Zničehonic nic se při staru objeví hláška: hybridní systém vypnut
Preradte do polohy P
Svítí snad všechny kontrolky co jsou na palubce ale motor nenaskoci
Nemáte někdo zkusenost
Hybridní systém vypnut Corolla 2021
Re: Hybridní systém vypnut Corolla 2021
no asi bych zkusil nabit malou baterku co je u motoru.
Cetl jsem ,ze to celkem delava a nenecha te to pak nastartovat.
Cetl jsem ,ze to celkem delava a nenecha te to pak nastartovat.
Vracím se k tomuto problému, ač je tento dotaz rok starý, zdá se , že problém přetrvává.
Na Corolle Hybridu se mi na podzim objevila stejné oznámení (Po roce a půl provozu). Přes baterii jiného auta se podařilo systém oživit a dojet do servisu. Tam mi bylo oznámeno, že Cololla HST potřebuje minimálně jednou za týden nastartovat a nechat běžet minimálně půl hodiny, aby se se 12V baterie oživila.
Na mou námitku, že jsem v minulosti byl několikrát na dovolené a auto na letišti stálo týden a pak jsem bez problému odjel, mi technik odpověděl, že jsem měl štěstí.
Proč TOYOTA nikde ve svých informacích neuvádí , že auto po několika dnech nelze nastartovat, teď v zimě se tento čas zkrátil na 2-3 dny. To rozhodně o spolehlivost příliš nesvědčí. Pokud někde zaparkuji , mám se obávat, že budu muset volat odtahovou službu nebo požádat manželku , aby vzala 21 let starou Toyotu a jela se mnou jako záloha?
Doporučení , několikrát týdně nechal běžet motor půl hodiny, aby se 12V baterie zotavila? To není ekonomické a ani ekologické?
Na Corolle Hybridu se mi na podzim objevila stejné oznámení (Po roce a půl provozu). Přes baterii jiného auta se podařilo systém oživit a dojet do servisu. Tam mi bylo oznámeno, že Cololla HST potřebuje minimálně jednou za týden nastartovat a nechat běžet minimálně půl hodiny, aby se se 12V baterie oživila.
Na mou námitku, že jsem v minulosti byl několikrát na dovolené a auto na letišti stálo týden a pak jsem bez problému odjel, mi technik odpověděl, že jsem měl štěstí.
Proč TOYOTA nikde ve svých informacích neuvádí , že auto po několika dnech nelze nastartovat, teď v zimě se tento čas zkrátil na 2-3 dny. To rozhodně o spolehlivost příliš nesvědčí. Pokud někde zaparkuji , mám se obávat, že budu muset volat odtahovou službu nebo požádat manželku , aby vzala 21 let starou Toyotu a jela se mnou jako záloha?
Doporučení , několikrát týdně nechal běžet motor půl hodiny, aby se 12V baterie zotavila? To není ekonomické a ani ekologické?
Já mám u Yarise ro samé, dělá to malá startovací baterka, stačí teď v zimě, aby stál týden a je po startu, raději jsem přendal z druhého auta startovací zdroj, holt ta baterka stárne asi rychleji.
Díky za morální podporu, ale přesto, rok a půl provozu a baterie je hotová? Kde je pověstná spolehlivost Toyoty? Nouzové řešení u téměř nového auta, které je ještě v záruce ?
To je podla mna na reklamaciu. Mne stoji auto aj týždeň v týchto mrazoch a baterka funguje bez problemov. Skusenost je taka že vydrži tak 6 rokov v hybride. Takže reklamuj. Bud je chybna baterka alebo jej dobíjanie.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Díky, mám stejný názor, ale v servisu ( mám to cca 20 km z domova) si vzali auto do dílny , tam baterii změřili, předpokládám pouze napětí , bez zátěžového odporu a ujistili mě , že baterie je málo nabitá, ale to já vím. Během jízdy mám připojený voltmetr , ten ukazuje 14,1 -14,45V, což předpokládám jako dostatečné napětí pro nabití baterie. Problém je rychle klesající napětí po zaparkování.
Proto vítám každou poznámku na toto téma , Protože se stav zhoršuje a doba mezi poklesem napětí pod 11V se zkracuje , počkám ještě pár dnů.
V listopadu , kdy jsem byl poprvé s problémem v servise , byla doba cca týden, jen počkám až přestanou mrazy, nechci poslouchat ,,dobře " míněné rady, že auto není vhodné používat při teplotách pod nulou. V každém případě se ještě dám vědět, můj problém asi není ojedinělý, spíš se servis snaží vše vyřešit ..vymlčením" .
Proto vítám každou poznámku na toto téma , Protože se stav zhoršuje a doba mezi poklesem napětí pod 11V se zkracuje , počkám ještě pár dnů.
V listopadu , kdy jsem byl poprvé s problémem v servise , byla doba cca týden, jen počkám až přestanou mrazy, nechci poslouchat ,,dobře " míněné rady, že auto není vhodné používat při teplotách pod nulou. V každém případě se ještě dám vědět, můj problém asi není ojedinělý, spíš se servis snaží vše vyřešit ..vymlčením" .