojená anténa kterou nainstaloval nahoru nad ostřikovač zadního okna, origo že je zalomená a zadřená. Ale byla zapojená ta původní v blatníku, a nahoře na víku kufru ta antena byla jen našroubovaná, ptže se tam nedokázal dostat s kabelem, což jsem si musel pořešit a zapojit. a místo origo antény do blatníku jsem si dal antenu na CB a je to :)
no a kdo ti s tím pomohl, co? sám bys to dělal ještě teďka, jak tu anténu na střeše, tak tu na CB :tongue: a že to byla hodně hnusná práca aji ve dvouch - málo místa :?
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Jo tak to ja udelam fotky jak ten expert predemnou udelal antenu, uplne mi z toho bylo spatne... Jinak mam nad A sloupkem, taky vzadu jak pise Celerak ale ta asi nefunguje! A po te vysouvaci jako by se zeme slehla, asi umel nekdo dobre kitovat, protoze po ni neni ani stopy! Davala se do vsech?
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

ja_ma: jak se divam tak na tvym aute se taky nekdo pekne vyradil kdyz je zadelana antena v blatniku vzadu, kde by mela byt a misto toho dana jina, ktera ti tedy doufam funguje ;)
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Odpovědět

Zpět na „Celica“